Noorwegen

Ontdek je met

Inge

Loes

Susanne

Travelhome | Camper huren Noorwegen

CAMPER HUREN NOORWEGEN

Ontelbare fjorden, een uitgestrekte kustlijn, spectaculaire wandelroutes en natuurlijk de rust en de ruimte maken Noorwegen tot een enorm populaire bestemming voor een rondreis per camper. De vrijheid is ultiem aangezien je met je camper op heel veel plaatsen vrij mag kamperen. De Noren zien kamperen in de natuur namelijk als een onderdeel van hun cultuur en vinden dat iedereen gebruik mag maken van hun land. In Noorwegen is wildkamperen toegestaan zolang je de regels van het “allemansrecht” in ogenschouw neemt. Je hebt door dit recht toegang tot het platteland en de nationale parken van Noorwegen. 

Wil je liever op een camping staan of meer faciliteiten tot je beschikking hebben? Dan zijn er ook nog ruim 1000 campings dus je vind altijd een ideaal plekje om je camper neer te zetten.
 

CAMPERREIZEN DOOR NOORWEGEN

Wanneer je naar Noorwegen gaat is de kans groot dat je aankomt in Oslo. Uiteraard kun je, wanneer je jouw rondreis per camper bij Travelhome boekt, in Oslo je camper ophalen. Je kunt natuurlijk genieten van een prachtige rondreis door Noorwegen maar je hebt zelfs de optie om je camperreis te eindigen in Spanje omdat onze verhuurder op meerder locaties in Europa een vestiging heeft. Kijk voor inspiratie voor de mooiste camperreizen door Noorwegen bij onze routesuggestie Noors Natuurschoon en het Achtje door Noorwegen.

ONTDEK NOORWEGEN MET EEN CAMPER VAN TRAVELHOME

Noorwegen, een land bomvol ongerepte, magische natuur en wildlife én een land vol cultuur en tradities. Mooie camperbestemmingen in Noorwegen zijn nationale parken als Jotunheimen, Ormtjernkampen, Fermundsmarka, Dovrefjell, Jostedal national park en nog veel en veel meer. Wordt één met de flora en fauna van het land. Geniet van de fjorden, bergen, ontelbaar veel watervallen, toendra's, bossen, en de hoogvlakten en ontmoet onder andere de bekende eland. Rijd langs de Fjorden, ga mee met een fjordcruise en stop regelmatig om de van het prachtige uitzicht te genieten! 

Daarnaast is het land rijk aan cultuur en kun je je verdiepen in de geschiedenis van de Vikingen. In Oslo zijn zelfs nog 3 bewaard gebleven Vikingschepen te zien in het Vikingschipmuseum op het Bygdoy-schiereiland. Nog vaak worden er festivals met klederdrachten georganiseerd waar je je terug in de tijd kunt wanen. Ook de bijzondere architectuur en veelal houten, vaak in Falurood geschilderde, huizen zoals je in heel Scandinavie ziet. En de beroemde staafkerken geven een mooi aanzicht onderweg en zorgen voor een optimaal vakantiegevoel. 

Neem de tijd in dit prachtige land! Een camperreis door Noorwegen maak je in een rustig tempo over minder kilometers dan in andere landen. Doordat je in het Fjordengebied vaak gebruik moet maken van ferry overtochten en je op heel veel plekken een maximum snelheid van 70 of zelfs maar 50 kilometer per uur hebt, doe je al snel 4 uur over 200 kilometer. Dat geeft natuurlijk helemaal niks, want de ritten vervelen hier nooit. 

EEN CAMPER HUREN IN NOORWEGEN

Camper huren Noorwegen? Wij werken samen met de bekende verhuurders in Noorwegen met verhuurlocaties in Oslo, Rygge, Tromsø en Trondheim. De beschikbare campers in Noorwegen variëren van campers voor 2 personen tot campers voor 6 personen. Heb je nog vragen over een camper huren Noorwegen? Dan helpen wij je uiteraard graag verder zodat jij een onvergetelijk camper avontuur in Noorwegen kunt beleven!

Reisexpert Loes vertelt:

Noorwegen is een prachtig en divers land, de overweldigende en ongerepte natuur staat toch wel bovenaan de lijst met de mooiste plekken van Europa, als niet van de wereld. De leuke Groene stad Oslo, de geweldige Fjorden, de spectaculaire kust of de ongelooflijke kleuren van het Noorderlicht. En dat allemaal zo dichtbij huis, dat maakt Noorwegen een bezoek meer dan waard! 

29-daagse camperreis Noorwegen

Benieuwd hoe Travelhomie Susanne een camperreis door Noorwegen heeft ervaren?
LEES HIER HET REISVERSLAG

Camperreis op maat

Laat onze reisexperts een camperreis op maat voor je samenstellen!
Je ontvangt binnen enkele dagen vrijblijvend een uitgebreide offerte.
Travelhome op de vakantiebeurs!