Nieuwsoverzicht

Sint_Maarten_strand1.jpg
Naar verwachting komt de tyfoon Krosa op 15 augustus 2019, in het westen van Japan, aan land. Houd contact met uw familie en met uw reisorganisatie. Volg de instructies van de autoriteiten op.
 
Lees verder...
Tijdens een camperreis door West-Canada heb je ontzettend veel mogelijkheden om mooie wandelingen te maken.
Van redelijk vlakke wandelingen tot wandelingen met de nodige hoogtemeters en van korte wandelingen tot wandelingen waar je een behoorlijk deel van de dag mee bezig bent. Een ding is zeker, te voet kun je op de állermooiste plekken komen, plekken die je met de camper of de auto niet kunt bereiken!

Afgelopen zomer heb ik tijdens mijn camperreis door West-Canada verschillende mooie plekken mogen ontdekken.
Nadat ik in Amerika eerder al verschillende wandelingen heb gemaakt, kan ik wel stellen dat ik besmet ben met het wandelvirus.
Ik heb mijn 5 favoriete wandelingen in West-Canada op een rijtje gezet:

#1 Big Beehive Trail

Afstand: 10,3 KM - Hoogtemeters: 647 meter - meer informatie over Big Beehive Trail
Deze wandeling start bij het Fairmont hotel bij Lake Louise. Via een redelijk breed pad lopen we in ruim 3km naar Mirror Lake.
De route begint met een paar honderd meter stevig klimmen, waarna het vervolg richting Mirror Lake iets vlakker is.
Mirror Lake is een klein meertje, een ideale plek voor een korte pauze. Vervolgens lopen we door in de richting van Lake Agnes en het bekende Teahouse hierbij.
Lake Agnes Teahouse is een bekende stopplek tijdens deze trail. Vele mensen staan bij dit Teahouse in de rij voor een kleine versnapering.
Wij eten onze Beef Jerky en Muesli repen op voordat we aan de échte klim beginnen. Het laatste stukje van Lake Agnes naar het uitzichtpunt bovenop de Big Beehive is het pittigste deel van de trail.
Afhankelijk van het seizoen kan er op delen van dit stuk nog sneeuw liggen. Wij hebben pech, het eerste stuk van de trail na Lake Agnes is nog redelijk besneeuwd.
Nadat we de sneeuw gepasseerd zijn slalommen we omhoog en komen we aan op de top. Het is de moeite waard.
We zien niet alleen het enorme Lake Louise van boven, we kijken veel verder weg, zelfs de enorme bergketens verderop zijn zichtbaar.
Wanneer je voldoende tijd hebt en je Lake Louise op een nét iets andere manier wilt zien dan velen, dan is deze trail een echte aanrader!
Ondanks dat je zeker niet de enige zult zijn tijdens deze wandeling, is het voor je gevoel op de top niet erg druk.


#2 Bald Hills Trail

Afstand: 13,2 KM - Hoogtemeters: 701 meter - meer informatie over Bald Hills Trail
Bald Hills Trail start bij de parkeerplaats aan het einde van Malige Lake Road. Via een redelijk brede brandweg klimmen we het eerste stuk in hetzelfde tempo.
Na ongeveer 2,5 KM in hetzelfde tempo klimmen hebben we twee keuzes, de korte steile route of de iets langere minder steile route. Wij kiezen voor de kortere steile route. Via een zig-zag pad klimmen we in korte tijd behoorlijk wat hoogtemeters. Doordat we van Maligne Lake af lopen (dus met onze rug naar het meer toe) is het zeker de moeite waard om een aantal keren te stoppen om om te kijken. Het uitzicht over Maligne Lake is namelijk schitterend! Na dit steile stuk komen we bij een vlak deel aan. Enerzijds fijn omdat het iets handiger loopt, anderzijds jammer omdat het uitzicht beperkt is. Maar niet getreurd, Wanneer we verder lopen klimmen we nog een stuk verder en laat het fenomenale uitzicht over Maligne Lake niet lang op zich wachten.
In één oogopslag zien we het schitterende Maligne Lake liggen, tel daarbij op de schitterende bergen en je hebt een plaatje waar je uren naar kunt blijven kijken.


#3 Stawamus Chief Trail to Peak One

Afstand: 3,5 KM - Hoogtemeters: 536 meter - meer informatie over Stawamus Chief Trail to Peak One
Deze korte (maar zeer pittige) wandeling, start pal naast de Sea to Sky gondola in Squamish. Squamish is gelegen tussen Vancouver en Whistler.
Ondanks dat de wandeling naar Peak One slechts 3,5 KM telt, is deze misschien wel intensiever dan de wandeling naar Big Beehive of Bald Hills.
We klimmen hier namelijk in zeer korte tijd zo'n 500 meter. Eigenlijk is de wandeling een constante aaneenschakeling van traptreden. Doordat het uitzicht over de omgeving vanaf Peak One het mooist schijnt te zijn, lopen wij enkel naar deze peak. Tijdens het laatste deel van de wandeling beklimmen we een rots. Via een ladder en kettingen komen we uiteindelijk bij het uitzichtpunt. Een geweldig uitzicht over Howe Sound Bay is de beloning voor deze intensieve klim.


#4 Valley of the Five Lakes

Afstand: 4,5 KM - Hoogtemeters: 154 meter - meer informatie over Valley of the Five Lakes
Een iets minder intensieve wandeling is Valley of the Five Lakes nabij Jasper. Deze wandeling start vanaf de parkeerplaats aan de Icefields Parkway net ten zuiden van Jasper.
Zoals de naam al doet vermoeden lopen we tijdens deze wandeling langs 5 meren. De wandeling telt relatief weinig hoogtemeters wat deze toegankelijk maakt voor vrijwel iedereen. Alle 5 de meren hebben een eigen uitstraling waardoor de wandeling geen moment verveelt. Ondanks dat mijn voorkeur uitgaat naar de iets intensievere wandelingen, is deze wandeling een prima optie voor een rustigere dag. Je zult deze wandeling zeker niet alleen lopen, desondanks lijkt het niet extreem druk op de paden.

#5 Johnston Canyon Trail to Upper Falls

Afstand: 5 KM - Hoogtemeters: 236 meter - meer informatie over Johnston Canyon Trail to Upper Falls
Tijdens deze goed toegankelijke wandeling naar de Upper Falls van Johnston Canyon (nabij Banff) Lopen we in +/- 5 KM en 236 hoogtemeters naar twee watervallen.
We lopen eigenlijk zo goed als de hele route langs Johnston Creek. Na ruim 1,2 KM zijn we bij de Lower Falls. Een kleine maar behoorlijk krachtige waterval waarbij we dichtbij kunnen komen.
Vervolgens lopen we verder in de richting van Upper Falls, deze waterval ligt slechts 1,2 KM verder dan de Lower Falls. Dit is een iets grotere waterval welke je vanuit twee punten kunt bekijken. Voor het tweede viewpoint moet je echter wel nog een stukje extra klimmen. Doordat de watervallen in een Canyon gelegen zijn, en je er behoorlijk dichtbij komt is het lastig om ze mooi te fotograferen. De wandeling door de Canyon is de moeite waard, en dat weten (helaas) meer mensen.. Een ander nadeel van deze wandeling is de beperkte parkeergelegenheid voor campers, wij waren genoodzaakt om de camper in de berm naast de weg te parkeren.

 

Dit is slechts een kleine selectie uit de tientallen en zelfs misschien wel honderden schitterende wandelingen die je kunt maken in West-Canada. Om te zorgen dat je goed voorbereid aan een wandeling begint onderstaand nog een aantal tips:

- Zorg dat je altijd Bearspray bij je hebt, just in case.
- Draag je kleding in laagjes zodat je altijd eenvoudig iets aan / uit kunt doen.
- Zorg dat je voldoende drinken (water en drinken met suiker) bij je hebt.
- Zorg dat je voldoende eten bij je hebt.
- Wanneer je in een kleine groep loopt zorg er dan voor dat je of muziek of een berenbel bij je hebt.
- Informeer vooraf bij de lokale toeristeninformatie naar de condities van de wandelpaden.

Lees verder...
Een camperreis vroegboeken loont, dat is een feit! De vroegboekkortingen op camperhuur zijn elk jaar weer erg aantrekkelijk. Wacht daarom niet te lang met het maken van je vakantieplannen. Hieronder een overzicht per camperverhuurder in Amerika en Canada wat het jou aan vroegboekkorting oplevert.

Wil je een reisvoorstel op maat voor een camperreis naar Amerika of Canada met daarin een van deze vroegboekkortingen, onze reisexperts stellen dit graag voor je samen. Wij nemen altijd de voordeligste optie voor je mee in een reisvoorstel.

CAMPERREIS CANADA

FRASERWAY

Gratis 1000 kilometer vrij te rijden bij ophalen van de camper op of vóór 15 mei 2020
25% korting op de nachtprijs in de periode t/m 10 juni 2020 - niet geldig voor Whitehorse
Gratis 1000 kilometer vrij te rijden bij ophalen van de camper op of na 26 september 2020
50% korting op de nachtprijs in de periode op en na 26 september 2020
Bovenstaande kortingen zijn geldig t/m 14 september 2019

Tevens ontvang je het All Inclusive pakket of Full Inclusive pakket tegen een gereduceerd tarief.

CRUISE CANADA

15% vroegboekkorting op de nachtprijs - geldig t/m 31 december 2019
Afhankelijk van het campertype en de reismaand de volgende kortingen: 50% korting op het maken van een enkele reis, 25% korting op het ongelimiteerd kilometer (plus) pakket) en gratis camperinventaris

CANADREAM

Bij CanaDream ontvang je 10% korting op de flexprijzen en 1 van de 4 onderstaande kortingen - geldig t/m 31 oktober 2019:

50% korting op de kosten voor het maken van een enkele reis
50% korting op ongelimiteerd aantal kilometers
2 x 800 kilometerpakket gratis indien je 2 x 800 kilometerpakket boekt
Persoonlijke inventarissen gratis, max. 2 extra bestuurders en geen toeslag voor het rijden door de VS

MERIDIAN RV

15% vroegboekkorting op de 0 km nachtprijs, All Inclusive pakket, ongelimiteerd aantal kilometers en het 100 km per nacht pakket - geldig t/m 30 november 2019
5% lange termijn korting op de nachtprijs, All Inclusive pakket, ongelimiteerd aantal kilometers en het 100 km per nacht pakket bij 27 t/m 30 nachten camperhuur.

BEST TIME RV

10% lange termijn korting op de nachtprijs bij 42 nachten of meer of 5% lange termijn korting op de nachtprijs bij 21 nachten op meer
10% vroegboekkorting op de nachtprijs - geldig t/m 31 oktober 2019

OWASCO

20% vroegboekkorting op de 0 km nachtprijs, 100 kilometer per nacht prijs, het all inclusive pakket en ongelimiteerd aantal kilometers - geldig t/m 30 september 2019
1000 kilometer gratis indien je 14 nachten of langer de camper huurt en inlevert op uiterlijk 5 juni 2020 - geldig t/m 31 januari 2020
10% lange termijn korting op de 0 km nachtprijs, 100 kilometer per nacht prijs, het all inclusive pakket en ongelimiteerd aantal kilometers indien je 42 nachten of meer de camper huurt óf 5% lange termijn korting op de 0 km nachtprijs, 100 kilometer per nacht prijs, het all inclusive pakket en ongelimiteerd aantal kilometers indien je 27 t/m 41 nachten de camper huurt

TRAVELAND 

Afhankelijk van je reisperiode krijg je een Super Early Bird geldig t/m 31 oktober 2019:

In april en mei 2020 ontvang je 30% korting op de nachtprijs
In juni 2020 ontvang je 25% korting op de nachtprijs
In juli en augustus 2020 ontvang je 15% korting op de nachtprijs
In september 2020 ontvang je 25% korting op de nachtprijs
In oktober 2020 ontvang je 30% korting op de nachtprijs
In het winterseizoen (november 2020 t/m 31 maart 2021) ontvang je 30% korting op de nachtprijs.
Tevens ontvang je gratis: klaarmaakkosten (niet bij Trucks en 5th Wheel modellen), 2 persoonlijke inventarissen, 2 campingstoelen en een bijl, toeslag voor 1 extra bestuurder, 2000 kilometer

5% lange termijn korting wanneer je 33 nachten of meer de camper huur
Tevens het all inclusive pakket tegen een gereduceerd tarief. Dit pakket is inclusief ongelimiteerd aantal kilometers, CDR verzekering, transfers - geldig t/m 31 oktober 2019 

CAMPERREIS AMERIKA

ROAD BEAR RV

15% vroegboekkorting op de nachtprijs, gratis GPS en 50% korting op de persoonlijke inventarissen - geldig t/m 15 september 2019
10% lange termijn korting bij 42 nachten en meer camperhuur of 5% lange termijn korting bij 21 t/m 41 nachten camperhuur
Geen kosten voor het maken van een enkele reis tussen verschillende verhuurlocaties van Road Bear RV

CRUISE AMERICA

15% vroegboekkorting op de nachtprijs - geldig t/m 31 december 2019
Afhankelijk van het campertype en de reismaand de volgende kortingen: 50% korting op het maken van een enkele reis, 25% korting op het ongelimiteerd mijlen (plus) pakket) en gratis camperinventaris

EL MONTE RV

17% vroegboekkorting op de nachtprijs en het All Inclusive pakket - geldig t/m 31 oktober 2019
5% lange termijn korting op de nachtprijs en het All Inclusive pakket bij 21 nachten en meer camperhuur 
Géén kosten voor het maken van een enkele reis tussen Los Angeles, Las Vegas en San Francisco

APOLLO EN STAR RV

Bij Apollo/Star RV ontvang je 10% korting op de flexprijzen en 1 van de 3 onderstaande kortingen - geldig t/m 31 oktober 2019. In je camperofferte zullen wij de goedkoopste optie automatisch kiezen.

50% korting op de kosten voor het maken van een enkele reis
50% korting op Saver Pack
50% korting op Premium Pack

5% lange termijn korting op de flexprijs en het Value Pack bij een huurperiode van 21 nachten of meer 

BEST TIME RV

10% lange termijn korting op de nachtprijs bij 42 nachten of meer of 5% lange termijn korting op de nachtprijs bij 21 nachten op meer
10% vroegboekkorting op de nachtprijs - geldig t/m 31 oktober 2019

MIGHTY CAMPERS

17% vroegboekkorting op de nachtprijs en het All Inclusive pakket - geldig t/m 31 oktober 2019
5% lange termijn korting op de nachtprijs en het All Inclusive pakket bij 21 nachten en meer camperhuur 
Géén kosten voor het maken van een enkele reis tussen Los Angeles, Las Vegas en San Francisco

CAMPERVAN NORTH AMERICA 

11% lange termijn korting op de nachtprijs bij een huurperiode van 30 of meer nachten, 9% lange termijn korting op de nachtprijs bij een huurperiode van 23 t/m 29 nachten of 7% lange termijn korting op de nachtprijs bij een huurperiode van 15 t/m 22 nachten

Lees verder...

Momenteel woeden er een paar bosbranden in het zuiden van de provincie British Columbia. Bij Eagle Bluff ten zuiden van Okanagan Falls en bij Richter Mountain ten westen van Osoyoos. 

Ben je momenteel op camperreis in West-Canada, houd dan lokale actualiteiten goed in de gaten. Via de website BC Wildfire Service kun je zien hoe deze bosbranden zich ontwikkelen. 

Lees verder...

Vanaf 1 oktober 2019 zijn alle (camper)reizigiers die naar Nieuw-Zeeland reizen verplicht een goedgekeurde ETA-aanvraag te kunnen overleggen. Hierdoor zal het proces bij de douane en security bij aankomst sneller verlopen.

Het aanvragen van de ETA is vanaf vandaag mogelijk en moet minstens 72 uur van te voren worden aangevraagd. De kosten voor de ETA bedragen NZ$9,- per persoon via de mobiele app en NZ$12,- per persoon via de Immigration website. Een goedgekeurde ETA-aanvraag is 2 jaar geldig en kan gebruikt worden voor verschillende bezoeken aan Nieuw-Zeeland.

Je kunt de eTA aanvragen via https://nzeta.immigration.govt.nz/

Bij het aanvragen van je eTA betaal je ook een IVL-vergoeding van NZ$35,-. Deze vergoeding financiert de toeristische infrastructuur en helpt de natuurlijke omgeving te beschermen.

Heb je een paspoort dat niet is uitgegeven in een EU-land, controleer dan zelf of je al dan niet een visum of ander(e) reisdocument(en) moet aanvragen.

Lees verder...

De immense diversiteit in de landschappen en bijzondere wilde dieren maken Nieuw-Zeeland tot een magische bestemming voor een camperreis. De Otago Peninsula en the Catlins zijn een paar van de waanzinnige plekken met overweldigend veel bijzondere (zee)diersoorten. Maar welke dieren spot je waar en wanneer? Je leest het hier!

KIWI'S

Ook al zijn ze hét symbool van Nieuw-Zeeland, kiwi’s zijn erg lastig omte spotten. Dat komt omdat ze alleen ’s nachts naar buiten komen en erg houden van dichtbegroeide bossen. Kapiti Island en Stewart Island zijn twee van de beste plekken om deze verlegen beestjes te bezoeken.

KEA'S

Deze brutale vogelsoort is een van de slimste en creatiefste papegaaisoorten. Ze zijn bruin-groen en hun ondervleugels zijn feloranje. Je vindt ze vooral in de omgeving van Mount Cook op het Zuidereiland. 

JAN-VAN-GENT

Deze enorme vogels (ze hebben met hun vleugels gestrekt een spanwijdte van twee meter!) kun je het beste spotten bij Cape Kidnappers, op het Noordereiland. Hier leeft de grootste kolonie op het vaste land ter wereld!

DOLFIJNEN, ZEEHONDEN EN WALVISSEN

Kaikoura is dé plek waar je moet zijn voor het spotten van walvissen. En dat kan hier het hele jaar door! Vanuit dit gezellige plaatsje worden tours georganiseerd om de zeedieren te bewonderen. Je kunt kiezen voor een boottocht of een vlucht met een klein vliegtuigje. Onderweg heb je grote kans om ook dolfijnen en zeehonden te spotten. In de Bay of Islands helemaal in het noorden van het Noordereiland én van het uiterste zuiden tot aan de zuidoostkust van het Zuidereiland vind je nog veel meer wilde dolfijnen en zeehonden.

GEELOOGPINGUÏNS

Ze zijn met uitsterven bedreigd deze prachtige pinguïns met hun kenmerkende gele ogen. Ze komen uitsluitend voor aan de kust van het zuidoosten van Nieuw-Zeeland. Je vindt ze onder andere op Stewart Island, de Otago Peninsula, bij Dunedin en bij the Catlins. Je kunt de Geeloogpinguïns het hele jaar door bewonderen en kunt ze het beste spotten ongeveer 3 uur voordat het donker wordt.

ALBATROSSEN

Op de Otago Peninsula is het voor liefhebbers van zeedieren een waar paradijs. Je vindt er veel verschillende vogels, (geeloog)pinguïns, zeehonden, pelsrobben en als klap op de vuurpijl een kolonie Albatrossen. Dit is de enige plek ter wereld waar Albatrossen op het vasteland nestelen. Je kunt ze bekijken in de periode van mei tot november.

 

Lees verder...

De staat Louisiana heeft de noodtoestand uitgeroepen omdat er kans is op een orkaan. Aan de Amerikaanse Golfkust is er hevig noodweer, de stad New Orleans is al voor een groot deel ondergelopen door hevige regenval. Naar verwachting komt er voor de staten Texas, Louisiana en Mississippi later deze week nog een orkaan.


Op dit moment lijkt het nog op een tropische storm voor de kust genaamd Barry. De tropsische storm gaat gepaard met een gevaarlijke stormvloed, hevige regenval en zware windstoten.


Ben je momenteel op camperreis door de staat Texas, Louisiana of Mississippi? Houd dan de lokale nieuwsberichten goed in de gaten. Ook kun je op de website van National Hurricane Center de tropische storm Barry en de verwachtingen op de voet volgen. Ook kan het zijn dat er wegen zijn afgesloten, controleer dus ook de actuele wegensituatie.

Lees verder...

De noodtoestand is uitgeroepen in de staat Californië na de recente aardbevingen. De aardbevingen, eerste 6,4 op de schaal van Richter en later zelfs 7,1, vonden plaats bij de stad Ridgecrest in het zuiden van de staat. Door deze aardbevingen is de Highway 178 gesloten van Kern County / San Bernardino County Line tot 14,7 mijl ten oosten van Kern County / San Bernardino County Line voor reparaties aan de wegen. Er wordt geadviseerd hier een alternatieve route te nemen. 


Ben of ga je op camperreis door Zuidwest-Amerika? Houd dan de actuele wegensituatie goed in de gaten en volg altijd de instructies van de lokale autoriteiten.

Lees verder...
Als specialist op het gebied van camperreizen in Amerika en Canada, maar ook van camperreizen op andere verre bestemmingen als Australië en Nieuw-Zeeland weten wij als geen  ander: het aanbod van campers is  enorm. Wij werken samen met een groot aantal camperverhuurders en zij hebben allemaal hun eigen verschillende campertypes (soms wel een stuk of 10 verschillende types per verhuurder!). Zoveel mensen, zoveel wensen, er is dan ook écht voor iedereen een geschikt type bij. Maar we kunnen ons voorstellen dat je als camperleek door de bomen het bos niet meer ziet!
Goed, de keuze is dus reuze! Maar… je bent bij ons in goede handen. Je kunt ons álles vragen over de camperverhuurders en hun campertypes, we hebben met de meesten ervan zelf al een of meerdere camperreizen gemaakt en spreken dus uit ervaring. Wij nemen je in deze blog mee in onze wondere wereld van camperreizen om je alvast een stukje op weg te helpen!

CAMPERVERHUURDERS: WAT PAST BIJ JOUW WENSEN?

In het enorme aanbod aan camperverhuurders (wereldwijd grofweg 80 verschillende verhuurders!) hebben wij het gemakkelijker voor je gemaakt door te werken met vijf labels: backpacker, budget, basis, goed en premium. Iedere verhuurder heeft zo’n label van ons gekregen, gebaseerd op onder andere kwaliteit, leeftijd van de campers en serviceniveau. Deze labels zie je gemakkelijk terug als je een offerte opvraagt. Wat houdt elk label dan precies in? Lees gauw verder!

 • Premium: Campers van de beste kwaliteit, die motorisch en qua inrichting in uitstekende staat zijn met degelijke afwerking en luxe faciliteiten. De verhuurmaatschappij verleent uitstekende persoonlijke service en zorgt dat de vloot jong blijft door regelmatige vernieuwing. Voor de reiziger die hoge eisen stelt aan de kwaliteit van de camper en rekent op een persoonlijke uitstekende service voor, tijdens en na de reis.
 • Goed: Campers die nieuw tot maximaal enkele jaren oud zijn met een goede prijs-kwaliteitverhouding. De campers zijn degelijk afgewerkt. Men kan rekenen op een goede service van de verhuurmaatschappij voor en tijdens de reis. Voor de reiziger die een goede prijs/kwaliteitverhouding van camper en service belangrijk vindt.
 • Basis: Eenvoudige campers die motorisch in goede staat zijn. Er is geen garantie op de leeftijd van deze campers en kunnen nieuw tot meerdere jaren oud zijn. De kwaliteit van de inrichting is eenvoudig en de oudere types kunnen een verouderd interieur hebben. Gebruikssporen zijn in dat geval geen uitzondering. De service van de verhuurder is minder persoonlijk. Voor de reiziger waar de prijs de doorslag geeft en weinig waarde hecht aan de leeftijd/interieur van de camper of persoonlijke service.
 • Budget: Low-cost campers met beperkte uitrusting, zonder luxe faciliteiten. Deze campers zijn in de meeste gevallen meerdere jaren in de verhuur en kunnen zichtbare gebruikssporen hebben aan binnen- en buitenkant. Er staat in de meeste gevallen een aanzienlijke hoeveelheid kilometers op de teller. De service is minder persoonlijk. Voor de reiziger die zich bewust is van het feit dat de campers in deze categorie intensief gebruikt zijn en hier geen moeite mee heeft. De lage(re) prijs is doorslaggevend. Bij eventuele problemen het geen punt vindt zelf actief te moeten optreden in overleg met de verhuurder.
 • Backpacker: De camper(busjes) hebben een eenvoudige uitstraling zonder luxe faciliteiten en kunnen in de praktijk al wat ouder en/of intensief gebruikt zijn. De kwaliteit is van een lagere standaard en de inrichting soberder dan je van een camper uit ons reguliere camperaanbod kunt verwachten. Per verhuurder kan de kwaliteit verschillen. Deze over het algemeen simpele camper(busjes) zijn geschikt voor de rugzaktoerist met een beperkt budget. Dit type camper is niet geschikt voor de gemiddelde campertoerist en is per definitie geschikt voor de genoemde doelgroep die weinig tot geen waarde hecht aan luxe. Val je hier niet onder dan adviseren wij jou een keuze te maken uit ons standaard product.

Maar deze labels zijn niet het enige waarmee we je helpen om te kiezen voor een verhuurder. De reizigers die je voorgingen hebben de camperverhuurder waarmee zij hun reis hebben gemaakt óók beoordeeld. Het rapportcijfer dat zij hebben gegeven kun je ook terugvinden op de (online) offerte.

Op die manier zie je dus hoe Travelhome de camperverhuurder beoordeelt én wat de mening onze reizigers. Super handig toch?

DE CAMPERTYPES: ALLES OP EEN RIJTJE

En nu de campertypes! Ook die zijn er gigantisch veel. Grofweg maken we onderscheid tussen vier modellen: de Van, Truck, C klasse camper en A klasse camper.

 • Van: een compact campertype zonder alkoof. Deze campers zijn flexibeler, vangen ook minder wind tijdens het rijden en zijn wat zuiniger in brandstof. Deze types zijn vaak geschikt voor maximaal twee personen en hebben in de regel een bed achterin dat je overdag ombouwt tot een dinette (een zitje).
 • Truck: een grote pickup waar de camper als een soort slakkenhuis op de rug wordt meegenomen. Deze types zijn vaak 4WDs en dus wat avontuurlijker dan de andere types. Bij deze types kun je niet binnendoor van de bestuurderscabine naar het leefgedeelte, maar moet je buitenom aan de achterkant van de camper naar binnen.
 • C klasse camper: het meest gehuurde campertype voor 2 tot zelfs 8 personen zijn de C klasse campertypes. Het zijn de campers die je het allermeest ziet rijden in Amerika en Canada, met alkoof. Ze variëren in lengte van ongeveer 6 tot 10 meter, hebben vaak een vast bed achterin, een vast bed boven de bestuurderscabine en een dinette. Bij de grotere types komt er dan vaak nog een slaapbank bij. Ze bieden veel leefruimte en zijn van alle gemakken voorzien. Ben niet bang om voor een groot type te kiezen, want de wegen, parkeerplaatsen en campings zijn er écht op ingesteld.
  We hebben er bij Travelhome altijd één of twee bij ons kantoor staan om van binnen te bekijken. Dat kan op afspraak, maar ook tijdens onze inspiratiedagen.
 • A klasse camper: voor de reizigers die houden van luxe en van veel ruimte. Dit is het campertype waar de gemiddelde Amerikaan ook mee reist. De grote bussen van gemiddeld 11-12 meter lang, soms zelfs met boten of auto’s erachter (al mag dat met een huurcamper overigens niet). Het zijn de meest luxe types uit ons aanbod. Het grote voordeel bij deze types is dat je hoger zit en door het grote panoramaraam een schitterend uitzicht hebt tijdens het rijden.

WELKE CAMPER PAST BIJ JOUW REISWENSEN?

Maak voor jezelf dus de afweging voor welke kwaliteit camperverhuurder je wilt kiezen. Vind je de prijs het belangrijkst of wil je juist gaan voor de nieuwste campers en beste service? Vraag jezelf vervolgens af welke indeling van de camper je het fijnst vindt. Die indelingen vind je trouwens állemaal terug op onze website en in de offertemodule.

Stel jezelf vragen als: wil ik een vast bed achterin of vind ik het niet erg om mijn bed elke dag om te bouwen? Wil ik graag beneden slapen of vind ik het niet erg om bovenin te slapen? Over slapen gesproken: geef de lengte op van iedereen in je reisgezelschap en ons systeem laat alleen de campers zien met bedden van geschikte afmetingen.
Vraag jezelf ook af hoeveel ruimte je nodig hebt en bij welke grootte camper je jezelf dus prettig voelt.

Zo! Met die info moet je al verder komen. En wil je persoonlijk advies? Wij vinden het fijn als we je kunnen helpen, dus neem gerust contact op. Succes met kiezen!
 
Lees verder...

Reisbizz.nl meldt vandaag het volgende:

'Nederland en Canada starten in 2020 een proef waarbij reizigers zonder paspoort tussen beide landen kunnen reizen. Een mobiele app zorgt, in combinatie met gezichtsherkenning, voor de identificatie van de reiziger, die daardoor sneller aan boord van zijn vlucht moet komen.

Project KTDI (Known Traveller Digital Entity), dat wordt gesteund door het World Economic Forum, moet ervoor zorgen dat de verwachte groei van het aantal luchtreizigers in de toekomst wordt ondervangen door de luchthavenprocessen te optimaliseren.

Reizigers die van Schiphol naar Montreal of Toronto vliegen kunnen hun persoonsgegevens in een speciale app laden en via gezichtsscanners de landsgrenzen passeren. Daardoor hoeft er geen fysiek paspoort meer getoond te worden.

“In het jaar 2030 vliegen er jaarlijks meer dan 1,8 miljard mensen, vijftig procent meer dan in 2016”, zegt Christoph Wolff, Head of Mobility bij het World Economic Forum. “Met de huidige systemen kunnen luchthavens die aantallen niet verwerken. Ons nieuwe project biedt daarvoor een oplossing.”

Wereldwijd worden er op dit moment al door een flink aantal luchtvaartmaatschappijen en luchthavens proeven gedaan met gezichtsherkenning om sneller aan boord te komen. Die lijken goed aan te slaan bij passagiers, die minder lang in de rij hoeven te staan.

Zowel KLM als Air Canada en Air Transat zijn op dit moment actief met vluchten tussen Nederland en Canada. Als de proef met KTDI succesvol verloopt moet het project ook naar andere landen worden uitgerold.'

Bron: reisbizz.nl -  door Klaas-Jan van Woerkom

Lees verder...

Momenteel zijn er door de hevige regenval modderstromen in onder andere de steden Hiroshima, Yamaguchi en Shimane. In sommige districten in deze gebieden is opdracht tot evacuatie gegeven. Volg de instructies op van de lokale autoriteiten.

Ben of ga je momenteel op camperreis door Japan? Houd dan het lokale nieuws goed in de gaten en kijk naar de actuele wegensituatie voor jouw geplande route. 

Lees verder...

In Canada is er de mogelijkheid is om sneller door de douane te gaan. Hiervoor kun je vooraf je gegevens invullen (maximaal 24 uur geldig) en daarna hoef je op de airport alleen nog maar even te scannen en kun je doorlopen. Alle internationale luchthavens van Canada bieden deze service aan, in Toronto enkel in Terminal 3.

WAT ZIJN DE VOORDELEN?

 • Het is snel, simpel en veilig
 • Werkt volledig in vliegtuigmodus (als je het eenmaal gedownload hebt)
 • Alleen niet-gevoelige informative wordt opgeslagen
 • Je kunt een verklaring voor maximaal vijf reizigers met dezelfde woonplaats opgeven
 • Verkort de verwerkingstijd bij een Primar Inspection Kiosk tot 50% bij aankomst

HOE WERKT HET PRECIES?


Voordat je vertrekt uit Nederland:

1. Download de eDeclaration mobiele app gratis op je smartphone of tablet

2. Creëer een reisprofiel en sla deze op

3. Selecteer "My Declaration" en beantwoord de vragen om een QR-code te creëren.


Bij aankomst in Canada:


1. Scan de QR-code bij een Primary Inspection Kiosk

2. Scan je paspoort, maak een foto en bevestig je declarative op het scherm

3. Neem je kioskbonnetje mee naar een douanemedewerker

Meer informative over de Primary Inspection Kiosk service kun je vinden op de website van de Canadese overheid.

Lees verder...
Onze reizigers leven vaak al een heel jaar (en soms zelfs al járen) toe naar die prachtige weken in West-Amerika of West-Canada. Die moeten, vinden wij, dan ook helemaal perfect verlopen. Bij iedere camperreis die wij organiseren zien wij het als onze missie nét dat beetje extra te geven, zodat die droomreis ook een daverend succes en een onvergetelijk avontuur wordt. Dat doen we elke dag opnieuw met veel passie. Hier vind je 10 tips om je alvast op weg te helpen!

1. EEN STOPOVER CITYTRIP IS EEN PERFECTE MANER OM JE LANGE VLUCHT TE ONDERBREKEN

Je denkt er misschien niet meteen aan, maar het is mogelijk je camperreis door Zuidwest-Amerika te combineren met een citytrip van een paar dagen naar bijvoorbeeld New York, Washington of Chicago. Ook Reykjavik, IJsland of Toronto, Canada zijn mogelijk. Een camperreis door West-Canada kun je onderbreken met een stop in Oost-Canada (dat wordt veel gedaan door reizigers die in het oosten familie hebben wonen). Wij noemen dit een ‘stopover’.  
Je onderbreekt hiermee je lange vlucht (naar San Francisco of Vancouver bijvoorbeeld ben je zo’n 10 tot 11 uur onderweg met een rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam) én het is – vinden wij – als je de tijd hebt om dit in te plannen écht een verrijking voor je reis.

In de meeste gevallen betaal je voor je vliegreis niet meer dan dat je de stopover niet zou maken. 
Vraag onze reisexperts naar de mogelijkheden voor jouw reis. We denken graag met je mee over de allermooiste én meest logische plek om een stopover te maken! 

2.  MAAK MET JE CAMPER EEN ENKELE REIS TUSSEN TWEE PLAATSEN IN AMERIKA OF CANADA VOOR EEN OPTIMALE INDELING VAN JE ROUTE

Heb je maar beperkte tijd vakantie en wil je bepaalde highlights graag combineren, maar lukt het je misschien niet om de route helemaal rond te maken? Denk eens aan een enkele reis tussen twee plaatsen! 
Reis je bijvoorbeeld van Las Vegas naar San Francisco dan lukt het je beter om in 15 dagen bijvoorbeeld óók Arches N.P. en Canyonlands mee te pikken, als je het prima vindt om bijvoorbeeld de Highway One hiervoor over te slaan. Rijd je een rondje San Francisco dan zal het in die zelfde 15 dagen lastig zijn om deze twee parken in de route in te plannen.
Heb je maar twee weken en wil je graag naar West-Canada? Dat kan perfect door met de camper een enkele reis te maken tussen Vancouver en Calgary.

3. BOEK OP TIJD EEN AANTAL CAMPINGS IN DE NATIONALE PARKEN

Wakker worden diep in de bossen van Banff National Park of dineren met uitzicht op Lake Powell, terwijl de ondergaande zon de rode rotsen in allerlei prachtige tinten verkleurt… Dat wil je natuurlijk meemaken! Dit zijn de campings waar je ná je reis aan terugdenkt met veel heimwee. Wat was het er mooi, zo midden in de natuur!
Het zijn de campings met de beste locaties, midden in de natuurparken, de plekken zijn vaak ruim opgezet en er is in veel gevallen een goede verbinding met de shuttlebussen die je door het park heen brengen. Éxtra pluspuntje: de kosten van deze campings zijn erg laag. 
Je kunt je voorstellen dat veel mensen hier willen staan. Daarom is het belangrijk om juist deze mooie plekjes ruim van tevoren te reserveren. Dit moet vaak al een half jaar tot een paar maanden voor aankomst. Kijk op www.recreation.gov voor Amerika en https://www.pc.gc.ca/en/voyage-travel/reserve voor Canada om te bekijken wanneer je de campings in verschillende nationale parken kunt reserveren.

4. PLAN JE ROUTE (GLOBAAL) VOORAF

Waarschijnlijk wil je tijdens je camperreis door Amerika of Canada graag wat vrijheid houden om ergens een nachtje langer te blijven als je het daar erg mooi vindt. Het gevaar is alleen dat je nog véél meer van die prachtige plekjes tegenkomt en dat je uiteindelijk tijd tekort komt om ze allemaal te bekijken. Zorg daarom dat je in ieder geval een globale route maakt voor jezelf, die je meeneemt op reis. Zo heb je wat houvast en kun je beter inschatten of het haalbaar is om ergens nog een extra nachtje te slapen. 
Heb je inspiratie nodig bij het plannen van je route? Wij hebben veel mooie routesuggesties van camperreizen door West-Amerika en routesuggesties van camperreizen door West-Canada voor je samengesteld. Natuurlijk kijken onze reisexperts graag persoonlijk met je mee, als je wat meer hulp nodig hebt! 

5. HOUD AF EN TOE EEN DAGJE SPELING IN DE ROUTE

Plan de route niet te vol. Een rondreis door Amerika of Canada en alle indrukken die je daarbij krijgt zijn best wel intensief. Het moet natuurlijk niet zo zijn dat je terugkomt en niet bent uitgerust na je vakantie! We raden je daarom aan om af en toe een dagje speling in te plannen in je route. Die kun je gebruiken om even ‘op adem te komen’ óf om ergens een extra dag te besteden waar je het heel mooi vindt.

6. PLAN JE EERSTE CAMPERDAG NIET VOL

De dag waarop je jouw camper ophaalt is het verstandig om niet te ver meer te rijden met de camper. In veel gevallen haal je je camper pas in de middag op. Na een uitgebreide uitleg en het invullen van het papierwerk is voor veel reizigers de supermarkt hun eerste stop. Je slaat hier je eerste lading boodschappen in, zodat je de komende dagen goed vooruit kunt. 
Natuurlijk moet je even wennen aan het rijden met je camper, gebruik je eerste dag absoluut ook daarvoor. 
Het is zó het einde van de middag of begin van de avond, dus je zult geen al te grote afstand willen en kunnen afleggen die eerste dag.

7. GENIET OOK ONDERWEG EN RIJD GEEN AL TE GROTE AFSTANDEN PER DAG

Focus niet alleen op je bestemming, want de weg ernaartoe is vaak ook al betoverend mooi! Neem de tijd om op mooie plekjes te stoppen, zet een kopje koffie, campingstoeltjes buiten en genieten maar. 
Rijden met een camper gaat niet zo snel als het rijden met een auto. Je bent een stuk groter, vangt meer wind en je kunt minder snelheid maken. We raden je aan om gemiddeld ongeveer 200 kilometer per dag aan te houden bij het plannen van je route. Natuurlijk kan er af en toe een uitschieter tussen zitten, dat is ook helemaal niet erg (soms zelfs onvermijdelijk), maar plan de volgende dag dan wat rustiger. 

8. VERDIEP JE IN MOOIE WANDELINGEN IN DE NATUURPARKEN

Wandelen geeft een bezoek aan natuurparken een hele nieuwe dimensie. Na al onze eigen camperreizen hebben we bij Travelhome inmiddels heel wat wandelschoenen versleten. Wil je advies over een mooie wandeling in een bepaald park? Vraag ons gerust naar onze favorieten!
Er zijn in alle natuurparken wandelingen die variëren van 10 minuten tot een hele dag én alles daartussen. Verdiep je vooraf in de wandelingen die je wilt maken, zodat je ook zeker weet dat je daar voldoende tijd voor hebt in jouw voorgenomen route. Er zijn een aantal prachtige wandelingen in natuurparken die je vooraf moet boeken, omdat ze begeleid worden door een ranger. Het is natuurlijk fijn om dat vooraf al te weten, zodat je niet teleurgesteld wordt als de groep onverhoopt vol zit.
Wil of kun je je vooraf nog niet verdiepen in wandelingen dan kun je ter plekke bij het Visitor Center informeren bij de rangers die daar werken. Zij weten álles van de mooiste wandelingen én van de condities van de wandelpaden op dat moment.

9. BEZOEK EEN INSPIRATIEDAG VAN TRAVELHOME

Wat zijn de mooiste campings in West-Amerika? Waar in West-Canada kun je het beste beren spotten? Welke route is het mooiste om te rijden met een camper? Tijdens inspirerende presentaties vertellen onze reisexperts en een aantal van onze ervaren reizigers je alle ins en outs over onze bestemmingen en over het reizen met een camper. 
Neem een kijkje in de fotoboeken van ervaren reizigers en maak een praatje met ze. Ze staan te popelen om hun tips te geven die jouw camperreis nét een beetje extra kunnen geven. 
Natuurlijk zijn er echte huurcampers aanwezig, om van binnen te bekijken, zodat je een idee krijgt van hoe groot de campers zijn en wat een fijne indeling is.
Een inspiratiedag is een perfecte voorbereiding op een onvergetelijke camperreis. Kijk hier voor de actuele geplande data en om je aan te melden.

10. SLUIT JE CAMPERREIS ONTSPANNEN AF

Rondreizen in een camper is onbetwist een van de beste manieren om West-Amerika en West-Canada te ontdekken. Maar, net als met alle rondreizen, rust je tijdens dit soort reizen niet bepaald uit. Je gaat er met liefde bijna elke dag weer op uit om de allermooiste juweeltjes te bewonderen, rijdt vaak grote afstanden en wandelt ook veel. Dan heb je na zo’n rondreis óók verdiend om nog heel even rust te nemen voor je weer terugkeert naar het alledaagse leven, toch? Er zijn veel manieren waarbij wij je kunnen helpen om die rust te vinden. Denk bijvoorbeeld aan een paar nachten in een strandhotel in Los Angeles, of een luxe themahotel in Vegas met álles erop en eraan. Of een mooie villa met privézwembad (Duur! Horen wij je denken, maar dat valt echt ontzettend mee) in Florida. Wat dacht je van een week op een grandioos cruiseschip dat naar Alaska vaart? Je ziet wel: er zijn een heleboel mogelijkheden om je camperreis rustig af te sluiten. 
 
Lees verder...

Even via Whatsapp checken hoe het met het thuisfront is, bellen om je volgende camping te reserveren, zoeken naar leuke bezienswaardigheden in de buurt, kunnen internetten en bellen is hartstikke handig tijdens je camperreis door Amerika. Maar hoe werkt dat in Amerika? En al helemaal als je met een camper reist? Dat vertellen wij je in deze blog!

Bellen naar een binnenlands nummer tijdens je camperreis door Amerika

Er kunnen allerlei redenen zijn waarom je wilt bellen tijdens jouw camperreis. Misschien wil je een camping reserveren, of een excursie, misschien wil je de camperverhuurder bellen om een afspraak te maken voor een tijdstip waarop je de camper op kunt halen.

Er zijn verschillende opties om te bellen binnen Amerika:

 1. Een simkaart kopen om in je eigen mobiele telefoon te stoppen, zodat je daarmee kunt bellen. Via aanbieders als https://www.arielimobile.com/ en https://www.usasim.net/ kun je een simkaart bestellen waarmee je kunt bellen binnen Amerika. Ook heb je hiermee ongelimiteerd internetdata op het 4G netwerk. De simkaart kan naar Nederland worden verzonden, zodat je hem mee kunt nemen en er direct na aankomst in Amerika gebruik van kunt maken. Check wel vooraf of jouw telefoon simlockvrij is en of je ermee kunt bellen in Amerika.
 2. Een voordelige telefoon kopen bij een grote supermarkt (bijvoorbeeld Walmart or Target) of een elektronicawinkel (bijvoorbeeld Best Buy) mét Amerikaanse simkaart en hiermee bellen in Amerika. Er zijn ook mogelijkheden om internet te gebruiken met sommige kaarten.

Bellen naar Nederland tijdens je camperreis door Amerika

Natuurlijk wil je de thuisblijvers ook af en toe een klein beetje jaloers maken met mooie verhalen over jouw camperreis door Amerika. Naar Nederland bellen met je eigen mobiele telefoonabonnement is hoogst waarschijnlijk vrij prijzig. Gelukkig zijn er andere opties:

 1. Bellen vanaf een telefooncel met een prepaid international calling card

  Telefooncellen zijn in Amerika tegenwoordig minder dan vroeger, maar je vindt ze nog steeds in grote steden, soms op campings, restaurants, grote supermarkten en zelfs bij Visitors Centers van sommige nationale parken. Als je het prima vindt om niet vaak te bellen en als je het niet erg vindt om afhankelijk te zijn van het vinden van een telefooncel dan raden we je aan om gebruik te maken van een international phonecard. Deze kun je gewoon in de supermarkt kopen. Je betaalt bijvoorbeeld 5 of 10 dollar en belt het nummer van de provider. Vervolgens toets je het Nederlandse nummer in dat je graag wilt bellen en wordt je automatisch doorverbonden.

 2. Naar Nederland bellen met je eigen mobiele telefoon

  Door Nederlandse providers wordt de mogelijkheid steeds meer aangeboden een prepaid kaart te kopen waarmee je voordelig naar Nederland kunt bellen vanuit Amerika. Check bij je eigen provider, of als je telefoon simlockvrij is, bij een andere Nederlandse provider de mogelijkheden en voorwaarden.

 3. Bellen met een Skype of Whatsapp

Natuurlijk is de allervoordeligste (gratis) manier om te bellen met het thuisfront gebruik te maken van bijvoorbeeld Skype of bellen via Whatsapp wanneer je op een gratis Wifi netwerk zit.

Let op:

Om te bellen naar Nederland vanuit Amerika bel je 011 - 31 - netnummer zonder nul - abonneenummer.

Internet tijdens je camperreis in Amerika

 1. Gratis WiFi in Amerika

  Net als in Nederland is er in Amerika op veel plaatsen gratis WiFi. Op veel campings (maar níet op campings in de natuurparken), bij koffiezaken, in restaurants en zelfs soms in supermarkten kun je gebruik maken van hun gratis WiFI netwerk.

 2. WiFi in je camper via de camperverhuurder

  Sommige camperverhuurders bieden de mogelijkheid om een internetkastje bij je camper te huren. Dit zorgt ervoor dat je gebruik kunt maken van WiFi in je camper. Kijk op onze website bij de camperverhuurder van jouw keuze óf vraag de reisexperts van Travelhome naar de mogelijkheden.

 3. Internet via een Amerikaanse simkaart op je telefoon
  Zoals hierboven al beschreven zijn er verschillende organisaties waar je simkaarten kunt kopen die je in Amerika kunt gebruiken én kun je simkaarten in Amerikaanse supermarkten, elektronicawinkels en telefoonwinkels kopen. Je kunt ze gewoon in je eigen telefoon gebruiken, mits je telefoon simlockvrij is. Op sommige van deze kaarten kun je ook data inkopen voor het gebruik van internet.

 

Zoals je hebt gelezen zijn er veel mogelijkheden om te bellen en internetten in Amerika. Je kunt dus prima contact onderhouden met de mensen thuis en je kunt mensen in Amerika bereiken als dat nodig is.

 

Bekende providers met een (over het algemeen) goed bereik in Amerika zijn T-Mobile en AT&T. Ook al hebben deze providers een goede dekking, Amerika is een groot land. Het kan voorkomen dat je in afgelegen gebieden, zoals bijvoorbeeld nationale parken of in de woestijn, misschien geen bereik hebt.

 

Ga je binnenkort op camperreis naar Amerika en heb je nog vragen die hierboven niet beantwoord zijn? Neem dan even contact met ons op. Onze reisexperts helpen je graag.

 

Lees verder...

In het artikel over Las Vegas hebben we je reeds op de hoogte gebracht van wat je allemaal kunt doen in de gokstad Las Vegas tijdens jouw camperreis. Nu is het tijd om iets dieper in te gaan op de Casino's en het gokken. Want dat is toch echt waar Las Vegas om bekend staat!

JOUW HUUR CAMPER VERRUILEN VOOR HET CASINO

Je bent op een rondreis Amerika en je rijd met jouw huur camper door de woestijn. Ineens ziet je in de verte iets aan de horizon verschijnen. Het is de stad Las Vegas. De plek om naar het casino te gaan! Maar hoe zit dat nou eigenlijk, naar het casino gaan? En naar welk casino moet ik dan gaan? Om te beginnen kun je gokken wanneer je maar wilt. De casino's zijn namelijk 24 uur per dag en 7 dagen per week geopend. In het casino heb je weer de keus tussen diverse spellen die je kunt spelen om hopelijk veel geld te winnen. Zo kun je inzetten op sportwedstrijden, kienen, roulette, back jack, pokeren, dobbelen of gokken aan een van de vele gokautomaten.

WELK CASINO MOET JE KIEZEN?

De vraag blijft lastig. Bij welk casino moet ik de gok wagen? Aangezien Las vegas enkele honderden casino's heeft is de keuze enorm. Gelukkig zijn alle casino's goed. Wel is de een wat mooier dan de andere. Zo zit er bij ieder hotel wel een casino, vaak is dit al een attractie appart! Speel je graag aan de gokautomaten? Dan is een casinoklantenkaart een optie, dit is een kaart die je bij het spelen in de automaat stopt. Bij ieder spel dat je speelt krijg je punten. Deze punten zijn uiteindelijk te besteden bij diverse restaurants, barretjes en hotels. Ook krijg je hier op diverse plaatsen korting op vertoon van de pas.

TIPS!

Gokken in Las Vegas is natuurlijk erg leuk en ook zeker de moeite waard. Maar let wel op. Ga je te lang door dan kan dit je erg veel geld kosten. Zorg daarom altijd dat je een bedrag in je hoofd hebt waarbij je stopt. Wie weet heb je geluk en ga je met een groot geldbedrag verder met jouw huur camper richting de volgende bestemming. Nog een laatste tip: Win je een mooi bedrag? Boek dan alvast jouw camperreis voor volgend jaar bij Travelhome!

 

 
Lees verder...

 

MOET IK EEN ESTA AANVRAGEN ALS IK EEN CAMPERREIS DOOR AMERIKA GA MAKEN?

Alle internationale reizigers die naar Amerika willen reizen hebben hiervoor toestemming nodig. 
Wanneer je geen bezoekersvisum hebt, je blijft maximaal 90 dagen voor zaken óf voor je plezier, het land waar je vandaan komt is een Visa-Waiver-Program-land (onder andere Nederland en België) én je komt Amerika binnen per vliegtuig (óók een korte overstap in Amerika!) of cruiseschip dan reis je onder het Visa-Waiver-Program en dien je zelf een ESTA aan te vragen.
De ESTA hoeft niet te worden aangevraagd als je de grens oversteekt per auto of ferry. In dat geval wordt het papierwerk aan de grens geregeld.

IK HEB MIJN REIS VASTGESTELD, OP WELK MOMENT MOET IK EEN ESTA AANVRAGEN?

Een ESTA aanvraag kun je al doen zodra je jouw reis hebt geboekt. De ESTA toestemming blijft twee jaar geldig vanaf het moment van jouw aanvraag. Let op: als je een nieuw paspoort krijgt moet je een nieuwe ESTA aanvraag doen, omdat je paspoortnummer in dat geval wijzigt. Ook als jouw reistoestemming wordt herroepen vervalt de ESTA.
Uiterlijk 72 uur voor vertrek dien je jouw toestemming te hebben aangevraagd. Wij raden je echter voor je eigen gemoedsrust aan om dit wat eerder te regelen.

HOE VRAAG JE EEN ESTA AAN?

Om te beginnen zorg je dat je dit bij de hand hebt:

 • Je paspoort waarmee je jouw reis zult gaan maken
 • De (adres)gegevens van je eerste (hotel)overnachting
 • Je creditcard of PayPal gegevens om $14,- voor elke aanvraag te voldoen
 • De gegevens van je (voormalig) werkgever, als je deze een hebt (gehad)
 • Wanneer je een duidelijke foto hebt van je paspoort (of deze kunt maken met het apparaat waarop je de aanvraag doet), waarbij de foto niet onscherp is en de Machine-leesbare zone (de tekst onderaan de pagina waar je foto op staat) goed leesbaar is, dan is het handig om deze bij de hand te houden. Dit is echter niét noodzakelijk.

Open de website: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/application.html;jsessionid=4-aFiKbaP5GtbTkBm7A2MVLK-OfCRn02x4uo0ovOk61cE5YWz5qa!1263143532

LET OP:

Vraag je ESTA alléén aan op deze website. Er bestaan veel bureaus die tegen een hoger tarief jouw ESTA voor je aanvragen.

HULP BIJ HET AANVRAGEN VAN EEN ESTA

Bij het aanvragen van het ESTA formulier kun je gebruik maken van de handleiding "Hoe moet ik een ESTA formulier aanvragen?".

 

 

 
Lees verder...

Amerika is hét camperland  bij uitstek. Amerikanen reizen zelf veel met een camper en steeds meer reizigers vanuit de hele wereld ontdekken hoe geweldig is om met een camper door Amerika te reizen. Camperreizen naar Amerika worden dan ook steeds populairder.

Reis je in een camper dan ben je bevoorrecht om op campings op de allermooiste plekjes te slapen. Hoe zien die campings in Amerika er uit? En hoe verschillen ze van de campings die wij in Europa kennen? Wij nemen je mee in de wondere wereld van het kamperen op campings in de USA! 

Grofweg maken we onderscheid in drie verschillende soorten:

Campings in de nationale parken en staatsparken en campings daarbuiten

1. Campings in de nationale parken en staatsparken

Dit zijn de plekjes midden in de natuur, schitterend gelegen in diepe wouden, aan kabbelende beekjes of woeste rivieren, aan de oevers van prachtige meren en te midden van torenhoge bergwanden of bijzondere rotsformaties. De plekjes waar je eigenlijk helemaal niet neer weg wilt, maar het allerliefst de hele dag in je campingstoeltje buiten zit om alles in je op te nemen.
De plekken op deze campings zijn in de regel ruimer opgezet dan op andere campings. Soms is er een aansluiting van elektra en/of water, maar vaker is er alleen die prachtige natuur en leef je van de faciliteiten die de camper je biedt (en dat gaat écht meer dan prima!).

 

Er is vaak een campingtafel én een vuurplaats waar je ’s avonds lekker kunt barbecueën. 

Je zou denken dat je de hoofdprijs betaalt om met je camper op deze plekjes midden in de parken te slapen, maar het tegenovergestelde is waar. Op sommige plekken is kamperen gratis (meer hierover vertellen wij je in de blog over ‘gratis of goedkoop kamperen in Amerika’) en op andere plekken betaal je vaak tussen 10 en 20 dollar per camper per nacht.

Er zijn campings die vooraf reserveringen aannemen en campings waarbij je niet kunt reserveren. Kun je een plekje reserveren? Dan is het belangrijk om dat (precies) op tijd te doen. Meer hierover vertellen wij je in de blog over ‘wel of geen campings reserveren in Amerika?’

2. Campings buiten de nationale parken en staatsparken

Kampeer je met je camper buiten de nationale parken in Amerika dan zijn er een tal van mogelijkheden. De twee bekendste campingketens zijn KOA en Good Sam Club. Deze campings zijn verspreid over het hele land. Je zult ze tegenkomen als doorreiscampings, maar ook zeker vlakbij de bekende bezienswaardigheden én steden. Campings van deze ketens bieden aansluiting op elektra, riolering en water. Vaak zijn er nog extra faciliteiten op de camping, zoals een zwembad(je), speeltuin, wasserette en een campingwinkel. Soms is er zelfs een shuttledienst tussen de camping en een stad of natuurpark. 

 

De plekken zijn minder ruim opgesteld dan in de natuurparken en de campers staan dan ook wat dichter op elkaar.
Er zijn ook veel particuliere campings in Amerika, waar je met je camper goed kunt kamperen. Deze campings hebben ook vaak een aansluiting op elektra, riolering en water. De verdere faciliteiten verschillen per camping.

De prijzen van deze campings variëren van ongeveer 30 tot soms wel 80 dollar per nacht, afhankelijk van de locatie en de seizoenen.

Voor welke campings kies je tijdens jouw camperreis?

Ons advies? Wissel de campings af. Dit is wat de meeste van onze reizigers doen! Het voordeel hiervan is dat je (meestal) niet alle campings vast hoeft te leggen dus wat van je flexibiliteit behoudt. Ook kun je zo af en toe je elektrische apparaten allemaal weer opladen en een wasje draaien, maar sta je de volgende nacht weer heerlijk midden in de natuur. Een prima mix. Natuurlijk hangt die balans uiteindelijk helemaal van jouw reiswensen af. Ben je een natuurmens? Een beetje avontuurlijk? Of heb je liever wat meer faciliteiten tijdens het kamperen?

Onze reisexperts kunnen je verder helpen als je vragen hebt over kamperen met een camper in Amerika. Om je alvast op weg te helpen: onze persoonlijke favoriete campings vind je hier!

Lees verder...

Je bent je aan het oriënteren op jouw volgende reis. Stap één is gezet: de bestemming staat vast!
Maar nu komt de volgende vraag: hoe ga ik er reizen? Wat is de beste, meest handige of meest voordeligste optie voor mij? Steeds meer reizigers kiezen ervoor om een camper te huren. Wat zijn de voordelen dan? En zijn er ook nadelen? 

Maar jullie zijn toch niet objectief over camperreizen?!

Dat horen wij je nu denken. En ja, bij Travelhome zijn we met z’n allen groot fan van camperreizen, dat zal geen verrassing zijn. We vinden het wél heel belangrijk om een goed en eerlijk advies te geven. Past het reizen in een camper bij jou? Wij hopen dat je iets hebt aan de onderstaande voor- en nadelen van het reizen met een camper!
Laten we beginnen met de voordelen van camperreizen:

1. De vrijheid

Als wij onze reizigers vragen wat voor hen reden nummer één is om te kiezen voor een camper is hun antwoord vrijwel altijd: het gevoel van vrijheid dat een camper geeft. Dat zit hem in verschillende dingen.  Zie je ergens een mooie plek? Je stopt er, zet je campingstoeltjes buiten en genieten maar. Is het tijd voor een kopje koffie? Die zet je gemakkelijk in de camper. Een koekje erbij? Die haal je zo uit de keuken.
Merk je onderweg dat het op een bepaalde plek wel heel erg mooi is en wil je er een extra nacht blijven? Vaak is dat met een camper geen probleem. 

2. Met een camper heb je tijdens je reis alles bij de hand én slaap je altijd hetzelfde bed

Je wilt een wandeling gaan maken door één van de natuurparken, maar je wilt eerst nog even naar de wc. Gelukkig hoef je geen tijd te besteden aan het zoeken van een (schoon) toilet, met een camper ga je gewoon naar je ‘eigen’ toilet. In je eigen keuken bereid je gemakkelijk je maaltijden, waarbij je de ingrediënten uit je eigen koelkast haalt. 
Een ander groot voordeel, vooral kindjes en voor mensen die lastig slapen op onbekende plekken, in een camper slaap je altijd in hetzelfde bed en in dezelfde omgeving. Die went na een paar nachtjes en het wordt écht even je thuis.

3. In een camper overnacht je op de allermooiste plekjes

Aan een rivier, een helderblauw bergmeer, diep in een groen regenwoud, in een vallei te midden van torenhoge besneeuwde bergtoppen, of indrukwekkende rotsformaties… je slaapt in een camper op de allermooiste plekjes, midden in de natuur. En in staatsparken en nationale parken zijn de kosten voor zo’n overnachting vaak verbazingwekkend laag óf zelfs gratis! Het is een heerlijk gevoel om helemaal uitgerust ’s ochtends de camper uit te stappen, de frisse buitenlucht op te snuiven en met de ochtendzon op je gezicht buiten te ontbijten, mét het beste uitzicht op prachtige natuur.

4. Je bent veel buiten én in de natuur

Het is tijdens je vakantie natuurlijk heerlijk om tot in de late uurtjes buiten te zitten. Met een camper doe je dit vaak bij een zelfgemaakt kampvuur, midden in de mooie natuurparken. Het geeft een avontuurlijk gevoel, maar met alle mogelijke luxe toch bij de hand.

5. Je hoeft je koffers maar één keer uit- en in te pakken

Na het ophalen van je camper pak je je koffers uit en leg je al je kleding in de kastjes in de camper. Het geeft een soort van thuisgevoel dat je je kledingkast kunt opentrekken en je kleding voor die dag kunt uitzoeken. Geen dagelijks gedoe met koffers draagt écht bij aan een ontspannen vakantie.

6. Je bent niet afhankelijk van het eten dat men in restaurants serveert

Wil je af en toe een restaurantje opzoeken (het blijft ten slotte toch vakantie!) dan kan dat prima, maar met een camper dan zal je vaak zelf koken. Je bepaalt zelf wat je eet als ontbijt, lunch en diner en bent niet afhankelijk van de keuzes die een restaurant je geeft. Je kookt het in de camper, maar waarschijnlijk nog vaker op de barbecue. Gezond, lekker en ook nog eens kostenbesparend.

En de nadelen dan?  

Natuurlijk zijn die er ook een paar. Al vinden wij persoonlijk dat ze absoluut opwegen tegen de voordelen, hierin maakt iedereen zijn eigen persoonlijke keuze.

1. De mooiste plekjes in de nationale parken moet je – zeker in het hoogseizoen - wél reserveren

Dit punt hangt een beetje af van de bestemming, maar wil je kamperen op de campings in de nationale parken van West-Amerika of West-Canada? Dan moet je in veel gevallen al ruim van tevoren een plekje reserveren. In het hoogseizoen raden we je sowieso aan om je campings te reserveren, maar reis je daarbuiten kun je prima ‘op de bonnefooi’ reizen.

2. Het rijden in een camper gaat minder snel

Een camper is een stuk groter dan een auto, vangt meer wind en rijdt minder snel. Je zult waarschijnlijk niet veel sneller rijden dan 100 km per uur op snelwegen. Een rondreis is, vinden wij, méér dan alleen het rijden van A naar B. Onderweg zie je namelijk ook al zoveel moois en geniet je van de meest schitterende uitzichten. Neem er dus die tijd voor en geniet van elk moment!

3. Het verbruik van een camper is hoger dan dat van een auto

Met name de grote Amerikaanse en Canadese campers zijn in verbruik helaas niet zuinig te noemen. Maak je een rondreis dan zal je bijna elke dag moeten tanken. Het is een kostenpost om rekening mee te houden, al is de benzine (of diesel) in deze landen wél een stuk voordeliger dan in ons eigen land.

 

Lees verder...
Reis jij binnenkort met een camper door Amerika? Dan heb je wellicht iets aan de onderstaande tips!

1. NEEM INKLAPBARE TASSEN MEE EN GEEN HARDE KOFFERS 

In de camper is over het algemeen voldoende opbergruimte. Het fijne aan een camper is dat je niet uit je koffer hoeft te leven en dat je al je kleding en ander persoonlijke spullen in de kasten kunt leggen. Als je je tas hebt uitgeladen is het fijn om deze in te kunnen klappen en ergens op te kunnen bergen, zonder dat deze veel ruimte in beslag neemt. Om die reden raden wij je aan om zachte tassen mee te nemen en geen harde koffers.

2. HOUD REKENING MET FRISSE NACHTEN

Buiten de zomermaanden kan het in West-Amerika 's nachts erg afkoelen, zorg voor laagjes kleding en neem dus ook warme kleding mee.

3. HET KOPEN VAN NAVIGATIE 

Soms is het goedkoper om uw navigatie aan te schaffen dan om deze te huren, bekijk goed de prijzen voordat je een GPS systeem huurt. Meenemen vanaf thuis kan ook, de aansluiting in de camper is, net als hier, een 12 volt aansluiting. 

4. GEBRUIK EEN VOCHTIGE DWEIL

Leg een vochtige dweil neer bij de voordeur van de camper. Zo kunt je je schoenen even afdoen voordat je de camper in loopt en hou je de vloer schoon.

5. CHECK UW INVENTARIS

Check goed je inventaris voordat je vertrekt, als je bijvoorbeeld graag een extra kookspatel o.i.d. gebruikt dan kun je deze bij de eerste keer boodschappen doen direct meenemen.

6. NEEM EEN TAFELKLEED MEE

Je kunt een tafelkleed gemakkelijk gebruik als je wilt gaan picknicken in de vrije natuur. Ook op kampeerplaatsen komt een tafelkleed altijd goed van pas. Op veel campingplekken staat namelijk een picknicktafel zo kun je lekker buiten eten en het staat natuurlijk super gezellig!

7. DE WERELDSTEKKER EN STEKKERDOOS 

Stopcontacten zijn in Amerika anders dan in Europa. Neem om deze reden een wereldstekker mee zodat je overal je spullen kunt gebruiken en opladen. Het aantal stopcontacten in een camper is beperkt. Daarom is het slim om een stekkerdoos mee te nemen, zodat je meerdere apparaten tegelijk kunt opladen.

8. ANTISLIPMATJES

Deze matjes zorgen ervoor dat tijdens het rijden met de camper niets verschuift in de kastjes.

9. PLASTIC HANDSCHOENEN

Koop - indien nodig - plastic handschoenen. Deze zijn prettig wanneer je de camper wilt gaan aansluiten of loskoppelen op de rioleringsaansluiting bij een camping.

10. EXTRA HANDDOEKEN

Vaak zitten er in de standaard camperinventaris maar 1 of 2 handdoeken. Als je met 2 personen of meer reist zul je het wel prettig vinden om wat extra handdoeken bij je te hebben.  
Lees verder...
Twijfel je nog tussen een camperreis of een rondreis met de auto? Onderstaand 10 redenen waarom rondreizen met de camper veel leuker is! 

1. HEB JE ZO’N AMERIKAANSE CAMPER AL EENS BEKEKEN?

Ze zijn lekker luxe en bieden zeeën van ruimte binnenin. Het is bijna geen kamperen meer te noemen, maar wel ontzettend gaaf.

2. KAMPEREN MIDDEN IN DE NATIONALE PARKEN VS TELKENS WEER IN DIE MUFFE HOTELKAMERS

's ochtends buiten ontbijten met uitzicht op de rode rotspartijen van Zion National Park is toch veel mooier dan in een ontbijtzaal je cereal naar binnen werken?

3. EEN HUIS OP WIELEN, MET ALLES EROP EN ERAAN

Als je onderweg zin krijgt in een lekker koud glaasje frisdrank, of het is lunchtijd en je krijgt honger dan trek je gewoon de koelkast open en voila! En heb je tijdens het rijden opeens hoge nood? Geen probleem, je gaat gewoon zitten op je eigen toilet. Je hoeft dus niet te wachten tot je ergens een (waarschijnlijk hele vieze) openbare toilet hebt gevonden! Alles is bij de hand in je camper. Ideaal.

4. EN DAN DIE KOFFERS!

Je hoeft niet telkens weer je koffer in en uit te pakken en mee te sjouwen naar iedere nieuwe hotelkamer waar je overnacht. Je pakt je koffers aan het begin van de reis uit en aan het eind van de reis weer in. Je kleding voor die dag trek je gewoon uit de kast, net zoals thuis. Echt ZOVEEL fijner.

5. BETAALBAAR OVERNACHTEN IN (OF DICHTBIJ) DE NATIONALE PARKEN

Welk hotel biedt prijzen van 15 dollar per kamer per nacht? En dan ook nog eens midden in een nationaal park? Nee, inderdaad. Dat vind je nergens. Reis je per camper dan kampeer je voor dat bedrag wél op de campings in de parken! 

6. HET GEEFT EEN MACHTIG GEVOEL

Het voelt geweldig om in zo’n grote RV over de Amerikaanse highways te rijden, geloof ons! Dat machtige gevoel ken je pas als je het een keer hebt meegemaakt.

7. JE HOEFT NIET ALTIJD UIT ETEN

Oke, we geven toe. Uit eten gaan is geen straf! Maar wat dacht je van de kosten? Die lopen toch best wel op als je drie keer per dag uit eten gaat. Ga je met een camper dan kun je zelf ook (af en toe) voor je maaltijden zorgen om de kosten te drukken.

8. ONTMOET DE LOCALS

Amerika is echt een camperland. De Amerikanen zelf kamperen graag, vaak in van die grote trailers of buscampers. Op campings kom je ze dus overal tegen en maak je gemakkelijk contact, maar ook bij bijv. tankstations of op de parkeerplaats bij de supermarkt wordt je waarschijnlijk al aangesproken met vragen als ‘Where are you from?’.

9. EEN CAMPER IS GEWELDIG ALS JE REIST MET DE KIDS

Neem je (jongere) kinds mee op reis? Een camper is dan absoluut een aanrader. Magnetron bij de hand om flesjes of eten op te warmen, altijd hetzelfde bed waarin ze ook altijd kunnen slapen als ze moe zijn, op de camping meehelpen om hout te sprokkelen voor het vuur of op zoek naar hertjes… meer heb je niet nodig, toch?

10. HET IS AVONTUURLIJK!

Je rijdt je kampeerplek op midden in het bos, hoeft geen stroomaansluiting of wateraansluiting te gebruiken, want je camper is zelfvoorzienend. Daar sta je dan, midden in de natuur en ver weg van de bewoonde wereld. ’s avonds zit je in je campingstoeltje bij het kampvuur in plaats van voor de televisie op je hotelkamer. Avontuur? Check!


Helemaal overtuigd en zin om te gaan? Vraag vrijblijvend een offerte op maat bij ons aan. Wil je meer weten? Bel ons op 040-211 3938, mail naar info@travelhome.nl of meld je aan voor een van onze inspiratiedagen!
Lees verder...
In de Europese landen Polen, Tsjechië, Slowakije, Italië, Bulgarije en Litouwen maar ook in de Verenigde Staten (met name in New York) komen lokale uitbraken van mazelen voor.

In de staten New York State, New York City, Michigan, New Jersey, California - Butte Country, LA County en Sacramento County, Georgia en Maryland zijn mazelenuitbraak bekend (3 of meer gevallen van mazelen.

Bij gewone reizen en bij verblijf op camping of in een hotel of resort is in gebieden met lokale uitbraken (vervroegde) mazelenvaccinatie niet nodig. Kijk voor up to date informatie op de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (https://www.rivm.nl/mazelen/mazelen-in-de-rest-van-de-wereld) en houd de website van de Amerikaanse Centers for Disease Controle in de gaten.
Lees verder...
Zowel bij Peyto Lake als bij het Lake Louise Visitor Centre zijn ze dit jaar bezig met werkzaamheden.  

Bij Peyto Lake zullen de parkeerplaatsen, toiletten, wandelpaden en viewingplatforms gesloten zijn van juni 2019 tot de winter. Daarnaast is het visitorcentrum in Lake Louise gesloten tot juni dit jaar.

Ga voorbereid op camperreis naar West-Canada en de website van Parks Canada goed in de gaten voor eventuele tussentijdse updates.
Lees verder...

Las Vegas is dé place to be voor luxe hotels, waar niets te gek is en alles mogelijk is. Haal je je camper op in Las Vegas dan is het erg leuk (en doordeweeks niet duur) om in een van de luxe themahotels aan de Strip te overnachten. Maar hoe bezoek je Vegas met de camper? Als de stad midden op de route ligt bijvoorbeeld en je dus in je camper slaapt? Wat zijn goede campings? En hoe kom je vanaf daar op de Strip? 
In Vegas en net daarbuiten vind je ontzettend veel campings. Wij kunnen je onderstaande top 5 in willekeurige volgorde aanbevelen:

1. Oasis RV Resort

Wij hebben goede ervaringen met de camping Oasis RV Resort, ten zuiden van de Strip. Vanaf hier ben je binnen een paar minuten rijden op de Strip. Het is een grote, elegante camping met talloze rijen palmbomen en mooi aangelegde groenstroken die erg goed worden bijgehouden. 
Er is een golfbaan, een fitnesscentrum, gratis WiFi, een campingwinkel, een restaurant, 
Het gevoel van een luxe resort krijg je pas echt als je hier lekker ligt te dobberen in een van de twee fijne zwembaden. Ze zijn prachtig aangelegd met watervallen en omgeven door palmbomen.
Wij raden je aan om een taxi of uber te nemen als je naar de Strip of Fremont Street wilt.

2. Las Vegas Motorcoach Resort (Las Vegas, Nevada)

Min of meer aan de overkant van de straat van het Oasis RV Resort vind je dit enorme complex.
Dit is een vijf sterren luxe resort en dat merk je al meteen wanneer je de grote oprijlaan op komt. Het is alleen mogelijk om met een A-class camper te overnachten op deze camping. Je kan hier dus niet overnachten met een normale camper. Je passeert palmboom na palmboom in gemanicuurde lanen, op weg naar de grote luxe ontvangsthal.
Er zijn meerdere zwembaden én whirlpools, er is een tennisbaan en een golfbaan, een luxe barbecuegedeelte met terras en een spa met fitness centrum. Drink een cocktail op het terras van de loungebar en geniet van deze prachtige groene oase in de woestijn.

3. The RV Park at Circus Circus Las Vegas

Locatie locatie locatie! Dat is het grote voordeel van deze camping én de reden waarom veel mensen voor deze camping kiezen. Je overnacht aan de Strip, achter het Circus Circus hotel. Vanaf hier kun je lopend (als het niet te heet is) de Strip verkennen. Ook kun je vanaf hier de stadsbus nemen. Verwacht geen mooi aangelegde campingplekken, maar een geasfalteerde vlakte waar veel campers staan. Er is weinig schaduw, maar wél een klein zwembad om in af te koelen.

4. Las Vegas KOA At Sam’s Town

Deze camping ligt bij een van de grote Casino Resorts van Las Vegas. Het grote voordeel is dat je, net als de hotelgasten, de gratis hotelshuttleservice naar de Las Vegas Strip en Downtown Las Vegas mag gebruiken.  
Er zijn twee zwembaden met hot tubs en er is een gezamenlijke barbecueplek. In het Casino Resort Sam’s Town vind je verder bowlingbanen, live entertainment, verschillende restaurants, een bioscoop en natuurlijk een groot casino.

5. Red Rock Canyon Campground

Ben je op zoek naar wat rust na alle drukte van een dag in Vegas? Kijk dan eens naar deze camping, op een steenworp afstand van Red Rock Canyon National Conservation Area en een half uur rijden vanaf de Las Vegas Strip. Er zijn maar een paar plekken voor campers, er is geen water en geen elektriciteit, maar de omgeving is echt prachtig én het is er heerlijk rustig.

 

 
Lees verder...
In de Canadese hoofdstad Ottawa is de noodtoestand afgekondigd vanwege overstromingen en zware aanhoudende regenval. Naar verwachting komt er de komende dagen nog meer zware regenval. Er is een speciale weerswaarschuwing afgegeven voor vrijdagochtend tot en met zaterdagochtend.

De Ottawa River Regulating Committee voorspelt een piek van overstromingen. De plaatsen die het meeste worden bedreigd door de stijgende waterstanden zijn Cumberland, ten oosten van het centrum van Ottawa, en de baaien van Brittannia en Constance, ten westen van de binnenstad.

Ben je of ga je op korte termijn op camperreis in Oost-Canada? Houd dan de lokale nieuwsberichten goed in de gaten en kijk voor een actuele wegensituatie op de website.
Lees verder...
Door hevige regenval zijn er aardverschuivingen ontstaan waardoor Hwy 9 in Zion National Park (Utah), tussen Canyon Junction en East Entrance gesloten is. Op dit moment is nog niet bekend wanneer de weg weer open kan gaan. Overige delen van het park zijn gewoon geopend.

Bezoekers van het park moeten rekenen op een extra uur reistijd tussen Zion en Bryce Canyon door Cedar City UT via I-15 en Hwy 14.

Update: Hwy 9 is weer gedeeltelijk geopend. Slechts 1 weghelft is weer open gesteld. Echter is de weg voor campers en andere grote voertuigen nog steeds afgesloten.

Update 05-04-2019: Hwy 9 wordt tussen 9 april en 30 april afgesloten vanaf de tunnel tot Cayon Juntion. De Hwy 9 wordt afgesloten voor reparatie van de Hwy door de hevige regenval in begin maart. De oost ingang van het park aan de Hwy 9 blijft geopend tot aan de tunnel. Er is geen toegang tot de Canyon Junction en Springdale.
Lees verder...
Camperverhuurder Cruise America opent een nieuwe verhuurlocatie in Nashville, Tennessee. Zij zijn daarmee de enige verhuurder met een locatie in de hoofdstad van de countrymuziek. Een perfecte uitvalsbasis voor een camperreis door de verschillende muziekstaten en de belangrijkste muzieksteden.

Een camperreis vanuit Nashville is een perfecte combinatie van geweldige muziek, heerlijk eten, natuur, cultuur en wanneer je richting de oost- of zuidkust van Amerika rijdt ook nog eens met zon, zee, strand en palmbomen.

Klinkt dit als jouw perfecte camperreis? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan voor een camperreis vanuit Nashville.
Lees verder...
Cyclone Trevor heeft hevige regenval en overstromingen veroorzaakt in Queensland. Verschilende wegen zijn hierdoor afgesloten. Het kan voorkomen dat jij jouw geplande route daarom niet kunt rijden. Klik hier om een volledig overzicht te krijgen van welke wegen afgesloten zijn.
Lees verder...
Camperverhuurder Cruise America opent een nieuwe ophaal- en inleverlocatie in New York. De derde locatie die Cruise America in New York opent is in Bay Shore, op New York's Long Island ten oosten van New York City. De locatie is ideaal gelegen wanneer je voorafgaand aan je camperreis een bezoek aan de wereldstad New York wil brengen!

Ga je liever na een eerste nacht hotel meteen de camper ophalen? Dan kun je het beste vliegen op JFK airport en daar in de buurt een hotelovernachting (laten) boeken. Je kunt namelijk het verhuurderpot het beste bereiken vanuit JFK airport of Long Island's MacArthur Airport. De afstand van JFK airport naar het verhuurdepot is 32 mijl en van Long Island MacArthur airport slechts maar 10,5 mijl.

Meer weten over camperverhuurder Cruise America of direct een reisvoorstel aanvragen?
Lees verder...
In het hele seizoen van 2019 is Whistler's Campground in Jasper National Park dicht voor renovatie. Houd hier rekening mee met de voorbereiding voor jouw camperreis door West-Canada. Er zijn verschillende alternatieve campings in Jasper N.P zoals bijvoorbeeld Wapiti N.P. of Wilcox. Kijk hier voor de volledige lijst met campings in Jasper National Park.

Bekijk hier een compleet overzicht van alle beschikbare campings in Banff en Jasper N.P..
Lees verder...
De auto-industrie is al geruime tijd bezig met de ontwikkeling van elektrische auto’s, maar de camperwereld loopt hierin nog wat achter. Travelhome is dan ook verheugd dat een van de verhuurbedrijven waar wij in Nieuw-Zeeland mee samenwerken – Jucy – op dit moment een elektrische camper aan het testen is.

Het is een Nissan prototype NV200. Twee Franse toeristen zijn een maand in deze camper aan het rondtoeren op het Noorder eiland. De regering van Nieuw-Zeeland pompt 1.7 miljoen NZ dollar – ruim 1 miljoen euro – in het aanleggen van oplaadpalen en –stations. “Zodra de e-modellen beschikbaar komen en de infrastructuur voor elektrisch rijden is uitgerold, gaan wij direct elektrische campers aanbieden”, stelt Travelhome directeur Perry van de Wiel. “Duurzaam met een camper roadtrippen in Nieuw-Zeeland zal naar verwachting vanaf 2020 mogelijk zijn.”

Jucy is een van de tien camperbedrijven in Nieuw-Zeeland waarvan het wagenpark door Travelhome wordt aangeboden. Van der Wiel verwacht dat deze innovator in de camperindustrie veel navolging zal krijgen: “Het is een competitieve markt. Zodra de eerste camperverhuurder elektrische campers gaat aanbieden, zal dit ongetwijfeld veel navolging gaan krijgen bij concullega’s.”

Actieradius vergroten
De actieradius van de Nissan e-camper die de twee toeristen uit Parijs momenteel uitproberen, is 100 kilometer. “Daar moet de komende jaren nog even aan gewerkt worden”, stelt Jucy directeur Dan Alpe. “Een range van 150 km is voor de doorsnee camperaar op deze bestemming ideaal.” Ook merken als Volkswagen en Dethleff ontwikkelen nieuwe e-campers.
Lees verder...
Per 1 oktober kan de Nieuw-Zeelandse douane reizigers bij binnenkomst vragen een elektronische apparaat te ontgrendelen of code voor het openen te geven. Dit is alleen mogelijk indien er een redelijk vermoeden is dat de reiziger betrokken kan zijn bij criminele activiteiten. Weigering kan leiden tot een boete van NZ$5000,-. Meer informatie over de douaneregels kun je lezen op de website van de Nieuw-Zeelandse douane.

De meest relevante informatie op deze pagina luidt als volgt: 
Items such as mobile phones, iPads, Android tablets, hard drives, laptops, and digital cameras may be examined. An officer can ask for your password or ask you to enter it. We do not keep your password or alter your personal data.

Before an officer can search an e-device they must be able to point to facts or circumstances that provide a basis for suspecting that the person in possession of the device is involved in criminal offending.

To make a more invasive search (detain and forensically examine a device) the threshold is reasonable cause to believe – which is a higher threshold. An officer must have a reasonable belief the device contains evidence of criminal offending.

If we need to detain your device for further examination, an officer will explain this process to you. 
Lees verder...
Vanaf 6 juni 2019 breidt KLM haar netwerk uit met nieuwe bestemming Las Vegas (LAS). KLM start met 2 vluchten per week op donderdag en zondag en vliegt m.i.v. 2 juli 2019 drie keer per week op dinsdag, donderdag en zondag met een Boeing 787 Dreamliner.

Geen overstap meer tijdens jouw vlucht naar Las Vegas met KLM is het mogelijk. Las Vegas is ideaal gelegen en vanuit deze stad ben je snel in de nationale parken in het zuidwesten van Amerika.

Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan voor een camperreis door Zuidwest-Amerika met deze non-stop KLM vluchten naar Viva las Vegas!
Lees verder...

Een vraag die wij vaak krijgen: mag ik ook ‘wildkamperen’ in Amerika? Of moet ik altijd op een camping overnachten? Het antwoord is niet zo gemakkelijk te geven. Daarom in deze blog een uitleg, waar je hopelijk wat mee kunt! 
In de USA wordt wildkamperen ‘boondocking’ genoemd. Ook de term ‘dry camping’ wordt gebruikt, maar deze term wordt ook gebruikt als reizigers op een camping kamperen zonder full hookup (aansluiting op elektra, water en riolering). 
Als eerste: per staat zijn de wetten voor ‘boondocking’ verschillend. Zorg dus dat je op de hoogte bent van de wetten die gelden in de staat waarin je op dat moment wilt overnachten.

WAAR MAG HET (SOMS) WEL?

 •  Met de camper overnachten op de parkeerplaatsen van grote Walmarts (supermarkten) wordt vaker gedaan. Het is niet overal toegestaan, dus vraag het altijd binnen even na aan een van de medewerkers. Check ook deze app voor meer informatie: ‘Walmart Overnight Parking Locator’ van Allstays LLC.
 • Over het algemeen mag je gratis overnachten bij truck stops. Dit zijn grote parkeerplaatsen bij tankstations met douches, toiletten, een winkel en restaurant. Vraag altijd even bij een van de medewerkers of zij het goed vinden dat je er overnacht.
 • Bij sommige reststops langs de snelwegen mag je wildkamperen. Let goed op de bordjes, want als het niet mag dan wordt dit daarop aangegeven. Niet alle reststops zijn in veilige gebieden, omdat je het gebied waarschijnlijk niet goed kent is dit zelf lastig te bepalen, dus wij raden je niet aan om op deze plekken te overnachten.
 • Er zijn een aantal gratis campings verspreid over de USA, erg basic, zonder water, douches en toiletten. Deze campings zijn niet gelegen bij de toeristische trekpleisters, maar echt in rustige gebieden waar over het algemeen weinig mensen komen. Ze kunnen aan onverharde paden liggen, check dus even bij de voorwaarden van de verhuurder of je hier zou mogen komen. Er zijn verschillende websites waar je locaties kunt vinden van gratis campings. Kijk bijvoorbeeld eens op http://www.freecampsites.net en zoek via een zoekmachine op 'boondocking USA'. 

WAAR MAG HET NIET?

 • Je mag nooit overnachten in zogenaamde ‘Day-Use’ State of County Parken. Binnen nationale parken ben je verplicht om te overnachten op de aangewezen campings. Veel van deze campings dienen ruim van tevoren gereserveerd te worden en anderen kunnen niet vooraf gereserveerd te worden.
 • In National Forests mag wildkamperen in sommige gevallen wel. Er zijn echter bepaalde regels waar je je aan moet houden. Deze kunnen per bos verschillen. Check dus vooraf online regels en let ook op de grens tussen nationale parken en nationale bossen.
 • Als laatste: let altijd op bordjes waarop staat ‘no overnight parking’, ‘no camping’, ‘no parking’, etc. Hier mag je niet kamperen.

ONS ADVIES?
Natuurlijk zou het een keer voor kunnen komen dat je overnacht op een truckstop of bij een Walmart. Er zijn in de USA echter ontzettend veel mooie, ruim opgezette campings waarop je met je camper kunt overnachten. De sfeer op een camping draagt, naar onze mening, zeker bij aan de beleving van een camperreis. Deze campings hoeven overigens ook absoluut niet kostbaar te zijn. Ons advies is om daarvoor te kiezen en zo optimaal te kunnen genieten van een onbezorgde vakantie.

Lees verder...
Travelhome biedt in Nieuw-Zeeland een nieuw type caravan te huur aan. Een compacte en modern geoutilleerde caravan met de naam Go Glamper. Hij is uitgerust met een tweepersoonsbed, keukentje met gootsteen en kraan, een koelkast, toilet, kookplaat met 2 gaspitten, een opklapbaar dak plus een voortent en een picknicktafel met twee campingstoelen. Extra pluspunt is het zonnepaneel op het dak die de batterij oplaadt zodat je ook op kampeerplaatsen zonder faciliteiten beschikking hebt over elektriciteit. De caravan heeft een erkende ‘Certified Self Contained’ label waarmee je op bepaalde campings gratis mag kamperen en op daartoe aangewezen locaties vrij mag kamperen. Ophaallocaties van de caravan zijn de luchthavens van Auckland op het Noordereiland en Christchurch op het Zuidereiland. Minimum huurleeftijd is 21 jaar. In de huurprijs inbegrepen is een 4x4 Toyota Hillux trekauto. Nadere informatie over de uitrusting van de caravan, foto’s en huurprijzen.

Volledige inventaris
De Go Glamper caravan is uitgerust voor twee personen dus met complete inventaris waaronder beddengoed, handdoeken, potten en pannen., keukengerei, bestek, borden en afwasspullen. Door het dak open te klappen wordt de stahoogte binnen 2 meter. Een voortent kan makkelijk aan de caravan geritst worden zodat de leefruimte buiten vergoot wordt.

Nieuw-Zeeland is een uitermate geschikte vakantiebestemming om per caravan of camper te ontdekken. Een camper is een ideaal woonhuis op vier wielen, je hebt overal je accommodatie en vervoer bij de hand. Sommige toeristen geven echter de voorkeur aan de combinatie van een caravan en een trekauto zodat je overdag met de auto erop uit kunt. 
Naast uiteraard kamperen op vakantieparken en campings mag je met de Go Glamper ook kamperen op de ruim 250 ‘DOC’ campings, eenvoudige maar schitterend gelegen campings van het Department of Conservation. 

Voorkeur voor camper
Gaat de voorkeur toch uit naar een camper, Travelhome werkt samen met maar liefst 10 camperverhuurbedrijven en biedt derhalve een enorm assortiment aan verschillende type campers aan.  Camper ophaal- en inleversteden zijn Auckland, Christchurch, Queentown en Wellington. Een volledig overzicht van alle beschikbare campers vindt men op www.camper.nl.
Lees verder...
Met ingang van 30 juni 2018 gelden nieuwe voorschriften van Transportation Security Administration (TSA) voor internationale vluchten naar de Verenigde Staten. Passagiers wordt aangeraden om poederachtige stoffen met een gewicht van meer dan 12 oz./ 350 ml in hun ruimbagage mee te nemen (ter informatie: 12 oz./350 ml heeft ongeveer de grootte van een standaard blikje frisdrank uit de VS). Poeders in handbagage kunnen een secundaire controle vereisen en als het poeder niet door de veiligheidsfunctionarissen verwijderd kan worden mag het niet in de handbagage mee aan boord genomen worden. 

• Poederachtige substanties worden beschreven als fijne droge deeltjes geproduceerd door het vermalen, verbrijzelen of uiteenvallen van een vaste stof (d.w.z. bloem, suiker, gemalen koffie, specerijen, melkpoeder, cosmetica etc.).
• Bepaalde poeders zijn vrijgesteld van secundaire screening, inclusief babyvoeding, medisch noodzakelijke poeders en menselijke asresten. 
• Voor passagiers die vertrekken vanuit de Verenigde Staten en gebiedsdelen van de Verenigde Staten, heeft de TSA al procedures geïmplementeerd voor de screening van poederachtige stoffen bij beveiligingscontroles. 

Ga voor meer informatie naar de beveiligingsscreeningpagina op de TSA-website.
Lees verder...