Jostedalsbreen

Een absolute aanrader tijdens je camperreis is het nationaal park Jostedalsbreen. Een natuurgebied in de provincie Sogn og Fjordane en herbergt de grootste gletsjer van het Europese continent, de Jostedalsbreen. Het beboste laagland wordt omringd door andere gletsjers en bergen. Het park bevat een uitgebreid scala aan flora en fauna. Parkeer je huurcamper en geniet van een prachtige wandeling door de wilde Noorse natuur.

EEN CAMPER HUREN EN DE GROOTSTE GLETJSER VAN EUROPA BEKIJKEN

Het landschap rond de Jostedalsbreen wordt gekenmerkt door grote contrasten. Binnen korte afstanden vind je een spectaculaire schilderachtige verscheidenheid, van fjorden en weelderige u-vormige dalen met boerderijen en bergtoppen tot 2000 m. Stromende beken, rivieren en watervallen en diepe dalen kenmerken het gebied, wanneer je het met de camper gaat bezoeken. Jostedalsbreen is dan ook één van de grootste natuurgebieden in het zuiden van Noorwegen. Sommige van de valleigletsjers behoren tot de meest bezochte toeristische attracties in Noorwegen. Jostedalsbreen is dan ook al jaren een populaire bestemming om toe te voegen aan een tour met de camper door Noorwegen.

In het verleden werd Jostedalsbreen gebruikt als handelsroute. Runderen en paarden werden over de gletsjer gedreven en verkocht op een van de vele veemarkten in het oosten. Door het smelten van de ijskap is dit vandaag de dag niet meer mogelijk.

Jostedalsbreen is lange tijd beschouwd als een aantrekkelijk gebied voor wandelaars. Over de afgelopen jaren is skiën over de lengte van de gletsjer een populaire activiteit geworden. Maar let op! Zonder de juiste apparatuur is wandelen of skiën op de gletsjer erg gevaarlijk geworden. Wanneer je op camperreis bent en een bezoek brengt aan Jostedalsbreen adviseren we je contact op te nemen met het lokale toeristenbureau. Zij kunnen je helpen met een aantal veilige excursies onder begeleiding van een lokale gids. 

KAMPEREN IN JOSTEDALSBREEN

Je kunt met de camper zeer goed kamperen in de omgeving van Jostedalsbreen. Bij de veelal prachtig gelegen campings in de omgeving, waar je dus heel goed met je huurcamper terecht kunt voor de overnachtingen, starten ook vele kanotochten. Hou je van meer snelheid en uitdaging tijdens de camperreis? Schrijf je dan in voor een spectaculaire raftingtocht. De tocht voert je over klasse III stroomversnellingen en over langzaam stromende delen van de Jostedøla rivier.

Ben je na dit natuurgeweld toe aan een meer stedelijke cultuur op doorreis met de camper? Reis dan verder naar bijvoorbeeld Bergen of Trondheim.

 

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties