Icefields Parkway

Tijdens jouw camperreis door West-Canada ontdek je vele prachtige natuurwonderen. Rijd over the Icefields Parkway, de wereldberoemde 230 kilometer lange Alberta Road 93 die Jasper National Park en Lake Louise verbindt. Onderweg spot je met een beetje geluk veel wilde dieren, zoals elanden en beren.   

BEZIENSWAARDIGHEDEN ICEFIELDS PARKWAY

De weg is in 1940 speciaal aangelegd om de toeristische trekpleisters van Alberta te kunnen bezoeken. Al rijdend in je camper passeer je de prachtige Canadese natuur. Van enorme, besneeuwde, bergtoppen tot kraakheldere meren en immense gletsjers. Zo rijd je onder andere langs de schitterende Athabasca gletsjer en de indrukwekkende Mistaya Canyon.

Mistaya Canyon is een prachtige canyon die gemakkelijk te bereiken is vanaf de Icefields Parkway. De canyon is gevormd door de rivier Mistaya en is populair bij toeristen vanwege zijn bochtige wallen en bijzondere uitzichten.

Naast de prachtige Mistaya Canyon kun je op de Icefields Parkway ook langs de Athabasca waterval rijden. Deze waterval bevindt zich in het nationale park genaamd Jasper National Park. De waterval heeft een val van 23 meter en een breedte van 18 meter en is bekend vanwege de kracht van de hoeveelheid water die met de stroom naar beneden valt.

Ben je in de buurt van het nationale park Banff National Park? Bezoek dan Crowfoot. Deze gletsjer ligt 32 km ten noordwesten van Lake Louise. Als je rijdt over de Icefields Parkway kun je Crowfoot al bezichtigen.

PER CAMPER OVER DE ICEFIELDS PARKWAY

Bereis deze fenomenale weg tussen Banff National Park en Jasper National Park tijdens jouw reis door West-Canada. De Icefields Parkway is dé ideale manier om langs alle mooie meren, bergen, gletsjer en parken van West-Canada te komen.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties