Campings Bergen

Gaat u een camper huren in Noorwegen? Reis dan vanuit Oslo met uw huurcamper naar het stadje Bergen dat zijn naam dankt aan de bergen waardoor de stad wordt ingesloten. Één van deze bergen is Fløyen en vanuit hier heeft u een adembenemend uitzicht over de stad. U kunt op de top van deze berg komen met behulp van een leuke kabeltrein. Ook vanuit deze kabeltrein heeft u uiteraard een prachtig uitzicht over de omgeving en het is dan ook zeer aan te raden dit te proberen.


Campings Dalsnibba

Rijdt u met uw camper vanuit Bergen naar het Noorden? Bij mooi weer is het een absolute aanrader om naar de top van de berg Dalsnibba te gaan. Bij helder weer wordt u namelijk ongetwijfeld beloond met een fantastisch panorama. U heeft vanaf 1,5 km boven zeeniveau uitzicht over de rondomliggende bergen en de Geiranger fjord.


Campings De Atlantische weg

Deze route gaat zigzaggend langs de Noorse fjorden en loopt gevaarlijk dicht langs de zee. Langs dit 8 kilometer lange stuk zie je spectaculaire Noorse landschappen. Met rustig weer is dit de plek om walvissen en zeehonden te spotten.


Campings Flåm

Wanneer u met uw huurcamper naar het binnenste deel van de Aurlandsfjord rijdt komt u in het prachtige Flåm. Omgeven door steile bergen wilde watervallen en diepe valleien is Flåm een paradijsje voor iedereen die opzoek is naar ongerepte natuur. In 2005 werd de prachtige smalle en spectaculaire nabij gelegen Naeroyfjord opgenomen op de UNESCO werelderfgoedlijst. Als herinnering aan vervlogen tijden zijn er nog kleine boerderijen te zien zonder toegangsweg de fjord diende toen als belangrijkste verkeersroute in het gebeid..


Campings Harstad

Wanneer u een camper gaat huren in Oslo en een reis maakt die u helemaal naar het noorden van Noorwegen leidt bezoek dan ook zeker Harstad een havenstad omgeven door zee en heuvels. De stad is door middel van terrassen op de nabijgelegen bergen en heuvels gebouwd wat een mooi aanzicht geeft.


Campings Haugesund

Gaat u een camper huren en rijdt u vanuit Oslo helemaal naar het westen? Duik dan terug in de tijd en ‘ontmoet’ de Vikingen in Haugesund. De stad heeft een rijke geschiedenis en af en toe worden er openluchtvoorstellingen gegeven waarbij het leven van de Vinkingen wordt nagebootst. Het Vikingfestival is erg leuk om te bezoeken mocht u in juni in Noorwegen zijn.


Campings Jostedalsbreen

Een absolute aanrader tijdens uw camperreis is het nationaal park Jostedalsbreen. Een natuurgebied in de provincie Sogn og Fjordane en herbergt de grootste gletsjer van het Europese continent de Jostedalsbreen. Het beboste laagland wordt omringd door andere gletsjers en bergen. Het park bevat een uitgebreid scala aan flora en fauna. Parkeer uw huur camper en geniet van een prachtige wandeling door de wilde Noorse natuur.


Campings Jotunheimen

Een ander prachtig stuk natuur wat u met uw huurcamper kunt bezoeken is Jotunheimen. Dit is een deel van het Scandinavisch Hoogland en herbergt de hoogste toppen van Noorwegen. In sommige delen van het park kunt u met de camper komen maar te voet is het nog altijd de intiemste en mooiste manier om de natuur te verkennen.
In het park liggen verscheidene kleine dorpjes die u kunt bezoeken voor een stukje Noorse cultuur. Ga een lekker hapje eten in deze dorpjes of bezoek enkele musea die u meer vertellen over de omgeving.


Campings Kongsberg

Wanneer u een camper huurt in Oslo en naar het westen rijdt komt u al na 80 km gereden te hebben aan in Kongsberg. Kongsberg is een stadje aan de rivier Numedalslågen. Het stadje (25.000 inwoners) werd in 1624 gesticht door Christian IV als ‘Konings berg’ nadat er zilvererts was gevonden in de omgeving.


Campings Kristiansand

Bezoek ook eens met uw huurcamper het zuiden van Noorwegen en aanschouw de vele zomerhuizen van de Noren. Een stad waar uw zeker moet stoppen met uw camper is Kristiansand. Deze vijfde stad van Noorwegen (80.000 inwoners) ligt aan de kust en tevens bij de monding van de rivier de Otra. Het aparte van 'de hoofdstad van het zuiden' is dat het centrum van de stad een volledig rechthoekig stratenpatroon heeft.


Campings Larvik

Samen met het plaatsje Sandefjord is Larvik een prachtige bestemming langs de kust van Zuid Noorwegen om met uw camper aan te doen. Hier liggen prachtige wandel- en fietspaden die u mooie routes aanbieden. Ook de cultuursnuiver kan zijn weg vinden in Larvik er worden hier in de zomer namelijk genoeg shows concerten en festivals aangeboden.


Campings Oslo

Wanneer u in Noorwegen en camper gaat huren start uw reis hier in Oslo. Omgeven door fjorden en heuvels vindt u de hoofdstad van Noorwegen. Volgens Noorse saga's werd Oslo rond het jaar 1048 opgericht door koning Harald Hardråde. Echter archeologische vondsten wijzen erop dat Oslo al vóór 1000 bestond. Duidelijk mogen zijn dat Oslo en haar omgeving een rijke geschiedenis kent.


Campings Ringsaker

Wanneer u een camper gaat huren in Noorwegen en vertrekt naar het noorden ligt de gemeente Ringsaker misschien wel op uw route. Ringsaker ligt niet ver van Oslo vandaan (ongeveer 1,5 uur rijden) en is daarom relatief gemakkelijk te bereiken. Het is een prachtige stop op weg naar Oslo of juist om de hectiek van de stad achter u te laten en het binnenland van Noorwegen in te trekken.

De gemeente omvat onder andere de bekende wintersportplaatsen Lillehammer en Hamar. Ook de steden Moelv en Brummunddal zijn erg leuk om een tussenstop te maken. De vele winkeltjes en cafés tekenen het gezellige straatbeeld.


Campings Røros

Plant u een camperreis door het noorden van Noorwegen is het eeuwenoude stadje Røros een leuke plaats om een tussenstop te maken op uw weg van Lillehammer naar Trondheim. Het mijnstadje is bekend door de ongeveer 100 goed bewaarde gebouwen uit de 17e en 18e eeuw. Het is een van de laatste ‘houten’ stadjes en wordt daarom veel gebruikt als filmdecor. Het unieke karakter van het stadje zorgde ervoor dat Røros is opgenomen op de UNESCO werelderfgoedlijst. De belangrijkste bezienswaardigheid in het stadje is de barokke Zionskerk uit 1784.


Campings Sognefjord

Op uw camperreis door Noorwegen komt u vast en zeker een aantal fjorden tegen. De langste en diepste fjord van Noorwegen is de Sognefjord. Deze fjord ligt in het midden van het fjordland in Noorwegen. Hier ontmoeten de groene fjord de grootste gletsjer en de hoogste bergen van Noorwegen elkaar. Deze regio mag met recht één van de mooiste plekken van het land genoemd worden en is erg geliefd bij haar bezoekers.


Campings Stavanger

Stavanger groeit de laatste jaren behoorlijk te danken aan onder andere de olie-industrie. In Stavanger staat een mooie kathedraal die tevens de oudste stenen kerk in Noorwegen is. Samen met Liverpool was Stavanger in 2008 Culturele hoofdstad van Europa wat mogelijk een goed beeld geeft van deze Noorse stad.

Stavanger is vandaag de dag een moderne stad in een prachtige omgeving die u goed met uw huurcamper kunt bezoeken. Ook is het een aanleghaven voor schepen die u een cruise aanbieden door de fjord. Vlakbij de stad ligt het enige deel van Noorwegen dat vlak is. Toch zijn ook hier de fjorden niet ver weg. De Boknafjord en de Lysefjord een van de fraaiste fjorden van Noorwegen liggen namelijk op de loer. Hier is tevens de beroemde rots de Preikestolen te vinden.


Campings Trollstigen

Trollstigen betekent letterlijk vertaald ladder voor een trol (trol-ladder) maar vrij vertaald houden wij het bij trollenpad. Het begon ooit als smal en gevaarlijk bergpaadje dat alleen werd gebruikt door herders en hun schapen maar tegenwoordig is het één van de allermooiste wegen ter wereld. Het is een kronkelende bergweg met een heftige hellingsgraad van maar liefst 9% vol haarspeldbochten en loopt straks langs een steile bergwand waarlangs de Stigfossen waterval loopt (320 meter) aan de ene kant met een adembenemend uitzicht op de vallei aan de andere kant.
Bovenaan op het speciaal gemaakte uitzichtpunt 'Trollstigheim' heb je niet alleen zicht op de waterval of de vallei maar ook op de omliggende bergtoppen die majestueuze namen dragen zoals de Koning (Kong 1593 meter) de Koningin (Dronnnig 1568 meter) en de Bisschop (Bispe 1475 meter). Plan je roadtrip wijs want het trollenpad is alleen open gedurende de lente en de zomer (mei t/m oktober afhankelijk van het weer).

troll troll2


Campings Trondheim

Een camper huren in Oslo en dan op naar het noorden? U brengt dan vast en zeker een bezoek aan Trondheim. Trondheim is gelegen aan de Trondheimfjord; een fjord dat uitmondt in de Noorse zee en tevens behoord tot één van de langste fjords van Noorwegen.

De stad kent een lange geschiedenis. Rotstekeningen wijzen er namelijk op dat er al duizenden jaren sprake is van menselijk leven. Het is de eerste stad van Noorwegen en nog steeds de stad waar een nieuwe koning(in) wordt ingehuldigd. Trondheim is een voor Noorse begrippen grote stad die belangrijk is voor het land.


Campings Voss

Op de camperroute van Oslo naar Bergen is Voss een geliefde tussenstop. Vanuit Voss kunt u verschillende uitstapjes maken zoals de treinreis Voss - Myrdal- Flam. De trein voert u over de legendarische Flambaan. Ook is het heel goed mogelijk om vanuit Voss met de camper een dagje naar Bergen aan de kust te gaan. Een bekende Noorse uitspraak is dat wanneer het regent in het binnenland het aan de kust mooi weer is en omgekeerd.