Mount Robson

Mount Robson Provincial Park is zo’n park waar bijna alle camperreizigers door heen rijden tijdens een camperreis in West-Canada. Het park ligt in de provincie British Columbia, tegen de grens van Alberta. Het park is vernoemd naar de allerhoogste top (bijna 4000 meter) van de Rocky Mountains, Mount Robson. De top ligt bijna altijd in de wolken. Kom je voorbij en kan je de top zien? Dan ben je een bofkont, maak gauw een foto van het bewijs dat je de top van de berg gezien hebt!

BEZIENSWAARDIGHEDEN MOUNT ROBSON

De meeste camperreizigers rijden langs de bekende bergtop, maken gauw een foto en rijden dan snel door richting Jasper National Park of naar Wells Gray Provincial Park. Heb je er al eens aan gedacht om een of meerdere nachten in deze omgeving te overnachten? Je kunt ontzettend veel activiteiten doen in het park of in de omgeving. Denk hierbij aan wandelen, wildlife spotten of raften. Daarnaast ontspringt in Mount Robson de beroemde Fraser rivier waar je in de herfst veel zalmen stroomopwaarts ziet zwemmen om terug te keren naar hun geboorterivier. 

VISITOR CENTRE

De béste plek om informatie te krijgen over het park is bij het Visitor Centre. Het informatiecentrum is gelegen aan highway 16 op de Yellowhead highway. Geniet van een lekkere kop koffie met een uitstekend eersterangs uitzicht op Mount Robson. Bij helder weer kan je hier ook prachtige foto's maken van deze hoge berg met zijn besneeuwde top. Informeer bij de rangers naar welke activiteiten er georganiseerd worden, vraag waar de dieren het laatst gezien zijn of bekijk de tentoonstelling over de geschiedenis van het park. 

WANDELEN

Met een camper kan je maar een klein deel van het park bezoeken. De beste manier om het park te gaan ontdekken is te voet. Er worden veel wandelingen aangeboden, van makkelijk tot meerdaagse wandeltochten. Een bucketlist wandeling is de bekende Berg Lake Trail, een wandeling van 22 km die je naar het bijzondere Berg Lake en Berg gletsjer brengt. Vele beschrijven de route als onvergetelijk, maar wel uitdagend vanwege de lange afstand. De Berg Lake Trail duurt 2 dagen. Laat je dan ook goed informeren door de rangers in het Visitor Centre. Vanaf dit jaar (2019) is deze wandeling alleen toegankelijk indien je vooraf een reservering gemaakt hebt via Parks Canada. 

Wil je wel graag wandelen, maar is de Berg Lake Trail te pittig? Dat kunnen wij ons zeker voorstellen. Het park biedt nog vele andere trails aan. Een trail is de wandeling naar Kinney Lake (4 kilometer), je volgt hiervoor het begin van de Berg Lake Trail en je komt dan uit bij Kinney Lake, ook een prachtig meer om te zien. 

OVERNACHTEN IN MOUNT ROBSON

Heb je besloten dat je een nacht wilt overnachten en meer wilt zien van het park? Dan kan je overnachten op een van de 3 campings die je met een camper kunt bereiken. De 3 campings liggen verspreid in het park, maar zijn allemaal gelegen aan de Yellowhead highway. De drie campings zijn de Robson Meadows, Robson River en Lucerne camping en deze zijn vanaf half mei tot eind september geopend. Onze favoriete camping is de Meadows camping, prachtig gelegen in de bossen aan de voet van de berg. 

MET DE CAMPER NAAR MOUNT ROBSON PROVINCIAL PARK

Het park is gelegen op ca. 50 km vanaf Jasper National Park (Alberta) en op ca. 230 km vanaf  Wells Gray Provincial Park (British Columbia). Dwars door het park loopt de Yellowhead highway, nummer 16 en via deze weg is het park het makkelijkste te bereiken. Kom je vanaf Jasper National Park, dan rijd je via highway 93 naar Mount Robson. Kom je vanaf Wells Gray, dan rijd je via highway 5 naar het park. 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties