Edmonton

Edmonton is de hoofdstad van de provincie Alberta, en het inwoners aantal is ongeveer gelijk aan dat van Amsterdam. Het paradepaardje van de stad is de West Edmonton Mall, dit is hét grootste indoor winkelcentrum van Noord-Amerika. Naast de vele winkels beschikt dit winkelcentrum ook over een indoor ijsbaan, waterpark en attractiepark. Wanneer je een écht winkelliefhebber bent, is een bezoek aan dit winkelcentrum vanzelfsprekend wanneer je in Edmonton bent.
Wanneer je geen winkelliefhebber bent, kun je ook je hart ophalen in Edmonton. Wat te denken van een bezoek aan het Alberta Aviation Museum, Royal Alberta Museum, Fort Edmonton Park, de Art Gallery of Alberta, of de City Hall? Je ziet het, keuze genoeg in deze stad.

BEZIENSWAARDIGHEDEN EDMONTON

Op vrijwel elke afbeelding van Edmonton, zie je de North Saskatchewan river terugkeren. Niet geheel onterecht, deze rivier loopt namelijk dwars door de stad heen. Wanneer je opzoek bent naar een unieke ervaring, dan kun je kanoën over deze rivier, een aangename tijd is gegarandeerd! Ikzelf heb een segway tocht gemaakt langs de North Saskatchewan river.

De bijnaam van Edmonton is Festival City. Doordat er het hele jaar door enorm veel festivals georganiseerd worden in de stad, kan het zo maar zijn dat je net in Edmonton bent op het moment van een van die festivals. De lokale bevolking is erg gastvrij, dus voeg je bij de menigte en maak kennis met de locals!

Waar je misschien niet meteen aan denkt bij het horen van de naam Edmonton, is het noorderlicht. Aangezien Edmonton zo noordelijk gelegen is, gedurende een periode van 4 maanden is er een behoorlijke kans om het schitterende noorderlicht te zien in Edmonton!

Wanneer je in Edmonton verblijft mag een bezoek aan Elk Island National Park niet ontbreken. Op slechts een half uurtje rijden van Edmonton tref je dit natuurpark, waar je oog in oog kunt komen te staan met bizons en elanden. Wanneer je even wilt ontsnappen aan de hectiek van de stad, dan is dit nationale park een perfecte kans! De wandelpaden in het park geven je de kans om écht even helemaal tot rust te komen.

JOUW CAMPERREIS DOOR WEST-CANADA

Wil je jouw camperreis beginnen in Edmonton? Dat kan! Vanuit hier kun je het prachtige West-Canada ontdekken. Reis bijvoorbeeld in een rondje en bezoek Mount Robson, Jasper National Park en Icefields Parkway. Via Calgary reis je terug naar Edmonton om hier de camper weer in te leveren.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties