Wildkamperen

Wildkamperen

Door Travelhome op 13 juli 2018

Een vraag die wij vaak krijgen: mag ik ook ‘wildkamperen’ in Amerika? Of moet ik altijd op een camping overnachten? Het antwoord is niet zo gemakkelijk te geven. Daarom in deze blog een uitleg, waar je hopelijk wat mee kunt! 
In de USA wordt wildkamperen ‘boondocking’ genoemd. Ook de term ‘dry camping’ wordt gebruikt, maar deze term wordt ook gebruikt als reizigers op een camping kamperen zonder full hookup (aansluiting op elektra, water en riolering). 
Als eerste: per staat zijn de wetten voor ‘boondocking’ verschillend. Zorg dus dat je op de hoogte bent van de wetten die gelden in de staat waarin je op dat moment wilt overnachten.

WAAR MAG HET (SOMS) WEL?

  •  Met de camper overnachten op de parkeerplaatsen van grote Walmarts (supermarkten) wordt vaker gedaan. Het is niet overal toegestaan, dus vraag het altijd binnen even na aan een van de medewerkers. Check ook deze app voor meer informatie: ‘Walmart Overnight Parking Locator’ van Allstays LLC.
  • Over het algemeen mag je gratis overnachten bij truck stops. Dit zijn grote parkeerplaatsen bij tankstations met douches, toiletten, een winkel en restaurant. Vraag altijd even bij een van de medewerkers of zij het goed vinden dat je er overnacht.
  • Bij sommige reststops langs de snelwegen mag je wildkamperen. Let goed op de bordjes, want als het niet mag dan wordt dit daarop aangegeven. Niet alle reststops zijn in veilige gebieden, omdat je het gebied waarschijnlijk niet goed kent is dit zelf lastig te bepalen, dus wij raden je niet aan om op deze plekken te overnachten.
  • Er zijn een aantal gratis campings verspreid over de USA, erg basic, zonder water, douches en toiletten. Deze campings zijn niet gelegen bij de toeristische trekpleisters, maar echt in rustige gebieden waar over het algemeen weinig mensen komen. Ze kunnen aan onverharde paden liggen, check dus even bij de voorwaarden van de verhuurder of je hier zou mogen komen. Er zijn verschillende websites waar je locaties kunt vinden van gratis campings. Kijk bijvoorbeeld eens op http://www.freecampsites.net en zoek via een zoekmachine op 'boondocking USA'. 

WAAR MAG HET NIET?

  • Je mag nooit overnachten in zogenaamde ‘Day-Use’ State of County Parken. Binnen nationale parken ben je verplicht om te overnachten op de aangewezen campings. Veel van deze campings dienen ruim van tevoren gereserveerd te worden en anderen kunnen niet vooraf gereserveerd te worden.
  • In National Forests mag wildkamperen in sommige gevallen wel. Er zijn echter bepaalde regels waar je je aan moet houden. Deze kunnen per bos verschillen. Check dus vooraf online regels en let ook op de grens tussen nationale parken en nationale bossen.
  • Als laatste: let altijd op bordjes waarop staat ‘no overnight parking’, ‘no camping’, ‘no parking’, etc. Hier mag je niet kamperen.

ONS ADVIES?
Natuurlijk zou het een keer voor kunnen komen dat je overnacht op een truckstop of bij een Walmart. Er zijn in de USA echter ontzettend veel mooie, ruim opgezette campings waarop je met je camper kunt overnachten. De sfeer op een camping draagt, naar onze mening, zeker bij aan de beleving van een camperreis. Deze campings hoeven overigens ook absoluut niet kostbaar te zijn. Ons advies is om daarvoor te kiezen en zo optimaal te kunnen genieten van een onbezorgde vakantie.