Hoe moet ik een ESTA formulier invullen?

Hoe moet ik een ESTA formulier invullen?

Door Simone van Veldhoven op 20 mei 2019

MOET IK EEN ESTA AANVRAGEN ALS IK EEN CAMPERREIS DOOR AMERIKA GA MAKEN?

Alle internationale reizigers die naar Amerika willen reizen hebben hiervoor toestemming nodig. Wanneer je geen bezoekersvisum hebt, je maximaal 90 dagen voor zaken óf voor je plezier in Amerika verblijft, je uit Nederland of België komt én wanneer je Amerika binnenreist per cruiseschip of vliegtuig (óók bij een korte overstap) dan reis je onder het zogenaamde Visa-Waiver-Program en dien je zelf een ESTA aan te vragen. Per 1 oktober 2022 is een ESTA ook verplicht wanneer je de grens oversteekt via land, bijvoorbeeld vanuit Canada met de auto of camper. Lees ons blog 'Nieuwe inreisvoorwaarden VS' voor meer informatie.

IK HEB MIJN REIS VASTGESTELD, OP WELK MOMENT MOET IK EEN ESTA AANVRAGEN?

Een ESTA aanvraag kun je al doen zodra je jouw reis hebt geboekt. De ESTA toestemming blijft twee jaar geldig vanaf het moment van jouw aanvraag. Let op: als je een nieuw paspoort krijgt moet je een nieuwe ESTA aanvraag doen, omdat je paspoortnummer in dat geval wijzigt. Ook als jouw reistoestemming wordt herroepen vervalt de ESTA. Uiterlijk 72 uur voor vertrek dien je jouw toestemming te hebben aangevraagd. Wij raden je echter voor je eigen gemoedsrust aan om dit wat eerder te regelen.

HOE VRAAG JE EEN ESTA AAN?

Om te beginnen zorg je dat je dit bij de hand hebt:

  • Je paspoort waarmee je jouw reis zult gaan maken (let op: de letter O komt in het Nederlandse paspoortnummer niet voor. Het gaat dus altijd om het cijfer 0/nul).
  • De (adres)gegevens van je eerste (hotel)overnachting
  • Je creditcard of PayPal gegevens om $ 21,- voor elke aanvraag te voldoen
  • De gegevens van je (voormalig) werkgever, als je deze een hebt (gehad)
  • Wanneer je een duidelijke foto hebt van je paspoort (of deze kunt maken met het apparaat waarop je de aanvraag doet), waarbij de foto niet onscherp is en de Machine-leesbare zone (de tekst onderaan de pagina waar je foto op staat) goed leesbaar is, dan is het handig om deze bij de hand te houden. Dit is echter niét noodzakelijk.

Open de website van U.S. Customs and Border Protection op je desktop/laptop of scroll naar beneden om te lezen hoe je een ESTA aanvraagt via je mobiele telefoon.

LET OP:

Vraag je ESTA alléén aan op deze website. Er bestaan veel bureaus die tegen een hoger tarief jouw ESTA voor je aanvragen.

HULP BIJ HET AANVRAGEN VAN EEN ESTA

Bij het aanvragen van het ESTA formulier kun je gebruikmaken van de handleiding "Hoe moet ik een ESTA formulier aanvragen?".

EEN ESTA AANVRAGEN VIA JE MOBIELE TELEFOON

De ESTA-app is een mobiele versie van het ESTA-aanvraagproces. Wil jij een ESTA aanvragen via je mobiele telefoon? Download dan de ESTA-app voor iOS apparaten via de Apple Store of ga naar Google Play om de ESTA-app op je Andorid apparaat te zetten. Via de mobiele app kun je een nieuwe aanvraag indienen en zoeken naar een bestaande aanvraag.