Kristiansand

De geboorteplaats van de Noorse prinses Mette-Marit is een geliefde stad in het zuiden van Noorwegen. In de zomer is dit ook een populaire stad die door de Noren zelf veel bezocht wordt. Dit komt onder andere door de vele festivals, de bruisende sfeer en het grote stadsstrand Bystanda met prachtig wit zand en zelfs palmbomen. Kristiansand is een van de plaatsen in Noorwegen met de meeste zonuren per jaar. Ook kan hier de zeewater temperatuur redelijk warm worden. Bij het buitenzwembad van het Aquarama waterpark heb je gegarandeerd het hele jaar door een watertemperatuur van 25 graden.

Kunst en cultuur zijn in Kristiansand heel belangrijk. In het Kilden Performing Arts Centre is een theaterzaal en een concertzaal met een gevarieerd programma. Maar ook de stad zelf lijkt net een groot openluchtmuseum door het streetartproject “Coolart”. Je vindt er prachtige muurschilderingen op de traditionele witte huizen. Wandel door de straten en ontdek ook de kleinere verrassingen op de hoeken.

Voor gezinnen is een bezoek aan de Zoo en avonturenpark Dyreparken een aanrader en fijne tussenstop tijdens je camperreis! Je ontmoet hier zowel wilde dieren uit Noorwegen als de koningen van de Afrikaanse Savanne. Maar ook de glijbanen en verschillende thema-gebieden die zijn gebaseerd op beroemde kinderboeken, zijn een ware ontdekking. Het is dus een dierentuin en attractiepark ineen. En in de zomermaanden is het zelfs ook een groot waterpark! 

Maar ook de eilanden voor de kust zijn een must see! Het zijn er zoveel, dat je zo onmogelijk allemaal kunt bezoeken. Er zijn diverse ferryovertochten die de eilanden makkelijk bereikbaar maken. Kies er een uit, bijvoorbeeld Ny-Hellesund waar maar 12 vaste inwoners zijn. In de zomer komt deze plaats tot leven en kun je een heerlijke wandeling over het eiland maken langs de zandstranden en rotsen.

 

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties