30+ jaar
3.27.0.9@P-CD06 (200811 0908)

Bezienswaardigheden - Noorwegen

Travelhome | Camper huren Noorwegen

Filters

Soort bezienswaardigheid
BezienswaardighedenNatuurparkenSteden
Filters toepassen
1 / 3
>
Ga je een camper huren in Noorwegen? Reis dan vanuit Oslo met je huurcamper naar het stadje Bergen dat zijn naam dankt aan de bergen waardoor de stad wordt ingesloten. Één van deze bergen is Fløyen en vanuit hier heb je een adembenemend uitzicht over de stad. Je kunt op de top van deze berg komen met behulp van een leuke kabeltrein. Ook vanuit deze kabeltrein heeft u uiteraard een prachtig uitzicht over de omgeving en het is dan ook zeer aan te raden dit te proberen. De kern van de stad, gelegen aan de baai Vågen, staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is erg mooi om te bezichtigen. Zeker wanneer de avondzon zorgt voor een gouden gloed over de haven, is het een romantische ervaring die u niet wil missen. MET JE CAMPER NAAR HET REGENFESTIVAL  Een klein minpuntje aan de stad is dat het er vaak regent. Toch weten de Noren ook hier een positieve draai aan te geven, aangezien er jaarlijks in oktober een Regenfestival wordt gehouden, met een regenjas- en parapluparade. Mocht je in deze tijd in Noorwegen zijn, dan raden wij je aan dit grappige spektakel zeker te aanschouwen. EEN CAMPERREIS NAAR DE NOORSE FJORDEN Vanuit bergen kun je gemakkelijk naar de Noorse fjorden, bergen en gletsjers, wat door toeristen veel wordt gedaan. KAMPEREN ROND BERGEN  Je kunt met je camper kiezen uit een van de vele campings rondom Bergen. Vanaf de camping kun je heel makkelijk met de bus naar het centrum van de stad reizen. Neem snel een kijkje bij onze reisverslagen als je wilt weten hoe anderen hun reis naar Noorwegen hebben ervaren.
Lees verder…
Bij mooi weer is het een absolute aanrader om naar de top van de berg Dalsnibba te gaan. Bij helder weer word je namelijk ongetwijfeld beloond met een fantastisch panorama. Je hebt, vanaf 1,5 km boven zeeniveau, uitzicht over de rondomliggende bergen en de Geiranger fjord. De echte sportieveling kan wandelend of klimmend naar boven, maar je kunt jezelf deze rit ook besparen door via de tolweg naar boven te gaan. Maar let op! Het weer op de top is veranderlijk en kan in een paar seconde omslaan van dikke mist naar een stralende zon. CAMPER HUREN IN ALLE SEIZOENEN In mei / juni is het gebied grotendeels bedekt met sneeuw en kun je zelfs een waar sneeuwbalgevecht houden. In juli komt het zomerse rotsachtige landschap naar boven en kun je stenen kunstwerken bouwen van de vele losliggende stenen. ZONSONDERGANG BIJ DE CAMPER Een camper huren in Noorwegen betekent ook genieten van een ongelooflijke zonsopgang en –ondergang. In augustus en september, wanneer de avonden langer zijn, wordt de hemel prachtig verlicht door vele heldere sterren. Op de top van de berg staat een telescoop waarmee je de lucht van nog dichterbij kunt bekijken en meteen een uniek uitzicht heeft over het dal.   
Lees verder…
Wanneer je met je huurcamper naar het binnenste deel van de Aurlandsfjord rijdt, kom je in het prachtige Flåm. Omgeven door steile bergen, wilde watervallen en diepe valleien, is Flåm een paradijsje voor iedereen die opzoek is naar ongerepte natuur. In 2005 werd de prachtige smalle en spectaculaire nabij gelegen Naeroyfjord opgenomen op de UNESCO werelderfgoedlijst. Als herinnering aan vervlogen tijden zijn er nog kleine boerderijen te zien zonder toegangsweg, de fjord diende toen als belangrijkste verkeersroute in het gebeid.. MET JE HUURCAMPER NAAR FLÅM In Flåm kunt u deelnemen aan vele (buiten)activiteiten en sporten. Daarnaast kent de omgeving van Flåm vele culturele en historische attracties. Een echte aanrader is een tripje met de beroemde Flåm Railway. Je maakt een fantastische treinreis door de bergen van het Aurlandfjord. De treinreis is een hele belevenis want al kronkelend door de tunnels en langs steile bergtoppen waan je jezelf in een adembenemende attractie. Wil je weten hoe anderen het prachtige Noorwegen hebben beleefd met een camper? Neem dan eens een kijkje bij onze reisverhalen . 
Lees verder…
Wanneer je een camper gaat huren in Oslo  en een reis maakt die je helemaal naar het noorden van Noorwegen leidt, bezoek dan ook zeker Harstad, een havenstad, omgeven door zee en heuvels. De stad is door middel van terrassen op de nabijgelegen bergen en heuvels gebouwd, wat een mooi aanzicht geeft. MET JE CAMPER TERUG NAAR HET BRONZEN TIJDPERK  Harstad heeft een bronzen tijdperk gekend door de vondst van bronzen voorwerpen in de omgeving. In de omgeving vind je een aantal musea die je hierop zullen wijzen. Ook de Vikingen hebben in deze stad geleefd, wat terug te vinden is in de geschiedenis van de stad. Wanneer je met je huurcamper net buiten de stad rijdt, bezoek dan de Trondenes Church. Deze kerk is al erg oud (13e eeuw), maar dat maakt het bezichtigen des te interessanter. In het centrum van Harstad kun je genieten van een heerlijke Noorse maaltijd, in combinatie met een rustgevende en gezellige omgeving. Wil je even genieten van heerlijk zwemwater, bezoek dan Grottebadet, een spectaculair zwemparadijs in een grot in de bergen. Je vindt er zwembaden, een jacuzzi, sauna en een gezellig strandcafé.   KAMPEREN IN HARSTAD  In de omgeving van Harstad vind je een paar mooie campings waar je met een huurcamper terecht kunt. Vissen en duiken zijn geliefde bezigheden. Voor de kust van Harstad vind je een aantal eilandjes waar je heerlijk kunt vertoeven. Neem de boot, gooi een hengel uit of ga heerlijk zonnebaden op één van de witte zandstranden voordat je weer naar het zuiden rijdt richting Trondheim . 
Lees verder…
Ga je een camper huren en rij je vanuit Oslo helemaal naar het westen? Duik dan terug in de tijd en ‘ontmoet’ de Vikingen in Haugesund. De stad heeft een rijke geschiedenis en af en toe worden er openluchtvoorstellingen gegeven waarbij het leven van de Vinkingen wordt nagebootst. Het Vikingfestival is erg leuk om te bezoeken, mocht je in juni in Noorwegen zijn. PROEF IN JE HUURCAMPER VAN HET NOORSE VISSERSLEVEN De haven van Haugesund is het bruisende deel van de stad en erg leuk om te bezoeken. Het ligt tevens vlakbij het centrum van de stad. Al van oudsher is Haugesund dé plek om te vissen en voor schepen. Het centrum van de stad is erg gezellig en een prima plek om van de Noorse cultuur te proeven. In het centrum staat een roze shopping mall, wat een mooi stukje neo-classicale architectuur weergeeft. Tijdens de zomermaanden kun je in Haugesund ook heerlijk wandelen langs de witte stranden of een tocht maken in de bergen langs de watervallen die CNN omschrijft als de mooiste van de wereld. Waar in de zomer de watersport erg in trek is, worden in de winter de ski’s onder gebonden. Het indrukwekkende besneeuwde landschap is een prachtig decor voor een cross country skitrip. Haugesund is een prima camperbestemming voor avonturen in de bergen of op en rond de fjord, voor skitochten in de winter en voor zwemmen in de zomer. Een uitstekende rustplaats voor je verder trekt naar Stavanger of bijvoorbeeld Bergen .
Lees verder…
Een absolute aanrader tijdens je camperreis is het nationaal park Jostedalsbreen. Een natuurgebied in de provincie Sogn og Fjordane en herbergt de grootste gletsjer van het Europese continent, de Jostedalsbreen. Het beboste laagland wordt omringd door andere gletsjers en bergen. Het park bevat een uitgebreid scala aan flora en fauna. Parkeer je huurcamper en geniet van een prachtige wandeling door de wilde Noorse natuur. EEN CAMPER HUREN EN DE GROOTSTE GLETJSER VAN EUROPA BEKIJKEN Het landschap rond de Jostedalsbreen wordt gekenmerkt door grote contrasten. Binnen korte afstanden vind je een spectaculaire schilderachtige verscheidenheid, van fjorden en weelderige u-vormige dalen met boerderijen en bergtoppen tot 2000 m. Stromende beken, rivieren en watervallen en diepe dalen kenmerken het gebied. Jostedalsbreen is een van de grootste natuurgebieden in het zuiden van Noorwegen. Sommige van de vallei gletsjers behoren tot de meest bezochte toeristische attracties in Noorwegen. In het verleden werd Jostedalsbreen gebruikt als handelroute. Runderen en paarden werden over de gletsjer gedreven en verkocht op een van de vele veemarkten in het oosten. Door het smelten van de ijskap is dit vandaag de dag niet meer mogelijk. Jostedalsbreen is lange tijd beschouwd als een aantrekkelijk gebied voor wandelaars en wandelaars. Over de afgelopen jaren is skiën over de lengte van de gletsjer een populaire activiteit geworden. Maar let op! Zonder de juiste apparatuur is wandelen of skiën op de gletsjer erg gevaarlijk geworden. KAMPEREN IN JOSTEDALSBREEN Bij de prachtig gelegen campings in de omgeving waar je heel goed met je huurcamper terecht kunt, starten vele kanotochten. Hou je van meer snelheid? Schrijf je dan in voor een spectaculaire raftingtocht. De tocht voert je over klasse III stroomversnellingen en over langzaam stromende delen van de Jostedøla rivier. Ben je na dit natuurgeweld toe aan een meer stedelijke cultuur? Reis dan verder naar bijvoorbeeld Bergen of Trondheim .  
Lees verder…
Een ander prachtig stuk natuur wat je met je huurcamper kunt bezoeken is Jotunheimen. Dit is een deel van het Scandinavisch Hoogland en herbergt de hoogste toppen van Noorwegen . In sommige delen van het park kun je met de camper komen, maar te voet is het nog altijd de intiemste en mooiste manier om de natuur te verkennen. In het park liggen verscheidene kleine dorpjes die je kunt bezoeken voor een stukje Noorse cultuur. Ga een lekker hapje eten in deze dorpjes of bezoek enkele musea, die je meer vertellen over de omgeving. HET HUIS VAN DE REUZEN IN HET HART VAN NOORWEGEN Volgens de legende is dit deel van Noorwegen ontstaan in de tijd dat Reuzen en Trollen over de aarde zwierven. Wanneer de mens het vuur ontdekte bracht ze dit aan de rand van de aard totdat ze omlaag vielen in een wereld van sprookjes en legenden. De tranen die ze op hun weg naar het noorden lieten bevroren op de koude en rotsachtige bergen die nu het hart van Noorwegen vormen. Het was Vinje die in 1862 erkende de gletsjers en bergen voor wat ze werkelijk waren: Jotunheimen, het Huis van de Reuzen. Meer dan 150 jaar later vormen de gletsjers, valleien, bergtoppen, weiden, kliffen en meren samen het Nationaal Park Jotunheimen dat is uitgegroeid tot een populaire outdoorbestemming. ELK SEIZOEN EEN ANDERE CAMPERBELEVING Elk seizoen heeft Jotunheimen iets anders te bieden. In de winter vind je hier besneeuwde bergen met vele skigelegenheden. In de zomer is Jotunheimen een park vol leven en gezellige toeristen. In de herfst kun je hier prachtig jagen en vissen en de lente is er om te genieten van de bloeiende natuur. Reden genoeg om een bezoekje aan dit nationale park waar te maken. Raak je niet uitgekeken op de Noorse cultuur, rij dan met je camper verder naar Jostedalsbreen . 
Lees verder…
Wanneer je een camper huurt in Oslo en naar het westen rijdt, kom je al na 80 km gereden te hebben aan in Kongsberg. Kongsberg is een stadje aan de rivier Numedalslågen. Het stadje (25.000 inwoners) werd in 1624 gesticht door Christian IV, als ‘Konings berg’, nadat er zilvererts was gevonden in de omgeving. MET DE CAMPER OP EXCURSIE Door de winning van zilver werd het stadje welvarend en speelde het lange tijd een grote rol in de Noorse economie. De laatste mijn sloot in 1957. Even buiten het centrum van Kongsberg kun je een excursie maken met een spoortrijntje dat je leidt door de oude zilvermijn. Buiten de zilvermijn zijn er vier belangrijke musea onder één dak in het stadje te vinden. Zo kun je een bezoekje brengen aan het Mijnbouwmuseum, het Skimuseum (in Kongsberg werd de eerste skispringwedstrijd georganiseerd), het Koninklijke Muntmuseum en het Wapen- en Technologiemuseum. Ook heeft de stad een mooie barokke kerk die je van zowel buiten als binnen kunt bezichtigen. In de kerk worden regelmatig uitvoeringen gegeven met betrekking tot muziek en kunst. MET EEN CAMPER NAAR KONGSBERG De stad ligt in een prachtige natuurrijke omgeving waar je op en top van kunt genieten. Bossen, bergen, meren, rivieren en een prachtige diverse fauna. Kongsberg ligt op een hoogte van zo'n 160 meter boven de zeespiegel. Zomers wordt er in Kongsberg een van grootste Jazzfestivals van Noorwegen gegeven en kan het vrij druk zijn op een van de vele campings in de omgeving.  
Lees verder…
1 / 3
>