Great Barrier Reef

Ga je een camper huren in Australië, en kom je in de buurt van Queensland? Tijd voor een tussenstop! Hier ligt namelijk een van de bekendste natuurgebieden ter wereld en de plek voor snorkelliefhebbers en duikers.

GREAT BARRIER REEF MET EEN HUURCAMPER

Je gaat een camper huren via Travelhome in Australië? Iets wat je écht niet mag overslaan is het Great Barrier Reef. Het Great Barrier Reef is langer dan de Chinese muur en is vanuit de ruimte te zien. Het ligt niet dicht aan de kust, de afstand varieert tussen de 30 en 300 kilometer en daarom duurt een trip naar het Great Barrier Reef vaak minimaal een hele dag of meerdere dagen. Zorg daarom dat je je huurcamper op een veilige plek neerzet, zodat je met een gerust hart de zee op kunt gaan.

WAT KUN JE AANTREFFEN IN HET GREAT BARRIER REEF?

Je hebt je camper geparkeerd, en bent onderweg naar het Great Barrier Reef. Wat kun je daar eigenlijk aantreffen? In het Great Barrier Reef leven onder andere 1500 verschillende vissoorten, 400 typen koraal en 6 verschillende soorten schildpadden. Enkele van de populairste plaatsen om te duiken zijn Port Douglas, Cairns, Lizard Island, SS Yongala wrak vanuit Townsville, Lady Elliot Island, Whitsunday Islands.

Een van de dieren om rekening mee te houden is de box jellyfish, ook wel sea wasp genoemd. Dit is een dodelijke kwallensoort die in de maanden november – april voorkomt. De meeste stranden zijn in deze periode afgesloten maar als je toch het water in wilt gaan om te duiken of te snorkelen wordt er geadviseerd altijd een 'full-body' wetsuit of stinger suit te dragen.

KAMPEREN MET JE CAMPER BIJ HET GREAT BARRIER REEF

Ben je op zoek naar campings in de buurt van het Great Barrier Reef? Gelukkig is deze regio goed ingericht op campers en heb je genoeg keuze om te overnachten. Ga je voor een eenvoudigere maar wel goedkopere camping of kies je voor luxe? Het kan allemaal! De basis campings zullen een stuk goedkoper zijn, maar zullen ook een stuk minder faciliteiten hebben. Zo is de kans groot dat op de basis campings geen wifi of zwembad aanwezig is. In tegenstelling tot de luxe campings waar je van alle faciliteiten kunt genieten!

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties