Wells Gray Provincial Park

In de buurt van Clearwater vind je het 4e grootste park van British Columbia, Wells Gray Provincial Park. Het park heeft zijn bijnaam “Waterfall Park” te danken aan de 250 watervallen, waarvan de Helmcken Falls de bekendste is. In het park bevinden zich, naast het grootste meer van Noord Amerika, Murtle Lake, ook nog vele andere meren. Als watersport fanaat kom je hier zeker aan je trekken. Je kunt er kanovaren en kajakken. Door de diversiteit van het landschap kunnen ook wandelaars hun hart ophalen. En door de aanwezigheid van meer dan 50 soorten zoogdieren is de kans ook groot dat je een grizzly beer of wolf zult spotten. Ben je eind augustus in Wells Gray Provincial Park, ga dan zeker even naar Bailey’s Chute. Hier kun je in deze periode de zalmtrek aanschouwen, en met een beetje geluk; een beer!

BEZIENSWAARDIGHEDEN WELLS GRAY PROVINCIAL PARK

Bezoek het Visitors Center en bekijk wat je allemaal kunt doen in de regio. Er zijn verschillende dagtochten en vele watersport tours. Kies wat je leuk lijkt. Alle tours zijn vaak met een gids die je veel kunnen vertellen over het gebied, je kunt er voor kiezen om aan te sluiten bij een groep of een privétour te reserveren. Het Wells Gray Provincial Park staat bekend om zijn overvloed aan water. Overal waar je kijkt vind je stromende beekjes, woeste rivieren, schitterende watervallen en kraakheldere meren. Ben je van plan om te gaan kanoën, raften, kajakken of deel te nemen aan andere watersporten tijdens jouw vakantie? Dan is Wells Gray Provincial Park dé plek om dit te gaan doen.

Een van de vele attracties in Wells Gray is Bailey's Chute, in de maand september zie je hier scholen zalm tegen de stroming op zwemmen; een erg bijzonder gezicht. In deze tijd van het jaar komen hier ook veel beren die jagen op de zalm!
De Helmcken Falls en Spahat Falls zijn zeker een bezoekje waard. Deze watervallen vallen van een enorme hoogte en dit zorgt voor een hoop gebulder. Ook de omgeving rondom deze watervallen bieden prachtige plekjes waar je kunt picknicken of gewoon heerlijk kunt rondstruinen.

Je kunt ook een van de vele tochten volgen, vraag bij het Wells Gray Visitors Center na wat de mogelijkheden zijn. Vaak zijn de tochten begeleid en een gids kan je veel vertellen over de omgeving, de wilde dieren en andere interessante weetjes.

JOUW CAMPERREIS DOOR WEST-CANADA

Wanneer je Wells Gray Provincial Park bezoekt is een bezoekje aan Clearwater ook zeker de moeite waard. Hierna kun je doorrijden richting Calgary. Bezoek onderweg de bekende nationale parken Jasper en Banff, waar je kunt genieten van prachtige natuur.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties