Noordwest-Amerika

Ontdek je met

Chantal

Moniek

Joyce

CAMPER HUREN NOORDWEST-AMERIKA

Van de hoge bergtoppen van de Cascade Mountains en de bloemenweides van Mount Rainier tot de regenwouden en mysterieuze stranden van Olympic National Park en denderende watervallen in de groene Colubia River Gorge. Van sfeervolle steden als Portland en Seattle tot gezellige vissersdorpjes met historische houten huizen. Dit is een gebied voor de natuurliefhebbers en rustzoekers pure sang, voor reizigers die van de gebaande paden willen wijken en op zoek zijn naar een grote variatie in ongerepte natuur. 

 

EEN CAMPERREIS VANUIT SEATTLE OF PORTLAND

Seattle en Portland zijn de twee steden in dit gebied waar de meeste camperverhuurders gevestigd zijn. Beide steden zijn een goede uitvalsbasis om Noordwest-Amerika te ontdekken.

Het levendige Seattle is een ontzettend leuke plek om je camperreis door Noordwest-Amerika te beginnen. Het wereldberoemde Pike Place Market, waar vanalles verkocht wordt van verse vis tot aan kunst, is een must see. Smul hier van verse Fish & Chips terwijl je uitkijkt over het water. Het historische hart van de stad is Pioneer Square. Het is een gezellige plek met veel bars en winkels.

Iets zuidelijker ligt Portland. 'Keep Portland Weird' is het motto van deze unieke stad met een grote aantrekkingskracht op artiesten en kunstenaars.
Portland is een culinaire hoofdstad aan het worden. Er zijn Farmers Markets in overvloed, de stad kent veel goede restaurants, wijnbars en er zijn ontzettend veel bierbrouwerijen. Maar er is nog iets dat de foodscene in Portland uniek maakt. Taco's, verse biologische soepen, ambachtelijke burgers, zelfs Duitse braadworsten, waar heb je zin in? Stop bij een aantal van de honderden foodcarts en stel zo je eigen lunch samen. 

Dit gebied is ook perfect te combineren met (een deel van) West-Canada. De grens oversteken is bij veel camperverhuurders toegestaan. Je camper huren in Vancouver en vanuit daar Noordwest-Amerika verkennen is ook een optie.
Verder kun je een camperreis door Noordwest-Amerika prima combineren met de Rocky Mountains, of met Californië. Onze reisexperts, zelf enthousiaste camperreizigers, adviseren je graag uit eigen ervaring over alle mogelijke routes.

MET EEN CAMPER DOOR NOORDWEST-AMERIKA REIZEN

Bij een reis door een gebied met zoveel natuurschoon merk je de toegevoegde waarde van een camper direct. Je bent met een camper namelijk veel dichter bij de natuur, omdat je op de allermooiste plekjes in de parken slaapt. Kamperen in het bijzondere Olympic National Park bijvoorbeeld is een magische ervaring. Zoek hier een mooi campingplekje tussen de eeuwenoude mossige bomen van het Hoh Rainforest en maak vanuit de camping de mooiste wandelingen door dit sprookjesachtige regenwoud.   
Met je eigen, goedgevulde koelkast en je keuken bij de hand eet je elke avond heerlijk buiten (of maak je je maaltijd zelfs op de barbecue klaar!). Vind je het ergens zó mooi dat je graag iets langer blijft? Geen probleem met een camper! Je hoeft de meeste campings in dit gebied normaal gesproken niet (ver) vooraf te reserveren en bent dus lekker flexibel. Rijd met je camper in je eigen tempo langs de vaak mistige, ruige Oregon kustlijn. Geniet van de uitzichten op de wilde zee die tegen de rotsen spat, stap uit bij een van de vele staatsparken om even uit te waaien op de brede gele zandstranden en fotografeer een aantal vuurtorens in idyllische setting. Een heerlijke reis om per camper te maken!