Seattle

Seattle volgens reisexpert Chantal: "In de skyline van de stad valt de Space Needle direct op. Mensen met hoogtevrees, waaronder helaas ook ik, moeten dat echt trotseren. Het uitzicht vanaf het uitkijkplatform is op heldere dagen namelijk fantastisch. Een gedeelte van de vloer is van glas, dus dat is even slikken misschien, maar wat een uitzicht! Met een beetje geluk zie je naast de hele stad ook de besneeuwde toppen van Mount Rainier op de achtergrond.

Ik had hoge verwachtingen van het Museum of Pop, aan de voet van de Space Needle. Het is een indrukwekkend gebouw met bizarre vormen, kleuren en materiaalgebruik. Binnen kunnen muziekliefhebbers hun hart ophalen. Er zijn tentoonstellingen van verschillende bands en muziekstromingen en je kunt er zelf muziek (leren) maken in de professionele muziekstudio’s.

SEATTLE DOWNTOWN

Tussen de Space Needle en downtown Seattle loopt een Monorail. Een begrip in de stad en dus erg leuk om hier een ritje mee te maken. Je stapt uit bij Westlake Center Mall, een groot winkelcentrum in downtown Seattle. Houd je van shoppen? Reserveer dan een paar uurtjes voor deze buurt.

Op loopafstand ligt de wereldberoemde Pike Place Market. Bekijk de vele kraampjes met kleding, souvenirs en etenswaren. In een van de restaurants aan het water geniet je hier van heerlijke verse vis. Met een beetje geluk kun je buiten in de zon zitten. Genieten!
Echte koffieliefhebbers kunnen de allereerste Starbucks ter wereld natuurlijk niet overslaan. Er staat vrijwel altijd een grote rij buiten, dus je moet toegewijd zijn en de tijd hebben! Ikzelf heb genoegen genomen met een blik op de buitenklant van de koffiezaak.
Pioneer Square is een gezellige buurt om rond te wandelen. Er zijn veel bijzondere boetiekjes, gezellige kleinschalige restaurants en prachtige oude gebouwen.

VOOR DE ÉCHTE REISFANATEN NET BUITEN SEATTLE

Ben je, net als ik, een gepassioneerd reiziger en vind je alles wat met vliegen te maken heeft interessant? Dan is het Museum of Flight, net buiten Seattle, de place to be! Je kunt hier mee met een tour door delen van de Boeing fabriek. Je ziet hier ‘live’ hoe de vliegtuigen worden gemaakt en wat er allemaal bij dat proces komt kijken. Erg interessant, vond ik.

Vanuit Seattle kun je verder rijden naar Olympic National Park."

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties