West-Canada

Ontdek je met

Chantal

Sophie

Joyce

Roxanne

Credit: HG Pfaff Germany | Camperreis West-Canada

CAMPER HUREN WEST-CANADA

Denk je aan een overweldigend natuurlandschap vol majestueuze bergen, ongerepte bossen en glinsterende helderblauwe meren, dan denk je aan West-Canada. Op reis met een huurcamper geniet je van een aaneenschakeling van deze droomlandschappen. Niet voor niets is West-Canada verreweg onze meest populaire camperbestemming. 

Tijdens een rondreis per camper door het westen van Canada, staat een oneindig scala aan bezienswaardigheden, excursiemogelijkheden en wandelingen tot je beschikking. Stap in een kano op Emerald Lake, neem de kabelbaan naar de top van Sulphur Mountain of bewonder de indrukwekkende gletsjers langs de Icefield Parkway vanuit de helikopter. 

 

DE IDEALE CAMPERBESTEMMING

  

Voor de echte natuurliefhebber is er geen betere bestemming te bedenken dan West-Canada. Rijdend met je huurcamper door het uitgestrekte natuurschoon, spot je regelmatig wilde dieren. Wat dacht je van elanden, herten, beren, bizons en walvissen? Ook liefhebbers van fotografie en actieve vakantiegangers kunnen tijdens een rondrit door West-Canada met de camper volop genieten.

 

Kampeer midden in grote natuurparken aan blauwe meren en watervallen en hike in Banff National Park rondom Lake Louise, het meest bekende meer van de Rocky Mountains. Schiereiland Spirit Island in Jasper National Park lijkt onderdeel van een sprookje en is van dichtbij te bewonderen tijdens een boottocht over Maligne Lake. Maar ook de iets minder bekende nationale parken zoals Glacier National Park en Yoho National Park, zijn absoluut de moeite van het bezoeken waard. En hoewel jouw huurcamper van alle gemakken is voorzien, ontbreekt één ding: een bad. Radium Hot Springs, dat bekend staat om haar warmwaterbronnen, is een heerlijke plek om te ontspannen is daarnaast een uitstekende uitvalsbasis voor een bezoek aan Kootenay National Park. Daar bewonder je de prachtige Marble Canyon: een kloof ontstaan door helderblauw gletsjerwater dat zich een weg door kalkstenen rotsen baant.

 

Ben je op zoek naar wat meer rust en heb je bovendien voldoende tijd? De staten British Columbia en Alberta hebben oneindig veel provinciale parken, waar je met de camper heerlijk kunt genieten van de omgeving en de natuurgeluiden terwijl het kampvuur knispert. Bezoek met je huurcamper bijvoorbeeld Wells Gray Provincial Park met zijn diepe riviervalleien, uitgestrekte bossen, hoge bergen, gletsjers en spectaculaire watervallen.

 

START JE CAMPERREIS VANUIT CALGARY, VANCOUVER OF EDMONTON

 

Vanwaar je je camperreis ook start: West-Canada is dé ideale camperbestemming. We zijn er 100% zeker van dat deze streek een onvergetelijke indruk op je zal achterlaten. 

 

Het wegennet in West-Canada is erg goed, waardoor je zonder problemen met de camper het gehele gebied kunt doorkruisen. In het uiterste noordelijke deel (richting de Yukon en Alaska) vind je wel wat onverharde wegen. Controleer voor vertrek bij de camperverhuurder van je keuze wat de exacte voorwaarden zijn met betrekking tot het rijden op niet-geasfalteerde wegen.


Om aan je camperreis door West-Canada te beginnen, kun je de huurcamper ophalen in één van de drie belangrijkste steden: 
CalgaryVancouver of Edmonton. Iedere stad kent haar eigen unieke sfeer en mogelijkheden. 

 

Vancouver is een ware wereldstad, zonder ergens heel ‘druk’ of ‘chaotisch’ te worden. Haar ligging is werkelijk magnifiek, van de bergen in het noorden tot aan de stranden aan het westen. Calgary is een moderne, frisse stad die vooral bekend staat om haar gunstige ligging ten opzichte van de Rocky Mountains. In minder dan anderhalf uur bereik je Banff National Park. Edmonton is als camperlocatie nog erg in opkomst. De hoofdstad van Alberta staat bekend als dé festivalstad van Canada. Naast de gunstige ligging ten opzichte van Jasper National Park, vindt in Edmonton bijna altijd wel een festival plaats. Ook vind je in Edmonton het grootste winkelcentrum van Noord-Amerika!

 

WAAROM DE CAMPER IN VANCOUVER OPHALEN?

 

Voordat je de camper kunt gaan ophalen is een eerste overnachting ‘verplicht’. Na de vermoeiende intercontinentale vliegreis, met het tijdsverschil en de eventuele jetlag, is dat vaak ook helemaal geen straf. Zeker wanneer je de camperreis gaat starten in Vancouver is het de overweging waard om eerst een (meerdaags) bezoek aan de derde stad van Canada te brengen. Je kunt er makkelijk een aantal dagen doorbrengen; er is erg veel te zien en te beleven.

 

Er is bijna geen mooiere stad te bedenken als startpunt van je camperreis door West-Canada dan Vancouver. Door haar indrukwekkende ligging kun je in de ochtend met de kabelbaan naar de top van de hoge bergen afreizen en in de sneeuw staan, terwijl je in de namiddag op één van de vele stranden geniet van de zon. 

 

Wanneer jouw camperreis start of eindigt in Vancouver, adviseren we een hotel in het centrum. Vanaf daar heb je de mogelijkheid om de stad verder te verkennen. Ondanks dat het rijden met de huurcamper door Vancouver prima te doen is, is parkeren in Vancouver met de camper niet makkelijk en bovendien erg prijzig. 

 

STARTEN IN CALGARY: SNELSTE VERBINDING MET DE ROCKY MOUNTAINS

 

Als directe toegangspoort van de Rocky Mountains, is Calgary de ideale locatie voor een camperreis door de overweldigende natuur van West-Canada. Start (of eindig) je je camperreis reis in Calgary, dan is één hotelovernachting in het centrum of in de buurt van het vliegveld voor de meeste reizigers voldoende. De verbinding tussen de luchthaven en het centrum van Calgary is goed: met de Calgary Transit reis je binnen 30 minuutjes naar het centrum van de stad.

 

Een camper huren in Canada in juli? Overweeg dan zeker een bezoek aan of een camperreis vanuit Calgary. Jaarlijks vindt in de stad het 10-daagse Western festival ‘Calgary Stampede’ plaats. Voor deze happening wordt de hele stad omgetoverd tot een wildwest festival met bijbehorende muziek en rodeo shows. Hoewel de prijzen in deze periode wat hoger liggen, is het festival zeker de moeite van het bezoeken waard.   


Op slechts 100 km ten westen van 
Calgary tref je de eerste provinciale en nationale parken van de Rocky Mountains. De eerste overnachting op een idyllische natuurcamping zal een overweldigende indruk op je achterlaten.

 

CAMPERLOCATIE IN OPKOMST: EDMONTON

 

Pik je de camper graag op een rustige locatie op? Edmonton is als camperbestemming nog in opkomst, hoewel we merken dat deze aan populariteit toeneemt sinds KLM een aantal dagen per week non-stop op de stad vliegt. Geheel terecht, want als festivalhoofdstad van Canada, is in Edmonton altijd wel iets te beleven.

 

Wanneer je de camper gaat ophalen in hoofdstad van Alberta, zul je merken dat het in de stad en op de wegen een stuk minder druk is dan in en rondom Vancouver en Calgary. Het starten van je camperreis in deze opkomende stad is dus absoluut een overweging waard. Vanuit Edmonton heb je een goede verbinding met Jasper National Park en de Icefields Parkway. Rijd met je huurcamper westwaarts richting Elk Island National Park, waarna je na het spotten van bizons, elanden en herten via het dorpje Hinton het Jasper National Park binnen rijdt.

 

Wil je voorafgaand of na afloop van de camperreis nog even shoppen? In Edmonton vind je het grootste winkelcentrum van Noord-Amerika. Vervelen zul je je dus zeker niet!

 

Kortom: staat een bezoek aan West-Canada ook al langer op jouw verlanglijst? Wacht niet langer! Wij helpen je graag bij het realiseren van een camperreis door het spectaculaire en diverse landschap van West-Canada.