Travelhome Nieuws

Sint_Maarten_strand1.jpg
Update 18-3-2020
Tijdens de persconferentie gisteravond, maandag 9 maart 2020, heeft onze premier Mark Rutte alle Brabantse werkgevers verzocht om waar mogelijk thuis te werken. Het kabinet is geadviseerd door het RIVM om verspreiding van het coronavrius (COVID-19) op deze manier te voorkomen. Wij als Travelhome geven hier als Brabantse reisorganisatie gehoor aan. 
Lees verder…
Update 27-3-2020 
Belangrijk bericht!
Lees verder…
Update 27-3-2020
Op de website van IATA Travel Centre tref je per land actuele overheidsmaatregelen aan, die overigens niet alleen toezien op de situatie van Corona. 
Lees verder…
Door extreme regenval in de omgeving van Milford Sound zijn er overstromingen ontstaan waardoor de enige route naar en van Milford Sound is afgesloten.
Lees verder…
Update 20-2-2020 
De veiligheidssituatie in de deelstaten New South Wales, Victoria en de Australian Capital Territory (ACT) is verbeterd. Daarom is er weer een positief reisadvies naar Australië. Van oktober tot en met maart kent Australië een hoog risico op bosbranden, zogenaamde bushfires. In deze periode kunnen in alle delen van het land branden ontstaan.
Lees verder…
Door extreem zware regenval op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland zijn er verschillende wegafsluitingen en aardverschuivingen. Het gaat vooral om wegafsluitingen van gedeeltes van de SH1 en SH6. Franz Josef is volledig afgesloten als gevolg van overstromingen. De laatste update die we hebben ontvangen is dat de State Highway 6 tussen Haast en Franz Josef waarschijnlijk 11 december om 10.00 weer open gaat. De weg tussen Franz Josef en Hokitika blijft tot kerst gesloten.
Lees verder…
Eindelijk is het zo ver! Jouw grote camperavontuur is begonnen. Vandaag is het de dag waarop je jouw camper, je thuis tijdens de komende rondreis, gaat ophalen. De dag waarop je de camper ophaalt is anders dan de andere dagen van je rondreis en er zijn een paar zaken handig om te weten. Hoe ziet deze dag eruit? Wij geven je graag tips om de eerste dag gesmeerd te laten verlopen!
Lees verder…
Inpakken. De een start er al een maand vantevoren mee, de ander wacht tot het allerlaatste moment. De een heeft er lichtelijke stress van, de ander komt er juist door in een heerlijke vakantiestemming. Welk type reiziger je ook bent, je kunt vast wel wat inpaktips gebruiken. We hebben er een heleboel verzameld vanuit onze eigen camperreiservaring. Sommige dingen vind je misschien handig om al mee te nemen vanaf thuis, andere dingen kun je ook prima daar kopen natuurlijk.
Lees verder…
In een camper ben je niet afhankelijk van het eten en drinken dat restaurants serveren, maar heb je zélf altijd je eten en drinken bij de hand. Super handig om na het opstaan je eigen koelkast open te trekken en lekker in je pyama een ontbijtje tevoorschijn te toveren. Daarvoor moet je natuurlijk wél boodschappen in 'huis' hebben. We geven je graag wat tips.
Lees verder…
De Discovery Pass (nationale parkenpas in Canada) voor 2020 is nu te verkrijgen met $20,- korting tot 31 december 2019. 
Lees verder…
In het verlengde van een geweldige camperreis door de prachtige natuur van West-Canada, ligt een bezoek aan de uitgestrekte gebieden van Alaska erg voor de hand. Vanwege de hogere kosten en de langere vliegreizen merken we echter dat de meeste reizigers niet direct voor een reis naar Alaska of Yukon (kunnen) kiezen. Met onze Camper & Cruise combinatiereis kun je echter optimaal genieten van het beste van deze twee werelden.
Lees verder…
Moet ik een eTA aanvragen als ik een camperreis door Canada ga maken?
Wanneer je in het bezit bent van een geldig Nederlands of Belgisch paspoort dien je een eTA aan te vragen wanneer je per vliegtuig, ferry of cruise naar Canada reist. Dit geldt dus ook wanneer je een tussenstop maakt op Canadees grondgebied, op doorvlucht naar een ander land of bestemming. Het eTA formulier is niet nodig wanneer je per camper (of auto) de grens over steekt. In dat geval wordt het papierwerk aan de grens geregeld. Sinds 2016 is het eTA verplicht in Canada voor reizigers uit visumvrijgestelde landen. 
Lees verder…
De Yukon. Een afgelegen gebied helemaal in het noordwesten van Canada. Weids, groot, verlaten, nog niet ontdekt door massa's toeristen. Je kunt hier nog uren rijden zonder andere mensen tegen te komen. Zie je op de landkaart onderweg een plaatsje aangegeven staan dan zal dat waarschijnlijk niet meer zijn een tankstation en een aantal huizen die je op één hand kunt tellen. Pure natuur en serene rust, het is er heerlijk.
De Yukon is zó overweldigend mooi en bijzonder, eigenlijk kunnen we niet zeggen dat de ene plek mooier is dan de andere, dus hierbij in willekeurige volgorde onze vijf favoriete plekken in de Yukon. Natuurlijk is er nog veel meer moois, maar sla deze plekken in ieder geval zeker niet over tijdens jouw camperreis.
Lees verder…
Bij Travelhome zijn we 100% gespecialiseerd in rondreizen met een camper. Dat kan bij ons dan ook over bijna de hele wereld! Zo kan je bij ons een camper huren van Amerika tot aan in Australië, van zuidelijk Afrika tot aan in Japan en veel landen ertussenin! Maar er zijn twee bestemmingen die toch wel héél populair zijn onder onze reizigers. Welke dat zijn lees je hier!
Lees verder…
Momenteel woeden er meerdere branden rond Los Angeles "The Getty Fire" en San Francisco "Kincade Fire". De branden zijn ontstaan door extreme droogte in deze gebieden. Hierdoor zijn er op het moment meerdere wegen in deze gebieden afgesloten en al bijna 200.000 mensen geëvacueerd. 
Lees verder…
Naar verwachting komt de tyfoon Hagibis, op zaterdag 12 oktober 2019 aan land in Japan. Grote delen van Japan zullen te maken krijgen met hevige wind en een grote hoeveelheid neerslag. Wegen kunnen afgesloten zijn en het openbaar vervoer kan vertraing oplopen of uitvallen. Blijf zoveel mogelijk binnen.

Volg de instructies van de lokale autoriteiten op.

Ontwikkelingen lees je op: Japan Meteorological AgencyNHK news en Japan National Tourism Organisation
Meer informatie lees je in het reisadvies Japan.
Lees verder…
Momenteel woedt er een brand ten westen van Yosemite National Park. Hierdoor is Highway 140 (El Portal ingang van Yosemite National Park) afgesloten en moet je een alternatieve ingang van Yosemite National Park gebruiken (bijvoorbeeld Highway 120). Ondanks de brand is Yosemite National Park volledig geopend.

Bekijk de website van de National Park Service voor de laatste updates met betrekking tot deze brand.
Lees verder…
Viva Las Vegas! Las Vegas: een pretpark voor volwassenen. De stad die Amerika uitstraalt, alles is over de top, groots en zelfs gigantisch. In deze stad is niks te gek. Zet je verstand op nul en laat je vermaken en verbazen door alles wat er rond om je gebeurt en te zien is. 
Lees verder…
Ontdekken van schitterende nieuwe reisgebieden is een verrijking van ons leven. We bezoeken de mooiste natuurparken en steden en maken graag onderweg een praatje met de lokale bevolking. We zijn inmiddels goed bereisd en niet meer bang om op het vliegtuig te stappen op weg naar een nieuw avontuur.  De wereld ligt aan onze voeten. Zo zijn we met z’n allen ook steeds meer opzoek naar een authentieke reiservaring, minder toeristisch en nét iets anders dan de rest.
Lees verder…
Goedkoop op camperreis in Amerika of Canada – handige bespaartips vóór en tijdens je reis!
Lees verder…
Reis door Nieuw-Zeeland op een 'groene' manier met een van de elektrische campers van Jucy!
Nadat Jucy de elektrische campers afgelopen periode uitvoerig heeft getest is er nu groen licht gegeven om deze te gaan verhuren.
Vanaf 16 september 2019 is het mogelijk om vanuit Auckland met een Jucy EV door Nieuw-Zeeland te reizen.
Lees verder…
Orkaan Dorian is onderweg naar de oostkust van Florida. Dorian is momenteel een orkaan van de eerste categorie, maar zal in de komende dagen toenemen qua sterkte is de verwachting.
De storm zal tussen zondagavond en maandagochtend plaatselijke tijd de oostkust bereiken tussen Orlando en Miami. Volg het advies van de lokale autoriteiten.
Lees verder…
De Signal Mountain Campground en omgeving daarvan in Grand Teton National Park is tijdelijk gesloten vanwege berenactiviteit. Park rangers ontvingen op 13 augustus 2019 berichten dat meerdere bezoekers beren voerden op de Signal Mountain Summit Road. Het voeden van beren is onverantwoordelijk, gevaarlijk en illegal. Daarnaast beschermen beren hun voedgebieden waardoor het gebied rondom de camping nu is afgesloten. De maximale boete voor het voeden van dieren in het nationale park is $5000,- en maximaal een jaar gevangenisstraf.
Lees verder…
Naar verwachting komt de tyfoon Krosa op 15 augustus 2019, in het westen van Japan, aan land. Houd contact met uw familie en met uw reisorganisatie. Volg de instructies van de autoriteiten op.
 
Lees verder…
Tijdens een camperreis door West-Canada heb je ontzettend veel mogelijkheden om mooie wandelingen te maken.
Van redelijk vlakke wandelingen tot wandelingen met de nodige hoogtemeters en van korte wandelingen tot wandelingen waar je een behoorlijk deel van de dag mee bezig bent. Een ding is zeker, te voet kun je op de állermooiste plekken komen, plekken die je met de camper of de auto niet kunt bereiken!
Lees verder…
Een camperreis vroegboeken loont, dat is een feit! De vroegboekkortingen op camperhuur zijn elk jaar weer erg aantrekkelijk. Wacht daarom niet te lang met het maken van je vakantieplannen. Hieronder een overzicht per camperverhuurder in Amerika en Canada wat het jou aan vroegboekkorting oplevert.
Lees verder…
Momenteel woeden er een paar bosbranden in het zuiden van de provincie British Columbia. Bij Eagle Bluff ten zuiden van Okanagan Falls en bij Richter Mountain ten westen van Osoyoos. 
Lees verder…
Vanaf 1 oktober 2019 zijn alle (camper)reizigiers die naar Nieuw-Zeeland reizen verplicht een goedgekeurde ETA-aanvraag te kunnen overleggen. Hierdoor zal het proces bij de douane en security bij aankomst sneller verlopen.

Het aanvragen van de ETA is vanaf vandaag mogelijk en moet minstens 72 uur van te voren worden aangevraagd. De kosten voor de ETA bedragen NZ$9,- per persoon via de mobiele app en NZ$12,- per persoon via de Immigration website. Een goedgekeurde ETA-aanvraag is 2 jaar geldig en kan gebruikt worden voor verschillende bezoeken aan Nieuw-Zeeland.

Je kunt de eTA aanvragen via https://nzeta.immigration.govt.nz/
Lees verder…
De immense diversiteit in de landschappen en bijzondere wilde dieren maken Nieuw-Zeeland tot een magische bestemming voor een camperreis. De Otago Peninsula en the Catlins zijn een paar van de waanzinnige plekken met overweldigend veel bijzondere (zee)diersoorten. Maar welke dieren spot je waar en wanneer? Je leest het hier!
Lees verder…
De staat Louisiana heeft de noodtoestand uitgeroepen omdat er kans is op een orkaan. Aan de Amerikaanse Golfkust is er hevig noodweer, de stad New Orleans is al voor een groot deel ondergelopen door hevige regenval. Naar verwachting komt er voor de staten Texas, Louisiana en Mississippi later deze week nog een orkaan.
Lees verder…
De noodtoestand is uitgeroepen in de staat Californië na de recente aardbevingen. De aardbevingen, eerste 6,4 op de schaal van Richter en later zelfs 7,1, vonden plaats bij de stad Ridgecrest in het zuiden van de staat. Door deze aardbevingen is de Highway 178 gesloten van Kern County / San Bernardino County Line tot 14,7 mijl ten oosten van Kern County / San Bernardino County Line voor reparaties aan de wegen. Er wordt geadviseerd hier een alternatieve route te nemen. 
Lees verder…
Als specialist op het gebied van camperreizen in Amerika en Canada, maar ook van camperreizen op andere verre bestemmingen als Australië en Nieuw-Zeeland weten wij als geen  ander: het aanbod van campers is  enorm. Wij werken samen met een groot aantal camperverhuurders en zij hebben allemaal hun eigen verschillende campertypes (soms wel een stuk of 10 verschillende types per verhuurder!). Zoveel mensen, zoveel wensen, er is dan ook écht voor iedereen een geschikt type bij. Maar we kunnen ons voorstellen dat je als camperleek door de bomen het bos niet meer ziet!
Goed, de keuze is dus reuze! Maar… je bent bij ons in goede handen. Je kunt ons álles vragen over de camperverhuurders en hun campertypes, we hebben met de meesten ervan zelf al een of meerdere camperreizen gemaakt en spreken dus uit ervaring. Wij nemen je in deze blog mee in onze wondere wereld van camperreizen om je alvast een stukje op weg te helpen!
Lees verder…
Reisbizz.nl meldt vandaag het volgende:
Lees verder…
Momenteel zijn er door de hevige regenval modderstromen in onder andere de steden Hiroshima, Yamaguchi en Shimane. In sommige districten in deze gebieden is opdracht tot evacuatie gegeven. Volg de instructies op van de lokale autoriteiten.
Lees verder…
In Canada is er de mogelijkheid is om sneller door de douane te gaan. Hiervoor kun je vooraf je gegevens invullen (maximaal 24 uur geldig) en daarna hoef je op de airport alleen nog maar even te scannen en kun je doorlopen. Alle internationale luchthavens van Canada bieden deze service aan, in Toronto enkel in Terminal 3.
Lees verder…
Onze reizigers leven vaak al een heel jaar (en soms zelfs al járen) toe naar die prachtige weken in West-Amerika of West-Canada. Die moeten, vinden wij, dan ook helemaal perfect verlopen. Bij iedere camperreis die wij organiseren zien wij het als onze missie nét dat beetje extra te geven, zodat die droomreis ook een daverend succes en een onvergetelijk avontuur wordt. Dat doen we elke dag opnieuw met veel passie. Hier vind je 10 tips om je alvast op weg te helpen!
Lees verder…
Even via Whatsapp checken hoe het met het thuisfront is, bellen om je volgende camping te reserveren, zoeken naar leuke bezienswaardigheden in de buurt, kunnen internetten en bellen is hartstikke handig tijdens je camperreis door Amerika. Maar hoe werkt dat in Amerika? En al helemaal als je met een camper reist? Dat vertellen wij je in deze blog!
Lees verder…
In het artikel over Las Vegas hebben we je reeds op de hoogte gebracht van wat je allemaal kunt doen in de gokstad Las Vegas tijdens jouw camperreis. Nu is het tijd om iets dieper in te gaan op de Casino's en het gokken. Want dat is toch echt waar Las Vegas om bekend staat!
Lees verder…

MOET IK EEN ESTA AANVRAGEN ALS IK EEN CAMPERREIS DOOR AMERIKA GA MAKEN?

Alle internationale reizigers die naar Amerika willen reizen hebben hiervoor toestemming nodig. Wanneer je geen bezoekersvisum hebt, je blijft maximaal 90 dagen voor zaken óf voor je plezier, het land waar je vandaan komt is een Visa-Waiver-Program-land (onder andere Nederland en België) én je komt Amerika binnen per vliegtuig (óók een korte overstap in Amerika!) of cruiseschip dan reis je onder het Visa-Waiver-Program en dien je zelf een ESTA aan te vragen.

De ESTA hoeft niet te worden aangevraagd als je de grens oversteekt per auto of ferry. In dat geval wordt het papierwerk aan de grens geregeld.
Lees verder…
Amerika is hét camperland  bij uitstek. Amerikanen reizen zelf veel met een camper en steeds meer reizigers vanuit de hele wereld ontdekken hoe geweldig is om met een camper door Amerika te reizen. Camperreizen naar Amerika worden dan ook steeds populairder.
Lees verder…
Je bent je aan het oriënteren op jouw volgende reis. Stap één is gezet: de bestemming staat vast!
Maar nu komt de volgende vraag: hoe ga ik er reizen? Wat is de beste, meest handige of meest voordeligste optie voor mij? Steeds meer reizigers kiezen ervoor om een camper te huren. Wat zijn de voordelen dan? En zijn er ook nadelen? 
Lees verder…
Reis jij binnenkort met een camper door Amerika? Dan heb je wellicht iets aan de onderstaande tips!
Lees verder…
Twijfel je nog tussen een camperreis of een rondreis met de auto? Onderstaand 10 redenen waarom rondreizen met de camper veel leuker is! 
Lees verder…
In de Europese landen Polen, Tsjechië, Slowakije, Italië, Bulgarije en Litouwen maar ook in de Verenigde Staten (met name in New York) komen lokale uitbraken van mazelen voor.
Lees verder…
Zowel bij Peyto Lake als bij het Lake Louise Visitor Centre zijn ze dit jaar bezig met werkzaamheden.  
Lees verder…
Las Vegas is dé place to be voor luxe hotels, waar niets te gek is en alles mogelijk is. Haal je je camper op in Las Vegas dan is het erg leuk (en doordeweeks niet duur) om in een van de luxe themahotels aan de Strip te overnachten. Maar hoe bezoek je Vegas met de camper? Als de stad midden op de route ligt bijvoorbeeld en je dus in je camper slaapt? Wat zijn goede campings? En hoe kom je vanaf daar op de Strip? 
In Vegas en net daarbuiten vind je ontzettend veel campings. Wij kunnen je onderstaande top 5 in willekeurige volgorde aanbevelen:
Lees verder…
In de Canadese hoofdstad Ottawa is de noodtoestand afgekondigd vanwege overstromingen en zware aanhoudende regenval. Naar verwachting komt er de komende dagen nog meer zware regenval. Er is een speciale weerswaarschuwing afgegeven voor vrijdagochtend tot en met zaterdagochtend.
Lees verder…
Door hevige regenval zijn er aardverschuivingen ontstaan waardoor Hwy 9 in Zion National Park (Utah), tussen Canyon Junction en East Entrance gesloten is. Op dit moment is nog niet bekend wanneer de weg weer open kan gaan. Overige delen van het park zijn gewoon geopend.
Lees verder…
Camperverhuurder Cruise America opent een nieuwe verhuurlocatie in Nashville, Tennessee. Zij zijn daarmee de enige verhuurder met een locatie in de hoofdstad van de countrymuziek. Een perfecte uitvalsbasis voor een camperreis door de verschillende muziekstaten en de belangrijkste muzieksteden.
Lees verder…
Cyclone Trevor heeft hevige regenval en overstromingen veroorzaakt in Queensland. Verschilende wegen zijn hierdoor afgesloten. Het kan voorkomen dat jij jouw geplande route daarom niet kunt rijden. Klik hier om een volledig overzicht te krijgen van welke wegen afgesloten zijn.
Lees verder…
Camperverhuurder Cruise America opent een nieuwe ophaal- en inleverlocatie in New York. De derde locatie die Cruise America in New York opent is in Bay Shore, op New York's Long Island ten oosten van New York City. De locatie is ideaal gelegen wanneer je voorafgaand aan je camperreis een bezoek aan de wereldstad New York wil brengen!
Lees verder…
Aangezien het project om de Whitslers Campground in Jasper National Park groter uitvalt dan verwacht blijft deze camping, na 2019, ook voor het seizoen 2020 gesloten. Houd hier rekening mee met de voorbereiding voor jouw camperreis door West-Canada. Er zijn verschillende alternatieve campings in Jasper N.P zoals bijvoorbeeld Wapiti N.P. of Wilcox. Kijk hier voor de volledige lijst met campings in Jasper National Park.
Lees verder…
De auto-industrie is al geruime tijd bezig met de ontwikkeling van elektrische auto’s, maar de camperwereld loopt hierin nog wat achter. Travelhome is dan ook verheugd dat een van de verhuurbedrijven waar wij in Nieuw-Zeeland mee samenwerken – Jucy – op dit moment een elektrische camper aan het testen is.
Lees verder…
Per 1 oktober kan de Nieuw-Zeelandse douane reizigers bij binnenkomst vragen een elektronische apparaat te ontgrendelen of code voor het openen te geven. Dit is alleen mogelijk indien er een redelijk vermoeden is dat de reiziger betrokken kan zijn bij criminele activiteiten. Weigering kan leiden tot een boete van NZ$5000,-. Meer informatie over de douaneregels kun je lezen op de website van de Nieuw-Zeelandse douane.
Lees verder…
Vanaf 6 juni 2019 breidt KLM haar netwerk uit met nieuwe bestemming Las Vegas (LAS). KLM start met 2 vluchten per week op donderdag en zondag en vliegt m.i.v. 2 juli 2019 drie keer per week op dinsdag, donderdag en zondag met een Boeing 787 Dreamliner.
Lees verder…
Een vraag die wij vaak krijgen: mag ik ook ‘wildkamperen’ in Amerika? Of moet ik altijd op een camping overnachten? Het antwoord is niet zo gemakkelijk te geven. Daarom in deze blog een uitleg, waar je hopelijk wat mee kunt! 
In de USA wordt wildkamperen ‘boondocking’ genoemd. Ook de term ‘dry camping’ wordt gebruikt, maar deze term wordt ook gebruikt als reizigers op een camping kamperen zonder full hookup (aansluiting op elektra, water en riolering). 
Als eerste: per staat zijn de wetten voor ‘boondocking’ verschillend. Zorg dus dat je op de hoogte bent van de wetten die gelden in de staat waarin je op dat moment wilt overnachten.

WAAR MAG HET (SOMS) WEL?
Lees verder…
Travelhome biedt in Nieuw-Zeeland een nieuw type caravan te huur aan. Een compacte en modern geoutilleerde caravan met de naam Go Glamper. Hij is uitgerust met een tweepersoonsbed, keukentje met gootsteen en kraan, een koelkast, toilet, kookplaat met 2 gaspitten, een opklapbaar dak plus een voortent en een picknicktafel met twee campingstoelen. Extra pluspunt is het zonnepaneel op het dak die de batterij oplaadt zodat je ook op kampeerplaatsen zonder faciliteiten beschikking hebt over elektriciteit. De caravan heeft een erkende ‘Certified Self Contained’ label waarmee je op bepaalde campings gratis mag kamperen en op daartoe aangewezen locaties vrij mag kamperen. Ophaallocaties van de caravan zijn de luchthavens van Auckland op het Noordereiland en Christchurch op het Zuidereiland. Minimum huurleeftijd is 21 jaar. In de huurprijs inbegrepen is een 4x4 Toyota Hillux trekauto. Nadere informatie over de uitrusting van de caravan, foto’s en huurprijzen.
Lees verder…
Met ingang van 30 juni 2018 gelden nieuwe voorschriften van Transportation Security Administration (TSA) voor internationale vluchten naar de Verenigde Staten. Passagiers wordt aangeraden om poederachtige stoffen met een gewicht van meer dan 12 oz./ 350 ml in hun ruimbagage mee te nemen (ter informatie: 12 oz./350 ml heeft ongeveer de grootte van een standaard blikje frisdrank uit de VS). Poeders in handbagage kunnen een secundaire controle vereisen en als het poeder niet door de veiligheidsfunctionarissen verwijderd kan worden mag het niet in de handbagage mee aan boord genomen worden. 
Lees verder…