Campings

Is het noodzakelijk dat ik vooraf mijn campings reserveer? Hoe kan ik een camping reserveren? Wat kost een camping ongeveer? Mag ik ook wild kamperen? 
Q: Reserveer ik de campings vooraf?
A: Hierin ben je als reiziger geheel vrij. Het reizen per camper is natuurlijk ideaal wanneer je graag vrijheid wilt hebben. Je kunt gaan en staan waar je maar wilt. Als alle campings dan vooraf gereserveerd zijn, is een groot deel van deze vrijheid natuurlijk al weggenomen. De meeste campings  buiten de nationale parken hoeven niet noodzakelijk vooraf gereserveerd te worden. Ze zijn groot van opzet en beschikken over voldoende capaciteit. 
Wij raden in het hoogseizoen aan om campings op voorhand te reserveren. Tevens is het verstandig om het gehele jaar de campings in de Nationale parken te reserveren. Vooral de campings in de nationale parken Yosemite, Grand Canyon, Bryce Canyon, Zion National Park, Banff en Jasper National Park zijn erg populair. 

Wij geven graag advies over het reserveren van campings op de route door West-Amerika en West-Canada. Ook tijdens de nationale feestdagen (zoals Canada Day op 1 juli en Independence Day op 4 juli) is het reserveren van de campings aan te raden. Er geldt dan vaak een minimum verblijfsperiode van drie nachten. Wil je graag vooraf campings reserveren dan kunnen wij dit, afhankelijk van het land en gebied, ook voor je verzorgen. 
De meeste campings accepteren pas reserveringen vanaf een half jaar voor aankomst. Men vraagt creditcardgegevens als borg. Er worden annuleringskosten in rekening gebracht wanneer je niet arriveert.
Q: Wat kost een camping ongeveer?
A: Dit wisselt ontzettend per bestemming maar ook de locatie waar je overnacht. Slaap je bijv. op een camping in Amerika in een nationale park dan betaal je $20 á $30,-. Wanneer je een commerciële camping boekt net buiten een stad of nationaal park, dan kunnen de kosten verschillen van $50 tot $100,- per nacht. Kijk eens bij de reisverslagen of routesuggesties van de diverse bestemmingen om meer informatie te krijgen over een camping. 
Q: Mag ik ook wildkamperen?

A: Je kunt het beste gebruikmaken van de campings om te overnachten. In de meeste staten is het ook verplicht om op daarvoor bestemde terreinen te overnachten. Wanneer het niet toegestaan is om ergens te overnachten, bijvoorbeeld op openbare parkeerplaatsen of kleine parkjes, staat er duidelijk vermeld NO OVERNIGHT CAMPING. Het ‘wildkamperen' wordt wegens veiligheidsredenen afgeraden. Niet alleen de risico’s voor diefstal o.i.d. zijn aanwezig maar ook voor beren en andere wilde dieren.


Over het onderwerp hebben wij een blog wildkamperen geschreven.

Q: Hoe kan ik een camping vinden?
A: Bij het ophalen van de camper in Amerika ontvang je een campinggids (bijv. KOA, Woodalls en/of Wheelers). In deze uitgebreide campinggids staan vrijwel alle campings genoteerd. Bij iedere camping staat een korte omschrijving. Ook het adres en de ligging wordt omschreven. De grotere campings hebben vaak ook een uitgebreide routebeschrijving en plattegrond in de gids vermeld staan. Download hier de KOA Gids (het laden hiervan kan even duren) en Old Stay’s App. 
De meeste campings worden ter plaatse ook langs de weg door middel van borden aangegeven. Je kunt de borden simpelweg volgen om de gewenste camping te bereiken. 

 

Via de website van KOA kun je vooraf reserveringen maken voor de KOA campings. Op de website van National Park Service vind je informatie over de nationale parken en kun je campings in deze parken reserveren. Gratis wildkamperen? Bekijk dan de website van campendium. Wil je een unieke manier van kamperen? Kijk dan eens op de website van Hipcamp, hier vind je unieke campings op ranches, wijngaarden etc. Of op Harvest Hosts, hier vind je campings bij wijngaarden, boerderijen, museums of andere attracties/bezienswaardigheden.

Q: Kan Travelhome ook mijn campings boeken?
A: Ja, dat kan zeker! Ook met dit onderdeel van de camperreis helpen we je graag, zodat je volledig onbezorgd en geheel voorbereid op reis kunt gaan. Wij kijken graag samen met jou naar dé perfecte route voor je camperreis, om zo een campingpakket op maat aan te kunnen bieden. Alles is mogelijk: boek alleen de campings via ons of kies ervoor om ook de excursies en/of ferry’s toe te voegen. 

Wij werken samen met gespecialiseerde agenten op de plaats van bestemming in Amerika en Canada. Op deze manier kunnen wij onze eigen, uitgebreide kennis van je bestemming combineren met de extensieve lokale kennis van onze agenten. Je ontvangt voor aanvang van de reis een tourboek, speciaal samengesteld voor de reis zoals deze voor je gereserveerd is. 

Heb je interesse in het laten verzorgen van de campings? Neem dan contact met ons op, zodat wij de mogelijkheden en kosten kunnen bekijken. 
Q: Waar kan ik een camping boeken voor in Australië en Nieuw-Zeeland?
A: Voor het boeken van een camping in Australië kun je gebruikmaken van Campstay. Campstay is website een van de camperverhuurder Apollo. Deze website kun je gebruiken voor het zoeken, vergelijken en boeken van campings of vakantieparken in Australië en Nieuw-Zeeland. Zoek je een camping in Byron Bay of in de buurt van Somerset Dam? Met behulp van Campstay kun je al je campings boeken om zo de perfecte reis voor jezelf samen te stellen. Voor meer informatie kun je kijken op de website van Campstay: https://campstay.com/au/. Campstay heeft ook een app welke beschikbaar is voor Apple en Android. Via deze app kun je tijdens de reis kijken welke attracties bij je in de buurt zijn.
Q: Ontvang ik ook korting op de campings?
A: Bij de reisbescheiden ontvang je informatie en een kortingscode voor de KOA campings. Met deze kortingscode ontvang je 10% korting op een overnachting op een KOA camping ter plaatse. Indien je vooraf in Nederland al de campingovernachting bij KOA hebt geboekt, krijg je ter plaatse een restitutie van de korting. 
Q: Wat is een full hook-up site?
A: Met een full hook-up site op een camping kun je de camper volledig aansluiten op water, elektriciteit en de riolering (dump). Hierdoor kun je dus van alle faciliteiten gebruikmaken.
Q: Hoeveel ampère heb ik nodig op een camping?
A: Met de campers uit ons aanbod zal je aan 30 ampère voldoende hebben.