Flamsbana

Zoek je een spectaculaire excursie tijdens de camperreis door Noorwegen? Eén van de spectaculairste treinreizen ter wereld is absoluut de Flamsbana in Noorwegen! De treinverbinding tussen Myrdal en Flam werd in 2014 nog door Lonely Planet uitgeroepen tot de, op een na, meest indrukwekkende treinreis ter wereld. Je parkeert de camper en stapt in Flam op de trein voor een tocht van 20 kilometer door een steil berggebied langs woeste rivieren en spectaculaire watervallen. Je komt ogen tekort! Na ongeveer een uur kom je aan in Myrdal. Dit is het eindstation van de treinreis behalve het station staan er een paar huizen in Myrdal. Het is een klein dorpje. Als je de trein weer terug neemt naar Flam geniet je nog een keer van de prachtige tocht dit is absoluut geen straf. 

Een bezoek tijdens de camperreis aan het dorpje Flam is een echte aanrader, want er is genoeg te beleven. Er zijn veel restaurantjes die bekend staan om de lokale keuken. Het is ook een cruisestop voor de grotere cruise-schepen. Daardoor kan het soms ook druk zijn. Probeer de treinreis dus goed te plannen, in de ochtend of aan het eind van de middag. Of kijk van tevoren even na of er op de betreffende dag een cruiseschip aan komt. Een voordeel van de reis met de camper is natuurlijk dat je veel vrijheid hebt en het vaak ideaal kunt plannen. 

Een andere populaire reden om een bezoek aan Flam in je camperreis te plannen is de Rallarvegen. De oude spoorarbeidersweg. Dit is nu één van de populairste fietstochten in Noorwegen. De route is in totaal 82 kilometer lang maar kan ook in stukjes worden opgedeeld. Op diverse plaatsen wordt fietsverhuur aangeboden. Ook vanaf verschillende campings kun je fietsen huren en op pad gaan in het gebied rondom Flam
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties