Geiranger

Wanneer je met de huurcamper door Noorwegen op pad gaat dan mag een stop bij het plaatsje Geiranger, dat onderaan het wereldberoemde Geirangerfjord ligt, niet ontbreken. Een prachtig fjord dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat en waar de beroemde watervallen de 7 zusters en de bruidssluier te zien zijn. Of je nu met je camper vanuit het noorden of het zuiden naar Geiranger rijdt… De aankomst is in beide gevallen spectaculair! Ten zuiden ligt de Dalsnibba met het hoogste uitzichtpunt op een fjord vanaf de weg en ten noorden van Geiranger ligt de kronkelige Ornesvingen, de adelaarsweg, met op het hoogste punt het uitzichtplatform van waar je kunt genieten van het uitzicht op het Geirangerfjord. Een prachtige rit om met de huurcamper optimaal te genieten van de fantastische omgeving.

Geiranger is een populaire cruise-stop dus het kan er druk zijn met toeristen van de cruiseschepen. Op de meeste campings wordt dan ook een weekplanning opgehangen of via de website aangegeven wanneer er cruiseschepen liggen, zodat je een bezoek aan het dorp ook op een rustiger moment kunt plannen. In de maanden mei en september komen er minder cruiseschepen aan en zal het sowieso wat rustiger zijn in het dorp. Mocht er dus een mogelijkheid zijn om jouw camperreis in deze periode te plannen, kan dat een overweging waard zijn. 

CAMPINGTIP

Een prachtige plek om met je camper te overnachten is de Grande Hytteutleige og Camping. Je parkeert de camper aan de voet van het fjord en geniet van het indrukwekkende uitzicht! Bij deze camping kunt je ook een klein motorbootje huren en over het fjord varen. Pas dan voel en zie je hoe imposant deze fjorden zijn. Let wel op… als er een cruiseschip of ferry voorbij vaart… deze zorgen voor flinke golven. 

WANDELINGEN TIJDENS JE CAMPERREIS

Wil je tijdens de camperreis graag wandelen? Rond het Geiranger fjord kun je prachtige wandelroutes vinden. Je kunt er lange tochten maken, maar ook voor de wat kortere tochten ben je er op de juiste plek. Ook met kinderen zijn er veel mogelijkheden tijdens de camperreis. Wandel bijvoorbeeld vanuit het centrum via de trappen langs de Storfossen waterval omhoog naar het Norwegian Fjord Centre en kom daar alles te weten over de prachtige omgeving en de fjorden. Of rijdt naar de Westeras boerderij, parkeer daar je camper en wandel via een prachtig pad met indrukwekkende uitzichten naar de Storsaeterfossen waterval waar je zelfs achter door kunt lopen. Bij terugkomst kun je jezelf belonen met een verkoelend drankje op het terras van de boerderij met een fantastisch uitzicht over het dal. 

De omgeving van Geiranger is echt een absolute aanrader wat ons betreft, wanneer je een camper gaat huren in Noorwegen
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties