30+ jaar
3.27.0.9@P-CD05 (200811 0902)

Jotunheimen

Een ander prachtig stuk natuur wat je met je huurcamper kunt bezoeken is Jotunheimen. Dit is een deel van het Scandinavisch Hoogland en herbergt de hoogste toppen van Noorwegen. In sommige delen van het park kun je met de camper komen, maar te voet is het nog altijd de intiemste en mooiste manier om de natuur te verkennen.
In het park liggen verscheidene kleine dorpjes die je kunt bezoeken voor een stukje Noorse cultuur. Ga een lekker hapje eten in deze dorpjes of bezoek enkele musea, die je meer vertellen over de omgeving.

HET HUIS VAN DE REUZEN IN HET HART VAN NOORWEGEN

Volgens de legende is dit deel van Noorwegen ontstaan in de tijd dat Reuzen en Trollen over de aarde zwierven. Wanneer de mens het vuur ontdekte bracht ze dit aan de rand van de aard totdat ze omlaag vielen in een wereld van sprookjes en legenden. De tranen die ze op hun weg naar het noorden lieten bevroren op de koude en rotsachtige bergen die nu het hart van Noorwegen vormen.
Het was Vinje die in 1862 erkende de gletsjers en bergen voor wat ze werkelijk waren: Jotunheimen, het Huis van de Reuzen. Meer dan 150 jaar later vormen de gletsjers, valleien, bergtoppen, weiden, kliffen en meren samen het Nationaal Park Jotunheimen dat is uitgegroeid tot een populaire outdoorbestemming.

ELK SEIZOEN EEN ANDERE CAMPERBELEVING

Elk seizoen heeft Jotunheimen iets anders te bieden. In de winter vind je hier besneeuwde bergen met vele skigelegenheden. In de zomer is Jotunheimen een park vol leven en gezellige toeristen. In de herfst kun je hier prachtig jagen en vissen en de lente is er om te genieten van de bloeiende natuur. Reden genoeg om een bezoekje aan dit nationale park waar te maken.

Raak je niet uitgekeken op de Noorse cultuur, rij dan met je camper verder naar Jostedalsbreen

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties