Websites voor verkeersinformatie voorafgaand en tijdens je camperreis

Websites voor verkeersinformatie voorafgaand en tijdens je camperreis

Door Manon Verstegen op 3 juli 2023

Maandenlang ben je bezig geweest met het uitstippelen van je route, en dan... blijkt de weg afgesloten. Dat wordt omrijden!

 

Tijdens je reis kun je stuiten op geplande wegafsluitigen, maar ook door omleidingen door onvoorzien natuurgeweld. Denk aan bosbranden, overstromingen of extreme sneeuwval. Wanneer jouw route onverwachts niet begaanbaar is en je moet omrijden, zijn brandstof en extra af te nemen kilometers voor eigen rekening. Laat je dus niet verrassen en controleer thuis alvast of er bijzonderheden zijn op jouw route.

 

Voor onze meest geboekte bestemmingen helpen we jou alvast op weg met een aantal handige websites. Andere bestemming geboekt? Zoek op internet naar een geschikte website of sluit je aan bij een reizigersgroep op Facebook. Op deze groepen vind je naast actuele reiservaringen goede tips en suggesties voor onderweg. 

 

AMERIKA

 

Alerts in Amerikaanse nationale parken (kies het betreffende park)
Actuele wegeninformatie Verenigde Staten (kies de betreffende staat)

 

CANADA

 

Actuele wegeninformatie British Columbia
Actuele wegeninformatie Alberta
Actuele wegeninformatie Nova Scotia
Actuele wegeninformatie Ontario
Alerts in Canadese nationale parken (kies het betreffende park)
Informatie over gecontroleerde branden

 

NIEUW-ZEELAND

 

Website Drive Safe

 

AUSTRALIË

 

Interstate information Australia
Mainroads West Australia
Southern Australia  
Northern Territory 

 
 
Stuit je tijdens je reis op een wegafsluiting? Laat je adviseren over de condities en (alternatieve) mogelijkheden in Visitor Centres. Volg altijd de aanwijzingen van park rangers en lokale autoriteiten op!
 

Heb je een campingpakket geboekt via Travelhome? Dan krijg je van onze lokaal agent bericht als een gereserveerde camping vanwege omstandigheden onbereikbaar is. Controleer onderweg daarom regelmatig je telefoon- en e-mailberichten.

 

Laat je niet uit het veld slaan door omleidingen onderweg. Natuurlijk is het jammer om plannen te herzien, maar vergeet niet dat je met je camper op ontdekkingstocht bent. Wie weet ontdek je op je alternatieve route wel een verborgen parel of de mooiste overnachtingsplek van je hele reis. Team Travelhome wenst je veel veilige kilometers!