Sydney

Travelhome | Camperreis Sydney

Sydney volgens reisexpert Tabitha: "De eerste keer dat ik in Sydney was kreeg ik een hele goede tip, pak de ferry van Darling Harbour naar Circular Quay. Wat een mooie start was dat! We varen onder een stralende hemel richting Circular Quay en ik zie de imposante Harbour Bridge opdoemen, snel daarna, hét icoon van Sydney, het Opera House. Van boord in Circular Quay met de vele terrasjes aan het water. Hier vertrekken ook de ferry's naar bijvoorbeeld Taronga Zoo en Manly.
Sydney is een ideale stad om lekker in rond te wandelen. Vanuit Circular Quay loop je zo om de hoek door de Botanic Gardens en als je de andere kant op loopt bevindt je je in de historische 'Rocks' met vele oude gebouwen, restaurants en cafés.

BEZIENSWAARDIGHEDEN SYDNEY

Er zo ontzettend veel te zien in Sydney dat je hier, voor of na het huren van je camper, zeker een paar dagen door kunt brengen. Ik wandel langs Darling Harbour en eet een hapje bij een van de restaurants, ik bekijk de onderwaterwereld in het Sealife Aquarium en tja, ook de goedkope souvenirs mogen niet ontbreken en dus kom ik met een volle tas terug van de grote Paddy's Markets.

Wat zijn nu echt enkele must-do's?

- Maak de wandeling tussen Bondi en Bronte. Een prachtige wandeling langs de kust en langs verschillende stranden. Begin je dag met een verfrissende surfles, pak een lekker ontbijtje in een van de hippe restaurants en maak vervolgens de wandeling, een heerlijke start van de dag!
- Pak een keer de boot. Sydney ligt aan het water en het nodigt uit om daar een keer op te gaan. Of je nu kiest voor een korte ferry tussen Darling Harbour en Circular Quay, naar het strand in Manly gaat of een heerlijke dinnercruise boekt, ga lekker het water op. Het uitzicht op de Harbour Bridge en het Opera House blijft indrukwekkend.
- Ga een dagje wandelen, zo leer je dat stad nog beter kennen. Struin door de botanische tuinen en Hyde Park, eet een hapje op het terras en wandel verder. Over de Rocks, Darling Harbour, de Chinese Garden of Friendship, Paddy's Markets en het CBD. Een flinke dag vol maar zo zie je de stad op een heel andere manier.
- Ben je met je kinderen op pad? Neem dan de ferry voor een dagje Taronga Zoo, de giraffen hebben het beste uitzicht over Sydney! Ga de uitdaging met je kinderen aan op de Wild Ropes, een touwenparcours hoog boven de grond dat zeker je adrenaline laat stijgen.
Ook leuk is een bezoek aan het Sealife Aquarium waar je onderwaterwereld van Australië leert kennen. Ook een foto met de haai bij de ingang mag niet ontbreken.

CULINAIR SYDNEY

Sydney heeft op culinair gebied voor ieder wat wils. Lokale producten en vers gevangen vis bij het ene restaurant en heerlijke Aziatische gerechten bij het andere, en alles ertussenin. Enkele van mijn favorieten:


Spice Alley
Heerlijke geuren, kleurige lampjes, tafels vol met mensen die in de buitenlucht wat eten, Spice Alley voelt meteen goed aan. Een klein straatje met verschillende Aziatische eettentjes. Hier koop je een stempelkaart en neem je je eigen drinken mee, kies wat lekkere gerechten van de verschillende restaurants en genieten maar.


Tramsheds
Een oude opslagplaats voor trams is nu omgetoverd tot een ruimte vol met restaurants. Trotse eigenaren vertellen je over de ambacht van het maken van brood, de verschillende granen die gebruikt worden en welke er echt goed voor je zijn. Daarna moet je natuurlijk zo'n heerlijk geuerend vers brood proberen.
Of geniet van alle verse streekproducten bij Butcher and the Farmer, zij kennen alle boeren waarmee ze zaken doen en dat proef je. Probeer een plekje te reserveren in de gerestaureerde tram, dan zit je extra gezellig.
Tramsheds ligt een stukje buiten het centrum maar is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.


Darling Harbour/Circular Quay
Fijne restaurants aan het water, ze zijn hier in overvloed. De prijzen zijn hier vaak wat hoger maar wanneer je over het water staart en kijkt naar alle lichtjes dan is het uitzicht onbetaalbaar.


The Rocks
Maak een pubwandeling over de Rocks. Nu dacht ik bij een pubwandeling al snel aan laveloze backpackers maar dat is toch echt heel anders bij Dave's Brewery Tours. Je maakt een historische wandeling door de Rocks en leert meer over de geschiedenis van dit gebied. Je bezoekt 4 pubs die allemaal een uniek verhaal hebben in de geschiedenis, in iedere pub kies je een lekker (lokaal) biertje of wijntje. Meer dan prima!"

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties