Lofoten

Ga je een camper huren in Noorwegen en heb je de mogelijkheid om naar het noorden van Noorwegen te reizen dan mag een bezoek aan de Lofoten absoluut niet ontbreken. De Lofoten is een eilandengroep die in het noordelijke deel van Noorwegen gelegen is. Het staat bekend om de prachtige natuur, de goede viswateren en de karakteristieke vissersdorpjes. Het ligt ruim boven de poolcirkel. Je kunt hier kajakken tussen de eilanden, duiken, wandelen, vissen en zelfs raften op zee. Omdat het zo noordelijk gelegen is, kun je hier tussen eind mei en half juli genieten van de middernachtzon met de huurcamper. En van september tot half april heb je hier kans op het spotten van het noorderlicht. Voor vele camperreizigers echt een bucketlistitem. 

Tijdens de camperreis op zoek naar een plek om te surfen? Je zou het wellicht niet verwachten, maar op de Lofoten zijn in Noorwegen ook de beste plekken om te surfen. Dat is werkelijk uniek! Want dit is bijna nergens ter wereld mogelijk op zo’n noordelijke plek. 

Ook voor vogelspotters is dit gebied een waar feest! Parkeer de huurcamper en je kunt optimaal genieten. Je kunt hier zeearenden zien en er worden vanuit diverse dorpen boottochten naar zee georganiseerd om zeevogels te spotten. Ook papegaaiduikers zijn op de Lofoten te vinden. De beste plek hiervoor is Vaeroy. 

Dierenspotters komen op de Lofoten sowieso aan hun trekken. Met een beetje geluk zijn er namelijk ook orka’s, diverse walvissoorten, rendieren en poolvossen te zien. Tijdens een camperreis zijn de excursies op de Lofoten ontzettend populair, om op zoek te gaan naar diverse wilde dieren.

Vergeet ook een cruise door het Trollfjord niet. Het 2 kilometer lange fjord liggend tussen de Lofoten en de Vesteralen eilandengroep. Het fjord staat bekend om de smalle doorgang en de typische bergtoppen reikend tot wel 1100 meter hoogte. 

De Lofoten zijn één van Noorwegen gecertificeerde duurzame bestemmingen. Dit keurmerk wordt toegekend aan bestemmingen die systematisch inspanningen leveren om de negatieve impact van het toerisme te verminderen. Ze willen niet alleen de bezoekers een aangename ervaring bieden, maar ze streven er ook naar om de lokale natuur, cultuur en omgeving te behouden. De gemeente en reisindustrie werken hier nauw samen om te verzekeren dat deze bestemming een geweldige plek blijft om te wonen, maar dus ook zeker om met de camper te gaan bezoeken.

Via de snelweg E10 kun je met de huurcamper de Lofoten bereiken. Een alternatief is de ferry vanuit Bodo naar Moskenes. Afhankelijk van het weer duurt deze overtocht zo’n 3 tot 4 uur. Met de camper kun je ook met deze ferry meereizen. 
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties