West-Canada

Ontdek je met

Chantal

Sophie

Joyce

Credit: HG Pfaff Germany | Camperreis West-Canada

CAMPER HUREN WEST-CANADA

Denk je aan een overweldigend natuurlandschap vol majestueuze bergen, ongerepte bossen en glinsterende helderblauwe meren, dan denk je zeker aan West-Canada. Op reis met een camper geniet je van een aaneenschakeling van deze droomlandschappen. Niet voor niets is West-Canada dan ook verreweg onze meest populaire camperbestemming. 
Stap in een kano op Emerald Lake, neem de kabelbaan naar de top van Sulphur Mountain of bewonder de indrukwekkende gletsjers langs de Icefield Parkway vanuit de helicopter. 
Kootenay National ParkTijdens je rondreis per camper, door dit westelijk deel van Canada, staan een oneindig scala aan excursiemogelijkheden, bezienswaardigheden en wandelingen tot je beschikking.
Staat een bezoek aan West-Canada ook al langer op jouw verlanglijst? Wacht niet langer; wij helpen je graag bij het realiseren van zo’n camperreis door het spectaculaire en uitgestrekte natuurschoon, van West-Canada. 

DE IDEALE CAMPERBESTEMMING

Rijdend met je camper heb je regelmatig de mogelijkheid tot het bewonderen van elanden, herten, beren, bizons, walvissen en velen andere diersoorten. Niets is onmogelijk tijdens een camperreis door West-Canada. Voor de echte natuurliefhebber is er geen betere bestemming te bedenken. Ook liefhebbers van fotografie en de actievere vakantiegangers kunnen tijdens een rondrit met de camper volop genieten. 

Kampeer midden in de grotere natuurparken zoals Banff National Park en Jasper National Park. Maar ook de iets minder bekende nationale parken zoals Kootenay National Park, of Yoho National Park, zijn absoluut de moeite waard. Ben je op zoek naar wat meer rust, en heb je bovendien voldoende tijd? De staten British Columbia en Alberta hebben tevens oneindig veel provinciale parken, waar je met de camper heerlijk kunt genieten van de omgeving en de natuurgeluiden terwijl het kampvuur knispert. 

Vancouver en Calgary zijn de twee belangrijkste metropolen, vanwaar je de camperreis kunt starten. Vancouver is een ware wereldstad, zonder ergens heel ‘druk’ of ‘chaotisch’ te worden. Haar ligging is werkelijk magnifiek, van de bergen in het noorden tot aan de stranden aan het westen.
Calgary is de tweede metropool vanuit waar je met de camper binnen enkele honderden kilometers in het hart van de Rocky Mountains bent gearriveerd. 
Het wegennet in West-Canada is erg goed, waardoor je zonder problemen met de camper het gehele gebied kunt doorkruisen. 
Er zijn, vooral in het uiterste noordelijke deel (richting de Yukon en Alaska), wel enkele onverharde wegen; controleer even bij de camperverhuurder van je keuze, wat hiervoor de exacte voorwaarden zijn. 

Kortom: vanwaar je de reis ook start; West-Canada is dé ideale camperbestemming waarbij we er 100% zeker van zijn dat het een onvergetelijke indruk op je zal achterlaten. 

START JE CAMPERREIS VANUIT CALGARY, VANCOUVER OF EDMONTON

Om aan je camperreis door West-Canada te beginnen kun je de camper ophalen in één van de drie belangrijkste steden: Calgary , Vancouver of Edmonton. Iedere stad kent haar eigen unieke sfeer en mogelijkheden. 

WAAROM DE CAMPER IN VANCOUVER OPHALEN?

Voordat je de camper kunt gaan ophalen is een eerste overnachting ‘verplicht’. 
Na de vermoeiende intercontinentale vliegreis, met het tijdsverschil en de eventuele jetlag is dat vaak ook helemaal geen straf. 

Zeker wanneer je de camperreis gaat starten in Vancouver is het de overweging waard om eerst een bezoek aan de derde stad van Canada te brengen. Je kunt er makkelijk een aantal dagen doorbrengen; er is erg veel te zien en te beleven.

Er is bijna geen mooiere stad te bedenken als startpunt van je camperreis door West-Canada dan Vancouver. Door haar indrukwekkende ligging kun je in de ochtend met de kabelbaan naar de top van de hoge bergen afreizen en in de sneeuw staan, terwijl je in de namiddag op één van de velen stranden kunt genieten van de zon. 
Voor een uitgebreide beschrijving en onze reistips in Vancouver klik je hier.

Wanneer jouw camperreis start of eindigt in Vancouver adviseren we een hotel in het centrum. Vanaf daar heb je een ideale mogelijkheid om de stad verder te verkennen. Ondanks dat het rijden met de camper door Vancouver prima te doen is, is parkeren in Vancouver met de camper niet makkelijk en bovendien erg prijzig. 

STARTEN IN CALGARY: SNELSTE VERBINDING MET DE ROCKY MOUNTAINS

Als directe toegangspoort van de Rocky Mountains, is Calgary de ideale locatie voor een camperreis door de overweldigende natuur. 
Start (of eindig) je de reis in Calgary, is voor de meeste reizigers één hotelovernachting voldoende. Er is een goede verbinding tussen het vliegveld en het centrum van Calgary. Met de Calgary Transit reis je binnen 30 minuutjes naar downtown Calgary .
Op slechts 100 km ten westen van Calgary tref je de eerste provinciale en nationale parken van de Rocky Mountains. De eerste overnachting op een idyllische natuurcamping, zal een overweldigende indruk achterlaten en de camperrondreis kan echt gaan beginnen. 
Door de snelle verbinding met de Rocky Mountains wordt Calgary door velen reizigers gezien als de ideale bestemming om de camperreis te starten.

CAMPERLOCATIE IN OPKOMST: EDMONTON

Ben je al eens eerder naar West-Canada geweest, en zoek je naar iets nieuws? 
Pik je de camper liever op in een locatie waar het wat minder druk is? 
Of ben je misschien simpelweg op zoek naar een goede verbinding met Jasper National Park, en de Icefields Parkway?

Wanneer je de camper gaat ophalen in de stad Edmonton zul je merken dat het een stuk minder druk is dan in en naar steden als Vancouver en Calgary. Maar Edmonton heeft genoeg te bieden en dat begint de toerist gelukkig ook te ontdekken. Qua camperlocatie zien we dan ook dat Edmonton enorm in opkomst is.
Edmonton is, in tegenstelling wat de meeste reizigers weten, de hoofdstad van de provincie Alberta en dus niet Calgary. 
De stad wordt gekenmerkt door een aantal bijzondere locaties waaronder het Royal Alberta Museum en de West Edmonton Mall. Wil je voorafgaande of na afloop van de camperreis nog even shoppen? In dit grootste winkelcentrum van Noord-Amerika zul je je zeker niet vervelen.
Vanuit Edmonton kun je met de camper westwaarts rijden via het Elk Island National Park, alvorens je via het dorpje Hinton het Jasper National Park binnen komt rijden.
Een aantal dagen per week vliegt KLM non-stop vanaf Amsterdam naar Edmonton. Het starten van je camperreis in deze opkomende stad is dus absoluut een overweging waard. 
Nog niet alle camperverhuurders zijn gevestigd in Edmonton, maar dat gaat volgens onze vermoedens niet lang meer duren. Op pad gaan met je camper vanuit Edmonton hebben we inmiddels zelf mogen ontdekken en wij waren erg tevreden.