Geilo

Ondanks dat Geilo bij veel camperreizigers bekend staat als geliefde wintersportplaats, kun je er zeker ook tijdens een camperreis in de zomer terecht. Er is ontzettend veel te beleven in Geilo! Vanwege de ligging tussen Oost-Noorwegen en het Fjordengebied in, is Geilo een populaire eerste of laatste stop van de camperreis. 

Er is veel te beleven voor adrenaline junkies in het Geilo Summer Park! Zo zijn er 10 spannende mountainbike afdalingen. Ze zijn alleen toegankelijk met een stoeltjeslift en als je boven bent kun je met een mountainbike weer naar beneden. Er zijn zelfs 4 afdalingen geschikt voor kinderen. Ook is er een High Rope parcours waar je je een weg kunt banen tussen de boomtoppen. En als klap op de vuurpijl is er de langste zipline van Noorwegen te vinden! 

Zoek je wat meer spektakel wanneer je een camper gaat huren in Noorwegen? Eén van de beste raftingrivieren ligt bij Geilo in de buurt. Dus ook de wildwatervaarders komen hier aan hun trekken.

Maar ook voor de wandelaars is Geilo een perfecte stop tijdens de camperreis dankzij de ligging vlakbij de nationale parken Hardangervidda en Hallingskarvet. Er zijn wandelingen voor alle niveaus. Voor gezinnen is de Ustedalsfjorden-tour zeer geschikt. Maar als je op zoek bent naar spectaculaire uitzichten kun je 2339 traptreden omhoog lopen langs het Prestholtstien-pad tot aan de top van de berg Hallingskarvet. Maar ook de route Prestholtrunden is een optie, deze neemt zo’n 3 uur in beslag.

De oude grondwerkersweg, de Rallarvegen, ligt tevens bij Geilo en loopt door tot aan Flam. De weg is zo’n 85 kilometer lang en inmiddels een beroemde fietsroute. Vanwege de wisselvallige weersomstandigheden is de beste periode voor een fietstocht over de Rallarvegen van begin juli tot eind september. Maar ook met de camper is deze prachtige route goed te berijden.

Ben je na alle activiteiten toe aan wat rust… Dan kun je de dag prima afsluiten in één van de wellness centra in de plaats. Geilo is namelijk ook de plaats in Noorwegen waar zich de meeste wellnesscentra bevinden. Je kunt er heerlijk ontspannen aan het zwembad of genieten van een sauna. Informeer vooraf even over de regels. Er zijn wellnesscentra waar alleen volwassenen gebruik van mogen maken, maar er zijn ook kindvriendelijke centra. Een heerlijke afsluiting na weer een mooie dag op pad geweest te zijn met de camper. 

 

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties