Australië

Ontdek je met

Moniek

Tabitha

Roxanne

DOOR AUSTRALIË OP CAMPERREIS

Huur jouw camper in Australië en trek met je huurcamper door het uitgestrekte Australië. Trek langs helderwitte stranden en bruisende steden, ontmoet cowboys in het binnenland en zie de krokodillen die net boven het wateroppervlak uitsteken. Combineer je camperreis met binnenlandse vluchten om van jouw camperreis een echte droomreis te maken.

Stel jouw ideale reis samen waarbij je mooiste plekjes van Australië ontdekt. Wil jij een camper in Australië huren? Dat kan bij Travelhome! Kijk je ogen uit met een van de camperreizen van Travelhome. Ga er op uit met het hele gezin of huur een camper voor twee personen en trek rond in eigen tempo.

CAMPER HUREN AUSTRALIË

Het populairste deel van Australië om te doorkruisen is het deel tussen Sydney en Cairns, bezoek aan de oostkust van Australië bezienswaardigheden als: 

Kies in Australië voor een mooie combinatiereis en bezoek indrukwekkend Sydney, de natuur, stranden en Great Barrier Reef aan de oostkust en natuurlijk de outback met het bekende Ayers Rock/Uluru

Een camper huren in Australië is de beste manier van reizen. Jij bepaalt waar je stopt onderweg. Rijd met de camper langs alle belangrijke bezienswaardigheden onderweg of stop op verrassende plekken die niet van tevoren aangegeven zijn.

WAAR LET JE OP BIJ EEN CAMPER HUREN IN AUSTRALIË?

Wanneer je kiest om een camperreis te gaan maken door Australië zijn er verschillende zaken om op te letten. Travelhome geeft je een aantal tips.

1. Boek je camperreis op tijd, dan profiteer je van de beste prijzen;
2. Let op het eigen risico. Wanneer je niet kiest voor een all-inclusive verzekering is dit vaak $7000 of meer;
3. Bepaal welk campertype bij je past, een kleine bus met alleen een toilet of een grotere camper met meer luxe; 
4. Laat je goed adviseren door een ervaringsdeskundige van Travelhome.

DE BESTE PRIJZEN

Veel camperverhuurders hebben ruim een jaar voor het gewenste vertek hun prijzen al beschikbaar. Daarbij werken werken veel camperverhuurders met flexibele tarieven, zogenaamde flex/value tarieven. Deze tarieven zijn gebaseerd op vraag en aanbod en worden hoger naarmate het aanbod schaarser wordt.

COMBINEER DE GEBIEDEN

Populaire bestemmingen voor het ophalen van een huurcamper zijn Sydney, Cairns, Melbourne, Perth en Brisbane. Daarnaast werken wij samen met camperverhuurbedrijven in Darwin, Adelaide, Alice Springs, Broome, Gold Coast en Hobart. Maak een keuze voor een bepaald gebied of kies voor een combinatiereis. De afstanden zijn enorm en door je reis te combineren met binnenlandse vluchten heb je de kans zoveel mogelijk van het land te zien en verschillende hoogtepunten te combineren. 

 

LAAT JE GOED ADVISEREN

Wist je bijvoorbeeld dat een stopover in bijvoorbeeld Singapore of Hong Kong vaak gratis is? Of dat er veel plaatsen zijn waar je gratis kunt kamperen? Wij geven je graag een goed advies zodat je camperreis ook echt een droomreis wordt. Zoek je een combinatie tussen steden en kust maar wil je ook graag de outback zien? Ga je voor de rustige westkust of de drukkere oostkust en waaom?Welke reistijd is fijn om dit alles te combineren? Wij weten het je, uit eigen ervaring, allemaal te vertellen.

WELK CAMPERTYPE PAST BIJ JOU?

In Australië kun je veel verschillende campertypes huren. De kleinste modellen zijn busjes zonder faciliteiten zoals een douche of toilet, met deze modellen kun je veelal niet terecht op de gratis natuurkampeerplaatsen. De wat grotere busjes hebben vaak een kleine douche en toilet en een tweepersoonbed. Reis je met een gezin dan is een ruimere camper met een bed bovenin en achterin waarschijnlijk de beste keuze. Laat ons je adviseren in de verschillende types en verhuurders, zo kiezen we samen het type dat het beste bij jouw wensen aansluit.

WAT KOST EEN CAMPER HUREN IN AUSTRALIË?

De prijzen voor het huren van een camper in Australië lopen zeer uiteen. Dit heeft onder andere te maken met de faciliteiten van je camper, de reisperiode, de kwaliteit van de verhuurder en hoe lang voor vertrek je boekt. Over het algemeen geldt dat hoe vroeger je boekt, hoe lager de prijs is. Dit heeft er mee te maken dat veel verhuurders werken met prijzen gebaseerd op vraag en aanbod. Hoe minder campers er nog beschikbaar zijn, hoe hoger de prijs wordt. Wil je vrijblijvend een prijsopgave voor camperhuur in Australië? Deze maak je zelf makkelijk online of je vraagt voor je gehele reis een reisvoorstel op maat aan

WELK RIJBEWIJS HEB IK NODIG WANNEER IK EEN CAMPER WIL HUREN IN AUSTRALIË?

Voor alle campers in Australië die je bij Travelhome kan huren is een B-rijbewijs voldoende. Let erop dat je in Australië, naast je Nederlandse rijbewijs, een internationaal rijbewijs mee moet nemen. 

WELKE REISTIJD IS HET BESTE VOOR HET HUREN VAN EEN CAMPER IN AUSTRALIË?

Australië is enorm uitgestrekt dus het kan lastig zijn te bepalen wat de beste reistijd is voor een camperreis. Hieronder een idee van het weer in de verschillende regio's.

OOSTKUST AUSTRALIË

In het noordelijk deel van Australië is het nagenoeg het hele jaar door warm maar heb je te maken met een regenseizoen. Hoewel de regenval al jaren minder wordt is dit wel iets om rekening mee te houden. De zogenaamde build up van benauwdere en vochtige lucht start in oktober, waarna het regenseizoen plaatsvindt tussen november en maart. Het gebied tussen Cairns en Brisbane kent een regenseizoen. 
Verder naar het zuiden, rondom Sydney, zijn de seizoenen tegenovergesteld aan die van ons. Onze zomer is daar winter, onze herfst is daar lente etc. Wanneer je de gehele oostkust wil bezoeken is het aan te raden om bijvoorbeeld in september te starten in Cairns en dan naar het zuiden te rijden. Natuurlijk zijn er meerdere periodes mogelijk en is dit een van de voorbeelden. 

WESTKUST AUSTRALIË

Wanneer je West-Australië bezoekt is de kans groot dat je reis begint of eindigt in Darwin en je een groter deel door het het noorden van het land rijdt (bijvoorbeeld de Gibb River Road). In het noordelijk deel van Australië is het nagenoeg het hele jaar door warm maar heb je te maken met een regenseizoen. Sommige verhuurstations in Darwin zijn in het regenseizoen gesloten.
Verder naar het zuiden, rondom Perth, zijn de seizoenen tegenovergesteld aan die van ons. Onze zomer is daar winter, onze herfst is daar lente etc. Wanneer je de gehele westkust wil bezoeken is het aan te raden om bijvoorbeeld in september te starten in Darwin en dan naar het zuiden te rijden. Natuurlijk zijn er meerdere periodes mogelijk en is dit een van de voorbeelden. 

GREAT OCEAN ROAD

De Great Ocean Road bevindt zich in het zuiden van het land en kent seizoenen die tegenovergesteld zijn aan die van ons. Onze herfst en winter zijn voor dit gebied vaak ideaal. Hou er wel rekening mee dat Australiërs in december zomervakantie hebben en het daardoor erg druk is.

HUUR EEN CAMPER IN AUSTRALIË BIJ TRAVELHOME, DÉ CAMPERSPECIALIST VAN DE ANWB.

Waarom kiezen voor Travelhome voor jouw Australië camperreizen? Wij zijn al jaren dé specialist in camperverhuur wereldwijd en helpen je graag de ideale vakantie samen te stellen. Als camperspecialist wonnen wij al diverse Zoover Awards in de categorieën beste en populairste touroperator. Travelhome is onderdeel van ANWB en is uiteraard aangesloten bij ANVR en SGR.

Ben je enthousiast over het huren van een camper in Australië? Vraag dan vrijblijvend een uitgebreid reisvoorstel aan voor jouw camperhuur in Australië, het land “Down Under” en je ontvangt een aanbod op maat met veel aanvullende informatie.

Ons team heeft vele camperreizen gemaakt en kan je dus uit eerste hand de beste tips geven voor een ideale Australië campervakantie. Denk hierbij aan campingtips en routesuggesties maar ook aan mogelijkheden als het combineren van verschillende binnenlandse vluchten met camperverhuur in verschillende plaatsen. Of begin met een citytrip Hong Kong en vervolg met een camperreis Oost-Australië. Alles is mogelijk!

Dus wil je een camper huren in Australië? Dan ben je bij Travelhome aan het goede adres!

Vraag nu gratis een vrijblijvende offerte aan, bekijk onze complete pakketreizen of zoek snel de camperprijs van jouw vakantie op.

 

Reisexpert Tabitha vertelt:

In de boot naar Circular Quay doemen de contouren van de Harbour Bridge op, daarachter wordt langzaam het iconische Opera House zichtbaar. Wat een uitzicht, welkom in Australië! De immense outback waar je slaapt onder de heldere sterrenhemel en het rode zand in alle hoeken en gaten van je camper gaat zitten. Het kleurrijke koraal in het helderblauwe water van het Great Barrier Reef en Ningaloo Reef. De kangoeroes, koala's, wombats en de prehistorische krokodillen. De uitgestrekte wegen met overal een picknickplaats met een barbecue. Dat afgewisseld met de relaxte steden vol leuke bars, restaurants en musea. Australië is uniek, hier moet je eens in je leven geweest zijn.

Camperreis op maat

Laat onze reisexperts een camperreis op maat voor je samenstellen!
Je ontvangt binnen enkele dagen vrijblijvend een uitgebreide offerte.
Travelhome op de vakantiebeurs!