Alesund

Al rijdend met de huurcamper door het westen van Noorwegen tref je tussen Bergen en Trondheim het prachtige stadje Alesund. De wegen kronkelen door de bergen, maar het zal de rit meer dan waard zijn. Het loont echt de moeite om Alesund op te nemen in de camperreis. De stad is gebouwd op het schiereiland Yksnova en enkele kleinere eilandjes eromheen. Door zijn unieke ligging behoort Alesund tot een van de meest bijzondere plekjes van Noorwegen.

Alaska

Vooral het uitzicht op de stad vanaf de berg Alaska, die vlak naast het stadje gelegen is, is spectaculair. Het uitzichtpunt Fjellstua is te bereiken door een wandeling en het nemen van 418 treden op de trap. Of je kunt met de camper naar boven rijden en vanaf de parkeerplaats een korte wandeling maken.

Favoriete vissershaven

Alesund beschikt over de grootste vissershaven van Noorwegen en is bij veel zeezeilers dan ook onwijs populair. De grote vissersschepen vertrekken dagelijks vanaf de buitenhaven, net buiten Alesund. Maar ook de kleine haven is erg belangrijk voor Alesund, want vanaf hier vertrekken vooral de pleziervaarttochten. Maak zeker eens een mooie wandeling langs de nostalgische haven en geniet van de bijzondere omgeving.  

Jugendstil

Een hevige brand in januari 1904 vernielde het historische Alesund vrijwel helemaal. Alle oude houten huizen gingen in rook op en men wilde voorkomen dat dit ooit nog eens zou gebeuren. Na de wederopbouw werden daarom houten huizen verboden en zo ontstond de mooie nieuwe stad van art nouveau. In het Jugendstilcentrum kun je alles terugvinden over de brand en de nieuwe architectuur. Er is een eigenzinnige verzameling over de wederopbouw die dankzij een gulle gift van keizer Willem de Tweede in slechts drie jaar voltooid kon worden. De huidige gebouwen zijn uitgerust met torentjes en de voorgevels zijn versierd met erkers, bloemornamenten en veel invloeden van art-nouveau-elementen. 

Bezienswaardigheden

In Alesund kun je een aantal musea bezoeken die absoluut de moeite waard zijn zoals het Visserijmuseum en het Alesunds Museum als onderdeel van het Sunmore Museum. Ook een bezoek aan het Atlantic Sea Park of de kleine vuurtoren Molja kan een goede suggestie zijn wanneer je met de camper het stadje gaat bezoeken.

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties