Trondheim

Een camper huren in Oslo en dan op naar het noorden? Je brengt dan vast en zeker een bezoek aan Trondheim. Trondheim is gelegen aan de Trondheimfjord; een fjord, dat uitmondt in de Noorse zee en tevens behoord tot één van de langste fjords van Noorwegen. Voor de meeste camperreizigers is Trondheim de toegangspoort voor een tocht naar het hoge noorden, zoals de Lofoten en de Noordkaap. Wanneer je graag het noorden van Noorwegen gaat bezoeken met de camper kun je ook overwegen om de camper in te leveren in Trondheim. Zo bespaar je flink wat kilometers, doordat de camper niet teruggebracht hoeft te worden naar Oslo. Je hebt dan ook wat meer tijd over om met de huurcamper het noordelijk gebied van Noorwegen te bewonderen, want volgens de meeste camperreizigers is dit uitgestrekte gebied rondom Trondheim echt de moeite waard, een heus verborgen juweeltje.

De stad Trondheim kent een lange geschiedenis. Rotstekeningen wijzen er namelijk op dat er al duizenden jaren sprake is van menselijk leven. Het is de eerste stad van Noorwegen en nog steeds de stad waar een nieuwe koning(in) wordt ingehuldigd. Trondheim is een, voor Noorse begrippen, grote stad die belangrijk is voor het land.

BEZIENSWAARDIGHEDEN IN TRONDHEIM TIJDENS JE CAMPERREIS

Trondheim is een moderne stad met een universiteit, veel populaire hogescholen en een onderzoeksgemeenschap die thuishoort op de ranglijst van de beste in Europa. De studenten zorgen voor een divers aanbod van culturele en recreatieve activiteiten en natuurlijk voor een heleboel gezelligheid.

De bekendste bezienswaardigheid in Trondheim is de Nidaroskathedraal omringd door het historische centrum van de stad. Tevens is hier het bisschoppelijk paleis te vinden, wat een bezoekje aan de binnenstad alleen al de moeite waard maakt. Trondheim kent ook een aantal andere bezienswaardigheden zoals het Fort Kristiansten, een middeleeuws kasteel genaamd Sverresborg en een belangrijke universiteit. Ook voor musea, sport, lekker eten en drinken en overige recreatie kun je in Trondheim prima terecht voordat je met de camper verder reist naar bijvoorbeeld Kristiansand.
 

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties