Tromsø

In het noorden van Noorwegen ligt aan het Tromsøfjord gelegen de zeer levendige en eigenzinnige stad Tromsø. Als belangrijke gateway voor het poolgebied van Noorwegen is het voor veel camperreizigers dé stad om het noorderlichtspektakel te ervaren. Al sinds jaar en dag staat Tromsø bekend als de ‘poort naar de IJszee’, want vanaf hier vertrokken vroeger de verschillende Noordpoolexpedities. Maar ook tegenwoordig is Tromsø een belangrijke stad voor het toerisme in het noorden van Noorwegen. 

 

De verrassend moderne stad die gelegen is tussen de hoge bergtoppen heeft veel te bieden en kent een rijke historie en veel cultuur. Tromsø is met haar ruim 75.000 inwoners enorm van belang als industrie- en universiteitsstad en speelt een belangrijk rol als economisch centrum van Noord-Noorwegen. Wat ons betreft een perfecte bestemming om een camper te huren in Noorwegen. Zeker wanneer je het magnifieke uitgestrekte noordelijk deel van Noorwegen wilt gaan bezoeken. 

Bezoek aan de Noordkaap

Met de huurcamper kun je vanuit Tromsø op avontuur gaan naar zowel de zuidwestelijk gelegen machtige Lofoten alsmede naar de Noordkaap, de meest noordelijk gelegen plek van Europa. Zorg wel dat je voldoende tijd neemt voor deze geweldige panoramische routes, want tijdens het rijden met de camper kun je continu de meest fantastische vergezichten aanschouwen. 
De rit naar de noordkaap neemt meestal zo’n drie tot vier rijdagen in beslag terwijl de rit naar de Lofoten twee tot drie dagen in beslag zal nemen. Onderweg zul je een aaneenschakeling van ruige woeste bergtoppen, ruige watervallen en glinsterende gletsjers kunnen aanschouwen. 

Bezienswaardigheden in Tromsø

In Tromsø zijn er veel leuke musea te bezoeken wanneer je tijdens de camperreis de stad aandoet. Denk bijvoorbeeld aan het fascinerende Poolmuseum. Gevestigd in een oud pakhuis ligt het museum aan de oostkant van de haven en biedt een mooi en goed beeld van het leven in het Poolgebied. Ook het Polaria museum is de moeite waard. Het moderne museum geeft via vooral multimedia een schitterend beeld van het Arctisch gebied en de Barentsregio in Noord-Noorwegen. In de speciaal ingerichte panoramabioscoop kun je bijzondere films bekijken, zoals ‘Spitsbergen- Arctic Wilderness’ en ‘In the land of the Northern Lights’. Omdat Tromsø tevens bekend staat als universiteitsstad hebben zij ook een speciaal universiteitsmuseum geopend, net buiten het centrum bij de Folkeparken. Er zijn verschillende exposities te bekijken over o.a. de Sami cultuur, zoölogie, de kerkelijke kunst en er is een speciale sectie waar je meer informatie over de geschiedenis van de Vikingen kunt bekijken. Wanneer je met de huurcamper naar de andere kant van het Tromsøfjord gaat rijden kun je de Ijszeekathedraal bezoeken, de Ishavskatedralen. De kathedraal wordt ook wel de Tromsdalenkerk genoemd en is geïnspireerd door de typisch Noorse natuur met zijn ijs, sneeuw, het noorderlicht en de middernachtzon. In de zomermaanden vinden hier dagelijks orgelconcerten plaats en tijdens de middernachtsperiode worden er concerten georganiseerd. 

Activiteiten en excursies vanuit Tromsø

Zowel in de zomer-als wintermaanden kun je vanuit Tromsø op pad gaan en in alle seizoen zijn er geweldige spectaculaire arctische avonturen te beleven. Denk daarbij bijvoorbeeld aan hondensledetochten, walvissafari’s en meerdaagse kajaktochten door de fjorden. Ook een ritje met de Fjellheisen kabelbaan is echt aan te raden tijdens de camperreis. Eenmaal naar 420 meter hoge Storsteinen gestegen heb je na 20 minuten een prachtig uitzicht over Tromsø en de omgeving. Vanaf de top kun je genieten op het terras van het restaurant en eenmaal boven starten er diverse wandelroutes. 

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties