Jotunheimen

De ruige en imposante bergstreek Jotunheimen, in het hart van de provincie Oppland is een prachtig natuurgebied wat je met je huurcamper kunt bezoeken. Dit is een deel van het Scandinavisch Hoogland en herbergt de hoogste toppen van Noorwegen. In 1980 werd het officieel een nationaal park. In sommige delen van het park kun je met de camper komen, maar te voet is het nog altijd de intiemste en mooiste manier om de natuur te verkennen. Voor de echte actieve camperreizigers adviseren we dus om de camper te parkeren en, eventueel onder begeleiding, de mooiste wandelingen te gaan maken door het gebied. 

In het park liggen verscheidene kleine dorpjes die je kunt bezoeken voor een stukje typische Noorse cultuur. Ga een lekker hapje eten in deze dorpjes of bezoek enkele musea, die je meer vertellen over de omgeving.

HET HUIS VAN DE REUZEN IN HET HART VAN NOORWEGEN

Volgens de legende is dit deel van Noorwegen ontstaan in de tijd dat Reuzen en Trollen over de aarde zwierven. Wanneer de mens het vuur ontdekte bracht ze dit aan de rand van de aard totdat ze omlaag vielen in een wereld van sprookjes en legenden. De tranen die ze op hun weg naar het noorden lieten bevroren op de koude en rotsachtige bergen die nu het hart van Noorwegen vormen. Het was Vinje die in 1862 erkende de gletsjers en bergen voor wat ze werkelijk waren: Jotunheimen, het Huis van de Reuzen. Meer dan 150 jaar later vormen de gletsjers, valleien, bergtoppen, weiden, kliffen en meren samen het Nationaal Park Jotunheimen dat is uitgegroeid tot een populaire outdoor- en camperbestemming.

ELK SEIZOEN EEN ANDERE CAMPERBELEVING

In elk seizoen heeft Jotunheimen de camperreiziger iets anders te bieden. In de winter vind je hier besneeuwde bergen met vele skigelegenheden. In de zomer is Jotunheimen een park vol leven en gezellige toeristen. In de herfst kun je hier prachtig jagen en vissen en de lente is er om te genieten van de bloeiende natuur. Reden genoeg om een bezoekje aan dit nationale park waar te maken wanneer je een camper gaat huren in Noorwegen. Raak je niet uitgekeken op de Noorse cultuur, rij dan zeker met je camper verder naar Jostedalsbreen
 

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties