De beste tijd voor het huren van een camper in Amerika

De beste tijd voor het huren van een camper in Amerika

Door Manon Verstegen op 26 april 2022

Regelmatig vragen klanten ons wat de beste reistijd is voor een campervakantie door de Verenigde Staten. Die vraag is niet zo gemakkelijk te beantwoorden: Amerika is een enorm land en kent verschillende klimaten. Hierdoor is de beste tijd voor het huren van een camper in Amerika afhankelijk van naar welk gebied je reist. In dit blog lees je meer over de klimaten per regio en vertel ik je over de hoog- en laagseizoenen.   

 

NOORDWEST-AMERIKA

 

De Rocky Mountains, Yellowstone National Park en hippe steden zoals Portland en Seattle. Zomaar drie redenen waarom een camperreis door Noordwest-Amerika bij veel reizigers hoog op hun bucketlist staat. Overweeg jij om met een huurcamper door het noordwesten van Amerika te trekken? Plan deze reis dan bij voorkeur tussen half juni en half september. In de zomermaanden schommelt de temperatuur tussen de 20 en 30 graden en er valt weinig regen. Ook in mei en later in september is het gebied zeker de moeite waard om te bezoeken. Een nadeel is dat in mei verschillende wandelpaden dicht zijn, vanwege beren die net ontwaken uit hun winterslaap. Ook kunnen wegen worden afgesloten vanwege sneeuwval. Zo werd ik zelf eens verrast door een enorme sneeuwbui in Yellowstone National Park op 16 september! In de wintermaanden kun je het noordwesten van Amerika beter niet bezoeken als onderdeel van je camperreis. De temperaturen liggen dan rond het vriespunt. Veel wegen en wandelpaden in het bergachtige gebied zijn afgesloten en er valt regelmatig sneeuw.

 

ZUIDOOST-AMERIKA

 

Een gebied dat wél een uitstekende bestemming is voor een camperreis in de winter, is het zuidoosten van Amerika. Sterker nog: naar een pretpark in Orlando, zonnen op Miami Beach en een aquarium bezoeken op de Florida Keys doe je bij voorkeur in de wintermaanden. Door het subtropische klimaat liggen de temperaturen in het zuidoosten van Amerika in de winter tussen de 20 en 25 graden. Het regent dan nauwelijks. Vanaf half mei lopen de temperaturen op en nemen ook de buien toe. Warmer dan ruim dertig graden wordt het in de zomermaanden niet in zuidoost-Amerika, maar door de hoge luchtvochtigheid is het benauwd en kan het tropisch warm aanvoelen. Het ‘hurricane season’ valt tussen juni en september, waarbij de kans op een orkaan het grootst is aan het eind van de zomer. Behalve orkanen kun je als camperreiziger in zuidoost-Amerika te maken krijgen met tropische stormen. Om die reden kiezen de meeste toeristen die op camperreis door zuidoost-Amerika gaan, voor een reisperiode die ligt tussen half november en half mei.

 

NOORDOOST-AMERIKA

 

Het klimaat in het noordoosten van Amerika, lijkt het meest op dat in Nederland. De noordelijke staten kennen aangename zomers. In de winter kan het vrij koud zijn. De staten die zuidelijker gelegen zijn, zoals New York (waarin ook New York City ligt), kennen warme zomers en strenge winters. Ook in de lente kunnen de temperaturen nog laag liggen. Campings zijn niet het gehele jaar geopend. De beste reistijd voor een camperreis door noordoost-Amerika is daarom tussen half juni tot eind september. Wil je met je camper de Indian Summer in het oosten van de USA meemaken? Dan moet je je camperreis nog wat later plannen. De Amerikaanse nazomer, die zich kenmerkt door de prachtige herfstkleuren, is te bewonderen van half september tot eind november. Aan het einde van oktober zijn de bomen meestal op hun mooist.

 

ZUIDWEST-AMERIKA

 

Het zuidwesten is één van de populairste bestemmingen in Amerika. Het druk bezochte gebied staat bekend om de grote diversiteit aan natuur én natuurlijk om steden als Las Vegas, Los Angeles en San Francisco. Aan de kust kent zuidwest-Amerika een mediterraan klimaat. Dit kenmerkt zich door droge zomers en winters die mild zijn, maar wel nat. In het binnenland kent zuidwest-Amerika een woestijnklimaat. Dit betekent dat het erg warm is (in de zomer haalt Las Vegas temperaturen van boven de 40 graden!) en er bijna geen neerslag valt.

 

De beste reistijden voor een camperreis naar het zuidwesten van Amerika, zijn het voor- en najaar. In april t/m juni en in september en oktober is het relatief rustig ten opzichte van het hoogseizoen. Ook qua weer is het prettig om in het voor- of najaar een camperreis door Zuidwest-Amerika te maken. De temperatuur is dan redelijk mild, waardoor je de kans hebt om de mooiste nationale parken van Amerika te voet te ontdekken. En wat dacht je van een tocht te paard bij Monument Valley of een ritje op een quad in Moab

 

Ga je in het hoogseizoen op camperreis naar zuidwest-Amerika? Houd dan rekening met de drukte: juli en augustus zijn de maanden dat de meeste mensen op reis zijn. Vanwege de hoge temperaturen kun je actieve activiteiten het beste vroeg in de ochtend plannen. Daardoor heb je in de middag alle tijd om af te koelen bij het zwembad van je camping. Of neem een duik in Lake Powell of Lake Havasu!

 

In de winter is een stuk rustiger het zuidwesten van Amerika. Hoewel het echt koud kan worden in de hoger gelegen gebieden, heb je van november t/m maart de nationale parken vrijwel voor jou alleen. Met een beetje geluk sneeuwt het zelfs in Bryce Canyon en Yosemite! In het zuidelijk gelegen deel van zuidwest-Amerika, blijft de temperatuur in de winter aangenaam. Hierdoor zijn steden als Los Angeles, Phoenix en Las Vegas leuke winterzonbestemmingen. Heb jij er al eens over nagedacht om in de winter een camperreis te maken door Amerika?