Kristiansand

Wanneer je een camper gaat huren in Noorwegen kun je verschillende steden aandoen. Een erg leuke stad in het zuiden van Noorwegen is Kristiansand. De stad is momenteel de op vier na grootste stad van Noorwegen en staat bekend om haar aangename mengeling tussen oud en nieuw. 

De geboorteplaats van de Noorse prinses Mette-Marit is een geliefde stad om te bezoeken tijdens een rondreis met de camper. In de zomer is dit ook een populaire stad die door de Noren zelf veel bezocht wordt. Dit komt onder andere door de vele festivals, de bruisende sfeer en het grote stadsstrand Bystanda met prachtig wit zand en zelfs palmbomen. Kristiansand is één van de plaatsen in Noorwegen met de meeste zonuren per jaar. Ook kan hier de zeewatertemperatuur redelijk warm worden. Bij het buitenzwembad van het Aquarama waterpark heb je gegarandeerd het hele jaar door een watertemperatuur van 25 graden. Wat is er nou fijner dan heerlijk buiten zwemmen tijdens je camperreis? In Kristiansand kan het dus het gehele jaar. 

KUNST EN CULTUUR  

Kunst en cultuur zijn in Kristiansand heel belangrijk. In het Kilden Performing Arts Centre is een theaterzaal en een concertzaal met een gevarieerd programma. Maar ook de stad zelf lijkt net een groot openluchtmuseum door het streetartproject “Coolart”. Je vindt er prachtige muurschilderingen op de traditionele witte huizen. Parkeer de camper en wandel door de straten van Kristiansand en ontdek ook de kleinere verrassingen op de hoeken.

AVONTURENPARK 

Voor gezinnen is een bezoek aan de Zoo en avonturenpark Dyreparken een aanrader en fijne tussenstop tijdens je camperreis! Je ontmoet hier zowel wilde dieren uit Noorwegen als de koningen van de Afrikaanse Savanne. Maar ook de glijbanen en verschillende thema-gebieden die zijn gebaseerd op beroemde kinderboeken, zijn een ware ontdekking. Het is dus een dierentuin en attractiepark ineen. En in de zomermaanden is het zelfs ook een groot waterpark! 

ONTELBARE EILANDEN

Maar ook de eilanden voor de kust zijn een must see wanneer je met de camper een bezoek brengt aan Kristiansand! Het zijn er zoveel, dat je zo onmogelijk allemaal kunt bezoeken tijdens de camperreis. Er zijn diverse ferryovertochten die de eilanden makkelijk bereikbaar maken. Kies er een uit, bijvoorbeeld Ny-Hellesund waar maar 12 vaste inwoners zijn. In de zomer komt deze plaats tot leven en kun je een heerlijke wandeling over het eiland maken langs de zandstranden en rotsen.

KAMPEREN

Er zijn verschillende campings in de omgeving van Kristiansand. Op bijna alle campings kun je met de camper goed terecht en zijn er veel mogelijkheden. Een goede camping om de omgeving van Kristiansand te bezoeken is de Sandnes camping in Mandal. De camping heeft overal houten hutjes en wanneer je de camper geparkeerd hebt kun je vanaf de camping verschillende wandelingen maken. Ook de camping Kristiansand Feriesenter kan een goede overweging zijn. De terrassencamping ligt aan het water en het uitzicht is er fabelachtig. Zeker wanneer de zon ondergaat in het glinsterende meer. 
 

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties