30+ jaar
3.27.0.9@P-CD05 (200811 0902)

Kristiansand

Bezoek ook eens met je huurcamper het zuiden van Noorwegen en aanschouw de vele zomerhuizen van de Noren. Een stad waar je zeker moet stoppen met je camper is Kristiansand. Deze vijfde stad van Noorwegen (80.000 inwoners) ligt aan de kust en tevens bij de monding van de rivier de Otra. Het aparte van 'de hoofdstad van het zuiden' is dat het centrum van de stad een volledig rechthoekig stratenpatroon heeft.

ACTIVITEITEN TIJDENS JE CAMPERREIS IN KRISTIANSAND

Jaarlijks wordt in Kristiansand het Quart festival gehouden in de zomermaanden. Een groot muziekfestival wat je dichter bij de Noorse cultuur zal brengen en daarnaast ook gewoon leuk is om te bezoeken.
Bij de stad ligt tevens een dierentuin en een pretpark, wat zeker met een gezin leuk is om te bezoeken. Ook leuk is om een rondvaart te maken langs de kust van Kristiansand. Zo ervaar je de Noorse cultuur vanaf zee en kun je vanaf de boot de leuke gebouwen en huizen zien.

MET JE CAMPER NAAR DE HAVEN

Aangezien de stad in het verleden een belangrijke havenstad was is ook het havengebied een gedeelte van de stad waar veel te beleven is. Hier meren onder andere de boten aan die je met je huurcamper naar Denemarken kunnen brengen. In de oude visserijhaven vind je een vismarkt, maar ook leuke restaurantjes en plezierbootjes. De gezellige winkeltjes maken het plaatje compleet.

In de omgeving van Krisitiansand vind je een aantal mooie familiecampings, vaak heel iddyllisch gelegen, die bij zullen dragen aan een prachtige camperreis. Vanuit Kristiansand kun je verder reizen naar bijvoorbeeld Stavanger.

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties