Yellowstone National Park

Yellowstone National Park volgens reisexpert Tabitha: "Naar onze volgende stop kijk ik echt enorm uit, Yellowstone National Park. Gelegen op de grootste vulkaankrater ter wereld, het oudste park van Amerika en dé kans om wilde dieren te spotten!
We parkeren onze camper bij het visitor centre in Gardiner, net ten noorden van Yellowstone. Hier kopen we wat leuke boeken en krijgen we de laatste update over het dierenleven: bij onze camping in de buurt is een beer gesignaleerd, er zijn wolven tussen Mammoth Hot Springs en Tower Junction etc. We kunnen niet wachten eropuit te gaan! Het is al wat later in de middag dus boeken we een plaatsje op de camping bij Mammoth Hot Springs en vertrekken met de camper meteen richting Tower Junction. Al snel zien we bizons op de weg en een stuk verder zien we een enorme grizzlybeer lopen. Hij wandelt rustig rond, komt langs onze camper gewandeld en loopt weer terug richting het bos, in 1 woord ‘wow!’.
Ook in de dagen die volgen zien we veel wilde dieren; een hert dat stil staat op een klein eilandje net in het water, opgejaagd door wolven, een zwarte beer, bizons etc, dit is genieten!

De campings in Yellowstone zijn ideaal gelegen en ook erg mooi. Staan we bij Mammoth aan de rand van de natuur, bij Madison zitten we midden in het bos. Bij ongeveer alle bezienswaardigheden en kruisingen is een camping te vinden dus voor ieder wat wils.
Plan ook zeker voldoende dagen in Yellowstone want er is zoveel te zien. We zien de kalksteenterrassen in allerlei kleuren bij Mammoth Hot Springs, borrelende modderpoelen, poelen water in de mooiste kleuren en de indrukwekkende Old Faithful Geiser. Yellowstone maakt de verwachtingen waar, een plek om nooit meer te vergeten."

WAT MOET JE GEZIEN HEBBEN IN YELLOWSTONE NATIONAL PARK?

Spuitende geisers, borrelende modderpoelen, mysterieuze mistflarden, stoom die uit de aarde spuit, kuddes bizons, denderende watervallen, wilde dieren als wolven en beren in diepe wouden, woeste rivieren, uitgestrekte velden, ga zo maar door. Yellowstone is een uniek natuurpark met ontzettend veel bezienswaardigheden. Je kunt de highlights van dit uitgestrekte park dan ook niet in één dag bekijken. Plan minstens twee of drie dagen in om te genieten van alle prachtige plekken. In het park kun je met je camper alles bekijken. De wegen zijn goed (pas wel op voor overstekend wild, zoals bizons!) en alle belangrijke highlights hebben nabijgelegen parkeerplaatsen en aangelegde wandelpaden. Kom je in het hoogseizoen zorg dan dat je vroeg naar meest populaire plaatsen gaat om verzekerd te zijn van een parkeerplaats. Later op de ochtend en in de middag kan het namelijk erg druk worden in het park.

GEISERS EN GEKLEURDE BRONNEN

Overal, maar het meeste in het westen van het park vind je spuitende geisers en gekleurde bronnen. Een waanzinnig mooi gedeelte van het park. Stap je uit de camper voor een mooie wandeling over de aangelegde wandelpaden en houten boardwalks dan ruik je direct de zwavelgeur en voel je op sommige plekken ook het uit geisers en hete bronnen opstuivende water op je gezicht. Van alle geisers in het park is de Old Faitful de meest bekende en meest actieve geiser. Ongeveer ieder anderhalf uur barst er een krachtige, torenhoge stroom van water en lucht uit deze geiser. Een spektakel om te zien. Bij het Visitor Center kun je informeren wanneer de volgende eruptie naar verwachting te bekijken is. In het Upper Geyser Basin vind je de prachige kleurrijke Morning Glory Pool. Het is een hele wandeling (bijna 4,5 kilometer) om er te komen, maar absoluut de moeite waard als je de tijd ervoor hebt. Tijdens de wandeling zie je veel andere mooie geisers en bronnen.

In het Midway Geyser Basin ligt de grootste heetwaterbron van het park: de Grand Prismatic Spring. Je bekijkt deze bron het beste van boven via een speciaal aangelegd wandelpad op de nabijgelegen heuvel.

Dan is er nog het Lower Geyser Basin, waar je weer andere prachtige poelen en geisers tegenkomt.

MAMMOTH HOTSPRINGS EN OMGEVING

De heetwaterbronnen in dit gebied brengen een witte substantie naar boven (travertin), die hebben gezorgd voor vele witte terrassen die je hier ziet. Je kunt een gedeelte van de terrassen van dichtbij bekijken via aangelegde trappen en boardwalks. Reis je in een camper dan kun je alleen dat gedeelte bekijken, de route die naar het andere gedeelte gaat is namelijk met een camper niet toegestaan om te rijden.

Rijd je verder richting het noordoosten dan kom je door een plateau (bij Tower Roosevelt) waar je grote kans hebt om veel wilde dieren tegen te komen. Zie je groepen mensen staan of campers en auto's langs de weg stoppen, kijk dan goed of je ze in de omgeving kunt zien!

GRAND CANYON OF THE YELLOWSTONE

Nóg een indrukwekkend gedeelte is te vinden in het oosten van het park, bij Canyon Village. De Yellowstone River baant zich een weg door Hayden Valley, om uiteindelijk uit te komen bij de Grand Canyon Of The Yellowstone. Met veel geweld komt het water naar beneden in verschillende watervallen (zoals de 33 meter hoge Upper Yellowstone Falls en de 94 meter hoge Lower Yellowstone Falls) en ruist het verder door de canyon. Deze 'Grand Canyon' van Yellowstone doet zijn naam eer aan: de torenhoge grillige gele rotswanden en de krachtige rivier en watervallen die erin stromen zijn grandioos mooi.
Er zijn verschillende uitkijkpunten, vanaf waar je de canyon in alle glorie kunt bewonderen. Het meest geliefde uitzichtpunt is Artist Point. Parkeer je camper op de grote parkeerplaats en loop een klein stukje om hier van het uitzicht te genieten. Vooral in de ochtend is het licht hier fantastisch en maak je de mooiste foto's.

YELLOWSTONE LAKE

In het zuidoostelijke gedeelte van Yellowstone National Park ligt het Yellowstone Lake, het grootste bergmeer van Noord-Amerika! Rijd in de camper langs de oevers terwijl je uitkijkt op het meer en de besneeuwde bergtoppen op de achtergrond. Het West Thumb Geyser Basin is mooi om te voet te bekijken. Je vindt hier mooie gekleurde bronnen en geisers.

CAMPINGS IN YELLOWSTONE NATIONAL PARK

Er zijn een aantal campings in Yellowstone National Park zelf, maar ook een aantal campings net buiten het park in de aangrenzende plaatsen (West-Yellowstone en Cody bijvoorbeeld). Omdat het park zó groot is raden wij je aan om (als je een plekje kunt bemachtigen) te overnachten op verschillende campings in het park en vanaf daar de omgeving te verkennen. De Madison Campground in het westen van het park is een perfecte uitvalsbasis voor het westelijke gedeelte van het park. Deze camping is het langst geopend van alle campings in Yellowstone en kan vooraf gereserveerd worden. 

In het noorden vind je de Mammoth Campground, van waaruit je Mammoth Hot Springs perfect kunt bekijken. Bij Canyon Village ligt Canyon Campground, wat een goede uitvalsbasis is voor de Grand Canyon Of The Yellowstone. Bridge Bay en Fishing Bridge RV Park zijn twee prima campings bij de noordelijke oevers van Yellowstone Lake en in het zuiden vind je Grant Village Campground. Naast deze campings zijn er nog een aantal andere campings in het park waar je met je camper heerlijk kunt kamperen. Het is een genot om 's avonds het kampvuur aan te steken en te luisteren naar de stilte, met af en toe gehuil van wolven op de achtergrond.

Let goed want de maanden waarin de campings in het park geopend zijn verschillen onderling. 

PER CAMPER NAAR YELLOWSTONE NATIONAL PARK

Yellowstone staat bij veel reizigers op hun bucketlist. Omdat het echter niet in de buurt van de meest populaire drie weekse route door Zuidwest-Amerika ligt, bezoeken veel reizigers het pas de tweede keer dat ze Amerika bezoeken en kiezen voor een camperreis door de Rocky Mountains of het Noordwesten van Amerika. óf verlengen ze hun camperreis door Zuidwest-Amerika. Salt Lake City en Seattlehttp: of zelfs Calgary in Canada worden vaak gekozen als aanvlieghaven, omdat hier een groter aantal camperverhuurders een locatie hebben. Ook het kleinere Bozeman en Billings behoren tot mogelijke start en/of eindpunten van een camperreis naar Yellowstone National Park. 

Vanuit Yellowstone National Park kun je doorrijden naar het geweldig mooie aangrenzende Grand Teton, of noordelijk richting Glacier National Park.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties