Olympic National Park

Olympic National Park volgens reisexpert Karlijn: "Mysterieuze stranden met flarden van mist en een dichtbegroeid oeroud regenwoud, dát is Olympic National Park. Als we vanuit Seattle bij dit park aankomen sta ik versteld van de grootte van dit park. Het is enorm uitgestrekt en er zijn verschillende delen die je kunt bezoeken, die ook weer redelijk ver uit elkaar liggen. Trek zeker 2 dagen uit om het park te bezoeken want er is zoveel te zien! De meest populaire gedeeltes zijn de stranden en het Hoh Rainforest. Hier kun je met een camper gemakkelijk komen.

KAMPEREN AAN ZEE IN OLYMPIC NATIONAL PARK

Vanuit Seattle kun je via Port Angeles en Forks naar het park rijden. Op naar het strand. Rialto Beach is een bezoekje meer dan waard. Hier liggen veel boomstammen op het strand en door de dichte mist is het een bijzondere en mysterieuze plek. Zo zijn er nog veel meer schitterende stranden hier, waar je veelal prima met een camper kunt komen.
Aan het eind van de middag check je in op de Kalaloch Campground. Met een beetje geluk heb je hier een plekje met uitzicht op de zee. Je kunt vanaf de camping naar beneden lopen voor een strandwandeling.

CAMPERREIS OLYMPIC NATIONAL PARK

Het regenwoud is de voornaamste reden waarom dit park op je bucketlist moet staan. Het Hoh Rainforest is het bekendste gedeelte. Je kunt de camping hier niet reserveren, dus na de overnachting bij het strand kun je het beste vroeg vertrekken naar de Hoh Rainforest Campground. We rijden dieper en dieper het regenwoud in en achter het camperraam geniet ik van de uitzichten over dichtbegroeide groene bossen met mossige takken en stammen.
“Campground Full” staat er als we na een prachtige rit aankomen bij de camping. Dat zal toch niet? Als we toch maar even een kijkje nemen zien we dat er al veel plekken weer vrij zijn. We kiezen een schitterende plek uit tussen mossige bomen, waar we ’s avonds het kampvuur aansteken en marshmallows roosteren boven het vuur.
De ‘Hall of the Mosses’ trail is hier absoluut een aanrader. De wandeling is vrij makkelijk en je krijgt een goede indruk van het oeroude regenwoud.

JOUW CAMPERREIS DOOR NOORDWEST-AMERIKA

Seattle ligt slechts op een paar uur rijden vanaf Olympic National Park. Je kan na het bezoeken van deze stad je camperreis hier starten."

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties