Natuurlijk Noorwegen

Bewonder de schitterende natuur van Noorwegen

€ 1.389 p.p.

NATUURLIJK NOORWEGEN

Bewonder de schitterende natuur van Noorwegen

 

Ontelbare fjorden, een uitgestrekte kustlijn, spectaculaire wandelroutes en natuurlijk de rust en de ruimte maken Noorwegen tot een enorm populaire bestemming onder camperaars. Ontdek tijdens deze 17-daagse camperreis de schoonheden van het noorden, bewonder de mooiste plekjes en maak kennis met de geweldige Noorse cultuur.

 

Noorwegen is dé plek om één te worden met de natuur. De Noren voelen een diepgewortelde connectie met Moeder Aarde. Ze hebben zelfs een woord voor de manier waarop zij het buitenleven beleven: friluftsliv. Letterlijk betekent dat 'vrije-lucht-leven'. Tijdens jouw camperavontuur door het Scandinavische land word jij vast besmet met deze passie voor het buitenleven. Laat de rust en ruimte op je inwerken tijdens jouw tocht langs fjorden, bergen, bossen, meren, watervallen en groene valleien. Met een beetje geluk spot je wildlife: wat dacht je van elanden, arenden, papegaaiduikers, zeehonden en bultruggen?

 

Je reis begint in Amsterdam, waarna je na een korte vlucht in Bergen je camper ophaalt. Tijdens 17 dagen met de camper ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt. Stippel zelf je route uit of maak gebruik van onze routesuggestie. Ontdek gekleurde huisjes in Kristiansand, spot zeehonden bij Stavanger of ga op Whale Watch-tour onder de middernachtzon. In avonturenhoofdstad Voss kun je raften en parachutespringen, waarna je koers zet naar nationaal park Jotunheimen, dat volgens de Noorse mythologie het thuisland van reuzen was. Trek je wandelschoenen of je klimuitrusting aan of maak een fietstocht door dit prachtige natuurgebied.

 

Geniet tijdens je camperreis van de lekkerste Noorse gerechten, de overweldigende saunacultuur, het bruisende uitgaansleven en de gezellige winkels. Vergeet niet een keertje te wildkamperen: dat is in Noorwegen toegestaan! Of je nou kiest voor een natuurcamping of je camper parkeert in de vrije natuur: méér verbonden met Moeder Aarde, voelde je je nog nooit. Trek jij met je camper door Noorwegen ná het hoogseizoen? Dan maak je in de hoger gelegen gebieden kans om het noorderlicht te spotten vanaf eind augustus. Het zien van dit kleurrijke schouwspel staat op de bucketlist van menig reiziger. 

 

Op de 17e dag van je reis lever je je camper in en is het tijd voor de terugvlucht. Eet op het vliegveld een wafel met bruine kaas voordat je in het vliegtuig stapt. Deze Noorse delicatesse móet je geproefd hebben. Welke plek in Noorwegen heeft op jou de meeste indruk gemaakt?

VERTREKDAGEN & PRIJZEN

Wil je van bovenstaande reisdata, campertypes of reisduur afwijken, vraag dan vrijblijvend een offerte aan voor je specifieke reiswensen.
Offerte aanvragen