3.30.1.1@P-CD05 (210121 0757)

Bergen

Bergen is goed te verkennen in een dag. Vanuit Voss kun je er met de trein naartoe in ongeveer 1,5 uur. Het station ligt midden in de stad. Vanuit het station kun je heel makkelijk te voet naar Bryggen.
Het stadsdeel Bryggen staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is de wereldberoemde handelskade. Een ontzettend sfeervol deel van de stad. Wandel hier doorheen en je waant je echt in de middeleeuwen. Alle gebouwen staat schots en scheef. 
Je kunt Bergen ook verkennen met een Hop on Hop off bustour.

 

Ga je een camper huren in Noorwegen? Reis dan vanuit Oslo met je huurcamper naar het stadje Bergen dat zijn naam dankt aan de bergen waardoor de stad wordt ingesloten. Één van deze bergen is Fløyen en vanuit hier heb je een adembenemend uitzicht over de stad. Je kunt op de top van deze berg komen met behulp van een leuke kabeltrein. Ook vanuit deze kabeltrein heeft u uiteraard een prachtig uitzicht over de omgeving en het is dan ook zeer aan te raden dit te proberen.

De kern van de stad, gelegen aan de baai Vågen, staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is erg mooi om te bezichtigen. Zeker wanneer de avondzon zorgt voor een gouden gloed over de haven, is het een romantische ervaring die u niet wil missen.

MET JE CAMPER NAAR HET REGENFESTIVAL 

Een klein minpuntje aan de stad is dat het er vaak regent. Toch weten de Noren ook hier een positieve draai aan te geven, aangezien er jaarlijks in oktober een Regenfestival wordt gehouden, met een regenjas- en parapluparade. Mocht je in deze tijd in Noorwegen zijn, dan raden wij je aan dit grappige spektakel zeker te aanschouwen.

EEN CAMPERREIS NAAR DE NOORSE FJORDEN

Vanuit bergen kun je gemakkelijk naar de Noorse fjorden, bergen en gletsjers, wat door toeristen veel wordt gedaan.

KAMPEREN ROND BERGEN 

Je kunt met je camper kiezen uit een van de vele campings rondom Bergen. Vanaf de camping kun je heel makkelijk met de bus naar het centrum van de stad reizen.

Neem snel een kijkje bij onze reisverslagen als je wilt weten hoe anderen hun reis naar Noorwegen hebben ervaren.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties