Bergen

Een populaire bestemming aan de westkust van Noorwegen om tijdens je camperreis te gaan bezoeken is de oude hanzestad Bergen. De stad heeft voldoende te bieden om er een dag of twee te vertoeven. Het straatbeeld wordt er bepaald door oude pakhuizen in het stadsdeel Bryggen. Het stadsdeel Bryggen staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is de wereldberoemde handelskade. Een ontzettend sfeervol deel van de stad. Wandel, geniet, kijk goed rond en je waant je echt in de middeleeuwen. Alle gebouwen staan er werkelijk schots en scheef. Je kunt Bergen ook verkennen met een Hop on Hop off bustour, om zo de meeste bezienswaardigheden te kunnen bezoeken wanneer je met de camper de stad Bergen bezoekt.
 
Ga je een camper huren in Noorwegen? Reis dan vanuit Oslo met je huurcamper naar het stadje Bergen dat zijn naam dankt aan de bergen waardoor de stad wordt ingesloten. Eén van deze bergen is Fløyen en vanuit hier heb je een adembenemend uitzicht over de stad. Je kunt op de top van deze berg komen met behulp van een leuke kabeltrein. Ook vanuit deze kabeltrein heb je uiteraard een prachtig uitzicht over de omgeving en het is dan ook zeer aan te raden dit te proberen. De kern van de stad, gelegen aan de baai Vågen, staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is erg mooi om te bezichtigen. Zeker wanneer de avondzon zorgt voor een gouden gloed over de haven, is het een romantische ervaring die je niet wil missen tijdens je camperreis

MET JE CAMPER NAAR HET REGENFESTIVAL 

Een klein minpuntje aan de stad is dat het er vaak regent. Toch weten de Noren ook hier een positieve draai aan te geven, aangezien er jaarlijks in oktober een Regenfestival wordt gehouden, met een regenjas- en parapluparade. Mocht je in deze tijd met de camper op rondreis door Noorwegen gaan, dan raden wij je zeker aan dit grappige spektakel zeker te aanschouwen.

EEN CAMPERREIS NAAR DE NOORSE FJORDEN

Vanuit Bergen kun je gemakkelijk met de camper op doorreis gaan naar de Noorse fjorden, bergen en gletsjers, wat door camperreizigers veel wordt gedaan.

KAMPEREN ROND BERGEN 

Je kunt met je camper kiezen uit een van de vele campings rondom Bergen. Parkeer de camper bijvoorbeeld op de Bobilparkering Bergenshallen. Op slechts 300 meter van de camperplaats ligt de halte voor een tram die in een klein kwartier naar de stad rijdt. Het station ligt midden in de stad. Vanaf het station kun je erg goed naar het populaire stadsdeel Bryggen wandelen. De betaalde camperplaats biedt nette ruime vlakke geasfalteerde plaatsen en beschikt bovendien over alle voorzieningen. 

Neem snel een kijkje bij onze reisverslagen als je wilt weten hoe anderen hun reis naar Noorwegen hebben ervaren.

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties