Noordkaap

Wanneer je met de camper naar het meest Noordelijke punt van het Europese vasteland wilt gaan reizen, kun je in Noorwegen heel goed naar de Noordkaap. Bij dit noordelijkste punt van het land ontmoeten de Atlantische oceaan en de Noordelijke ijszee elkaar. De meeste camperreizigers spreken vol lof over dit magnifieke landschap. De middernachtzon, de vele buitenactiviteiten en de walvissafari’s maken het een zeer aantrekkelijk gebied om met de camper te gaan ontdekken. 

Vanaf een 307 meter hoge klif heb je een prachtig uitzicht. Hier ligt alleen Spitsbergen nog tussen jou en de Noordpool in. Je kunt hier zo’n 2,5 maand per jaar genieten van de middernachtzon. Er bevindt zich een bezoekerscentrum, de Noordkaaphal. Er zijn jaarlijks diverse tentoonstellingen en je kunt hier veel informatie vinden over de geschiedenis van de Noordkaap.

Tijdens de rit naar de Noordkaap met de huurcamper ervaar je onmiskenbaar de arctische flora en fauna. Vrijwel overal kun je de camper op een uitzichtpunt parkeren en genieten van het geweldige uitzicht. Denk aan rivieren, zeehonden, vogels, grotten, berghutten, bruggen en bergen. Wat is er nou fijner dan optimaal te kunnen genieten van deze spectaculaire omgeving dan vanuit je eigen huurcamper? 
 
Een bezoek aan het Noordkaapeiland Mageroya is een absolute must voor vogelliefhebbers! Op de Gjesvaerstappan vogelcliff zie je, met een beetje geluk, honderden papegaaiduikers, jan-van-genten en aalscholvers. Ook een wandeling naar de natuurlijke rotsboog Kirkeporten biedt indrukwekkende uitzichten over de Noordkaap.
 
In de omgeving van de Noordkaap rijd je met de camper ook langs verschillende lieflijke en kleurrijke vissersdorpjes. Skarsvag is het noordelijkste vissersdorpje ter wereld.
 
Met je camper kun je uiteraard kamperen bij de Noordkaap. De Nordkapp camping in Skipsfjorden www.nordkappcamping.no is een van de meest noordelijk gelegen campings en een absolute must als je de Noordkaap op een rustig tempo wilt ontdekken.

Neem de tijd om via de E69 noordwaarts te rijden met de camper. De weg slingert er langs het fjord en tijdens de hele rit naar de Noordkaap geniet je van het uitzicht op de Lyngsalpen die aan de overkant van het water tot maar liefst bijna 1800 meter hoog oprijzen. Een panoramisch uitzicht dat zelfs in dit deel van Noorwegen erg uniek en zeldzaam is tijdens de camperreis, doordat het landschap steeds arctischer zal worden met vrijwel geen boom- of andere begroeiing. 

Kies je voor de uitdaging om met de camper naar de Noordkaap te gaan rijden zul je absoluut niet teleurgesteld worden. Het is zeker een onvergetelijke ervaring voor de meeste camperreizigers. 

 

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties