Amerika

Ontdek je met

Tabitha

Melanie

Simone

Joyce

EEN CAMPERREIS DOOR AMERIKA

Huur een camper in Amerika en bezoek met jouw huurcamper het veelzijdige land. Amerika, het land van de 50 staten. Met zo’n grote veelzijdigheid en groot oppervlakte dat je in één camperreis nog niet 10 procent van het land hebt gezien.

Kies uit de mooiste reizen waarbij je een gedeelte van Amerika doorkruist. Wil jij een camper in Amerika huren? Dat kan bij Travelhome! Kijk je ogen uit met een van de camperreizen van Travelhome. Ga er op uit met het hele gezin of huur een camper voor twee personen en trek rond in eigen tempo.

 

CAMPER HUREN AMERIKA

Rijd met de camper naar het zuidwesten van Amerika. Mis niets van je unieke ‘journey’ en bezoek zeker de meest bekende bezienswaardigheden zoals:

  • Grand Canyon

  • Las Vegas

  • Bryce Canyon

  • Zion

  • Sequoia

  • Yosemite National Park

Of combineer een van de vele mooie natuurparken met de Amerikaanse steden Los Angeles en San Francisco met de bekende Golden Gate brug.

Een camper huren in Amerika is de beste manier van reizen. Jij bepaalt waar je stopt onderweg. Rijd met de camper langs alle belangrijke bezienswaardigheden onderweg of stop op verrassende plekken die niet van tevoren aangegeven zijn

WAAR LET JE OP BIJ EEN CAMPER HUREN IN AMERIKA?

Wanneer je kiest om een camperreis te gaan maken door Amerika zijn er verschillende zaken om op te letten. Travelhome geeft je een aantal tips.

1. Boek je camperreis op tijd, dan profiteer je van de beste prijzen;
2. Maak een keuze uit gebieden die je wil bezoeken, Amerika is een enorm groot land en afstanden kunnen groot zijn;
3. Laat je goed adviseren;
4. Bepaal welk campertype bij jou past.

DE BESTE PRIJZEN

Veel camperverhuurders komen al uit met hun prijzen vanaf mei/juni voor het jaar erna. Eind oktober verlopen alweer de eerste vroegboekkortingen van verschillende camperverhuurders. Ook werken veel camperverhuurders met flexibele tarieven, zogenaamde flex/value tarieven. Deze tarieven zijn gebaseerd op vraag en aanbod en worden hoger naarmate het aanbod schaarser wordt.

KIES EEN GEBIED

Kies bijvoorbeeld voor West-Amerika, de Rocky Mountains, Noordwest-USA, Oost-USA, Alaska of Florida. In 1 camperreis zowel de Grand Canyon, Las Vegas, Yosemite en Yellowstone willen bezoeken wordt echt een uitdaging wanneer je maar 3 weken op reis gaat.

LAAT JE GOED ADVISEREN

Wist je bijvoorbeeld dat een stopover in New York vaak gratis is in je vluchtprijs? Of wat een full hook-up op een camping precies inhoudt? Dat je ook een ETA nodig hebt wanneer je vlucht een tussenlanding maakt in Toronto?
Wij geven je graag een goed advies zodat je camperreis ook echt een droomreis wordt. Wil je heel graag naar Washington? Die stop is dus vaak gratis. Liever je campervakantie afsluiten aan de witte zandstranden van Miami? Ook dat is vaak gratis mogelijk. Welke reistijd is fijn om dit alles te combineren? Wij weten het je, uit eigen ervaring, allemaal te vertellen.

WELK CAMPERTYPE PAST BIJ JOU?

In Amerika geldt niet altijd dat een kleinere camper goedkoper is om te huren en wanneer je in april op camperreis gaat is het misschien prettiger wat meer ruimte binnen te hebben dan wanneer je in juli je camper huurt. Wil je een losse douche in je camper? Moet het bed achterin lang zijn? Wil je heel graag een luifel? Wil je boeken bij de goedkoopste camperverhuurder of bij de camperverhuurder met de beste kwaliteit? Allemaal vragen die bepalen welk campertype het beste bij je past. Wil je de campers eens bekijken? Dan kom vooral langs op een van onze evenementen. Op die manier maken we je het huren van een camper in Amerika stukken makkelijker.

WAT KOST EEN CAMPER HUREN IN AMERIKA?

De prijzen voor het huren van een camper in Amerika lopen zeer uiteen. Dat komt omdat het afhankelijk is van een aantal zaken waaronder: de kwaliteit van de camperverhuurders en de type camper. Het klinkt logisch dat een

Wij werken met met veel verschillende camperverhuurders, ieder met hun eigen voor- en nadelen en ook allemaal met een eigen kwaliteitslabel. Wij hebben onze verhuurders opgedeeld in de categorieën:
● Premium
● Goed
● Basis
● Budget
● Backpacker

PREMIUM

Campers van de beste kwaliteit, die motorisch en qua inrichting in uitstekende staat zijn met degelijke afwerking en luxe faciliteiten. De camperverhuurder verleent uitstekende persoonlijke service en zorgt dat de vloot jong blijft door regelmatige vernieuwing.

Geschikt voor: de reiziger die hoge eisen stelt aan de kwaliteit van de camper en rekent op een persoonlijke uitstekende service: voor, tijdens en ná de reis.

GOED

Campers die nieuw tot maximaal enkele jaren oud zijn met een goede prijs-kwaliteitverhouding. De campers zijn degelijk afgewerkt. Men kan rekenen op een goede service van de verhuurmaatschappij voor en tijdens de reis.

Geschikt voor: de reiziger die een goede prijs/kwaliteitverhouding van camper en service belangrijk vindt.

BASIS

Eenvoudige campers die motorisch in goede staat zijn. Er is geen garantie op de leeftijd van deze campers en kunnen nieuw tot meerdere jaren oud zijn. De kwaliteit van de inrichting is eenvoudig en de oudere types kunnen een verouderd interieur hebben. Gebruikssporen zijn in dat geval geen uitzondering. De service van de verhuurder is minder persoonlijk.

Geschikt voor: de reiziger waar de prijs de doorslag geeft en weinig waarde hecht aan de leeftijd/interieur van de camper of persoonlijke service.

BUDGET

Low-cost campers met beperkte uitrusting, zonder luxe faciliteiten. Deze campers zijn in de meeste gevallen meerdere jaren in de verhuur en kunnen zichtbare gebruikssporen hebben aan binnen- en buitenkant. Er staat in de meeste gevallen een aanzienlijke hoeveelheid kilometers op de teller. De service is minder persoonlijk.

Geschikt voor: de reiziger die zich bewust is van het feit dat de campers in deze categorie intensief gebruikt zijn en hier geen moeite mee heeft. De lage(re) prijs is doorslaggevend. Bij eventuele problemen het geen punt vindt zelf actief te moeten optreden in overleg met de verhuurder.

BACKPACKER

De camper(busjes) hebben een eenvoudige uitstraling zonder luxe faciliteiten en kunnen in de praktijk al wat ouder en/of intensief gebruikt zijn. De kwaliteit is van een lagere standaard en de inrichting soberder dan u van een camper uit ons reguliere camperaanbod kunt verwachten. Per verhuurder kan de kwaliteit verschillen.

Geschikt voor: deze, over het algemeen simpele, camper(busje)s zijn geschikt voor de rugzaktoerist met een beperkt budget. Dit type camper is niet geschikt voor de gemiddelde campertoerist en is per definitie geschikt voor de genoemde doelgroep die weinig tot geen waarde hecht aan luxe. Valt u hier niet onder dan adviseren wij u een keuze te maken uit ons standaard product.

MET WELK RIJBEWIJS KAN JE EEN CAMPER HUREN IN AMERIKA?

Voor alle campers in Amerika die je bij Travelhome kan huren is een B-rijbewijs voldoende. Dat betekent dat je ruime keuze hebt in campers. Ga jij voor luxe of eenvoud? Ga jij voor de 30 foot camper met een zee aan ruimte of houd jij het knus met de ‘Van’? Hoe dan ook, je hebt geen ander rijbewijs nodig dan je B-rijbewijs. 

WAT IS DE BESTE TIJD VOOR HET HUREN VAN EEN CAMPER IN AMERIKA?

Wat is nu de beste reistijd voor een campervakantie door de Verenigde Staten? Een moeilijke vraag want dat is natuurlijk afhankelijk naar welk gebied je reist maar hierbij een indicatie:

ZUIDWEST-USA:

In de winter (november t/m maart) is het erg rustig en zul je de parken wat meer voor jezelf hebben. Het zuidelijke deel (Los Angeles, Phoenix, Las Vegas) kent een mild klimaat en daar blijft het vaak aangenaam. De hoger gelegen parken als Bryce Canyon en Yosemite kun je eerder sneeuw verwachten en daar zal het ook echt koud worden.

Het voor- en najaar zijn de ideale reisperiode (april t/m juni en september-oktober). Het is dan nog wat rustiger dan in het hoogseizoen (hoewel mei en september ook behoorlijk drukke maanden zijn). Het klimaat is over het algemeen goed en zal variëren van lekker kunnen zwemmen tot dagen waarop je nog wel een trui/jas nodig hebt. In het voorjaar komt al het smeltwater uit de bergen en je ziet dat de watervallen allemaal op volle kracht zijn en de natuur in bloei staat. In juni gaat vaak de Tioga Pass open en heb je over het algemeen overal prachtig weer.

Het hoogseizoen (juli/augustus) zijn vooral erg druk, dit is natuurlijk de periode waarin de meeste mensen op reis zijn. Het weer zal vaak variëren van warm tot heet en lekker zwemmen is zeker aan te raden om af te koelen. De wandelingen maak je vaak vroeger op de ochtend om de hitte te ontlopen.

NOORDWEST-AMERIKA

In het noordwesten en de Rocky Mountains is het weer kouder en krijg je vaker te maken met sneeuwval. Wanneer je graag wil dat alle wegen open zijn en je overal kunt komen dan kun je het beste reizen tussen half juni en half september. In mei en later in september is het gebied zeker ook de moeite waard alleen heb je dan meer kans op sneeuw en op enkele afgesloten wegen. In parken kunnen wandelingen nog dicht zijn i.v.m. beren die net uit de winterslaap zijn begin mei.

ZUIDOOST-AMERIKA

In Florida is het door het gehele jaar warm en zonnig en is daarom een populaire winterzonbestemming. Vanaf later in mei, begin juni begint het tropisch warm te worden en nemen ook de (korte) buien toe. Tussen juni en september is het tevens het orkaanseizoen.

NOORDOOST-AMERIKA

In het noordoosten van de Verenigde Staten kan het langer in de lente nog koud blijven en campings zijn niet overal het gehele jaar geopend. De beste periode om dit gebied te verkennen is ongeveer half juni tot eind september. Mocht je de Indian Summer willen bewonderen, dan moet je toch wat later een bezoek brengen, laat oktober is dit vaak het mooist zichtbaar.

HUUR EEN CAMPER IN AMERIKA VIA TRAVELHOME, DÉ CAMPERSPECIALIST VAN DE ANWB.

Waarom kiezen voor Travelhome voor jouw Amerika camperreizen? Wij zijn al jaren dé specialist in camperverhuur wereldwijd en helpen je graag de ideale vakantie samen te stellen. Als camperspecialist wonnen wij al diverse Zoover Awards in de categorieën beste en populairste touroperator. Travelhome is onderdeel van ANWB en is uiteraard aangesloten bij ANVR en SGR.

Ben je enthousiast over het huren van een camper in Amerika? Vraag dan vrijblijvend een uitgebreid reisvoorstel aan voor jouw camperhuur in Amerika “The United States of America” en je ontvangt een aanbod op maat met veel aanvullende informatie.

Ons team heeft vele camperreizen gemaakt en kan je dus uit eerste hand de beste tips geven voor een ideale Amerika campervakantie. Denk hierbij aan campingtips en routesuggesties maar ook aan mogelijkheden als het combineren van verschillende binnenlandse vluchten met camperverhuur in verschillende plaatsen. Of begin met een citytrip New York en vervolg met een camperreis West-Amerika. Alles is mogelijk!

Ook houden wij diverse informatiedagen over camperreizen, hier word je uitgebreid geïnformeerd over de beste routes en krijg je tips over het huren van een camper. Ook is er een echte camper te bezichtigen.

Dus wil je een camper huren in Amerika? Dan ben je bij Travelhome aan het goede adres!

Vraag nu gratis een vrijblijvende offerte aan, bekijk onze complete pakketreizen of zoek snel de camperprijs van jouw vakantie op.

 

Reisexpert Melanie vertelt:

"Amerika is voor mij een bijzonder land, het heeft zoveel te bieden en is in ieder opzicht gevarieerd. Van een stad vol entertainment zoals Las Vegas naar het heerlijk rustige Rocky Mountain National Park. Een citytrip New York combineren met een bezoek aan Yellowstone National Park? Alles kan! Amerika kan in ieder seizoen en voor iedere leeftijd kan je de reis onvergetelijk maken."

Camperreis op maat

Laat onze reisexperts een camperreis op maat voor je samenstellen!
Je ontvangt binnen enkele dagen vrijblijvend een uitgebreide offerte.

ja, stuur mij een gratis offerte!