Noord-Australië

Ontdek je met

Tabitha

Travelhome | Camper huren Noord-Australië

CAMPERREIS NOORD-AUSTRALIË

Reis vanuit het groene en vochtige landschap in Darwin richting het droge en woestijngebied in het midden van Australië. De Outback is een must-see wanneer je door Australië gaat reizen. Bezoek prachtige nationale parken en gezellige kleine dorpjes. Eindig jouw reis met het bewonderen van de prachtige Urulu monoliet. De grootste van de wereld! Geniet van een unieke en avontuurlijke reis in dit mooie deel van Australië.

Beleef het prachtige noorden van Australië. Begin jouw reis in Darwin waar het vochtig en groen is. Bezoek hier het nationale park Litchfield. Bewonder hier de vele watervallen en afgronden, er kan hier ook gezwommen worden tussen de watervallen. Ben niet bang voor de krokodillen want het meer is afgezet zodat de krokodillen niet in de buurt kunnen komen. Je kunt door reizen naar het Kakadu National Park. Waar je belangrijke Aboriginal rotstekeningen en vele wilde dieren kunt zien! Reis door en koop /maak zelf een didgeridoo in het stadje Katherine of vaar door de moerassen tijdens een riviercruise. Heb je nog niet genoeg van deze prachtige natuur? Bezoek dan Nitmiluk National Park, kano hier door de ravijnen of maak een prachtige wandeling door het park.

Vervolg de camperreis waar het steeds droger wordt. Maak een stop bij Daly Waters voor een onvergetelijke ervaring waarbij je de Daly Waters pub bezoekt. Deze pub is de oudste van het noorden en hangt vol met visitekaartjes van mensen over de hele wereld. 
Met de huurcamper rijd je door richting het zuiden naar de Devil's Marbles. Maak hier een korte stop om te kijken naar de grote granieten boulders die op elkaar zijn gestapeld. Wanneer je hier een nachtje wil blijven is het aan te raden de boulders te bekijken bij zonsopgang of zonsondergang.

DE OUTBACK EN CAMPERREIS IN AUSTRALIË

Eenmaal in de Outback (midden van Australië) aangekomen leer hier veel over de cultuur van de Aboriginals en zie de prachtige rotsen en het zand rood kleuren in de grote woestijn. Het stadje Alice Springs is een drukbezocht stadje in het midden van het land. Beklim hier de Anzac Hill en heb een prachtig uitzicht over de stad. Sta even stil bij het gedenkteken voor de gevallen soldaten en bezoek het Reptile center. Vanuit dit stadje kun je het West Macdonnel Ranges National Park bezoeken. Hier vind je spectaculaire bergwanden en vele mooie wandelmogelijkheden. Ook het Watarrka is geschikt als dag uitje vanuit Alice Springs, al kun je hier natuurlijk ook langer verblijven. Hier heb je op vele plekken een wonderbaarlijk uitzicht.  

Tot slot, wat je echt niet kunt missen tijdens je camperreis in Noord-Australië is het Uluru/Kata Tjuta National Park! Dit park is traditioneel van de Aboriginals en bevat een van de iconen van Australië. De Urulu, het is de grootste monoliet van de wereld met een deel boven de grond maar ook nog een enorm deel onder de grond. Deze kun je het best bezoeken bij zonsop-/ondergang omdat de Urulu dan prachtige verschillende kleuren heeft. Naast deze grote monoliet zijn er in dit park ook nog verschillende kleine monolieten te vinden genaamd Kata Tjuta. Genoeg om te zien in dit mooie gebied. Wil je hier graag in de buurt overnachten dan kun je het beste naar Yulara gaan. Dit is een klein dorpje met eetmogelijkheden en hier kun je tanken.

CAMPERHUUR IN NOORD-AUSTRALIË VIA TRAVELHOME, DÉ CAMPERSPECIALIST

Waarom kiezen voor Travelhome voor jouw Noord-Australië camperreizen? Wij zijn al jaren dé specialist in camperverhuur wereldwijd en helpen je graag de ideale camperreis samen te stellen. Als camperspecialist wonnen wij al diverse Zoover Awards in de categorieën beste en populairste touroperator. Travelhome is onderdeel van ANWB en is uiteraard aangesloten bij ANVR en SGR.
 
Vraag vrijblijvend een uitgebreid reisvoorstel aan voor jouw camperhuur Noord-Australië en je ontvangt een aanbod op maat met veel aanvullende informatie. Ons team heeft vele camperreizen gemaakt en kan je dus uit eerste hand de beste tips geven voor een ideale Noord-Australië camperreis. Denk hierbij aan campingtips en routesuggesties maar ook aan mogelijkheden als het combineren van verschillende binnenlandse vluchten met camperverhuur in verschillende plaatsen. Alles is mogelijk!

Dus wil je een camper huren? Dan ben je bij Travelhome aan het goede adres!