Oost-Canada

Ontdek je met

Yvonne

Helmi

Susanne

Travelhome | Campervakanties Oost-Canada

CAMPERREIS OOST-CANADA 

Huur een camper in Halifax, Montreal of Toronto en maak een onvergetelijke rondreis door Oost-Canada. Canada staat voor een camperreis bij de meeste reizigers slechts bekend om de natuurpracht en de bezienswaardigheden in het westen, maar wat dacht je van de veelzijdigheid die Oost-Canada te bieden heeft? Oost-Canada kent een overvloed aan bruisende steden, adembenemende nationale parken, prachtige fjorden, hoge kliffen, maar bijvoorbeeld ook een tweetalige cultuur. Oost-Canada is niet alleen een ideaal reisgebied voor de natuurliefhebber, maar ook de èchte kampeerder alsmede de culinaire levensgenieter kan tijdens een camperreis optimaal gaan genieten. Een rondreis per camper door Oost-Canada zal een goede combinatie en balans zijn tussen geschiedenis, natuur en cultuur.

Met je huurcamper kun je op ontdekking door de verschillende provincies. Ontario, Quebec, New Brunswick en Prince Edward Island (PEI) worden vaak bedoeld wanneer er gesproken wordt over Oost-Canada. De provincies Labrador, New Foundland en Nova Scotia behoren tot het zogenaamde ‘Maritiem en Atlantisch Canada’.

Met haar zeven provincies zijn er volop mogelijkheden tot het maken van een geweldige rondreis per camper, vol met afwisseling; van grote wereldsteden als Toronto, tot kleine dorpjes als Lunenburg, van historische plekken in Ottawa, tot walvis spotten in Tadoussac, van onderdeel van de UNESCO werelderfgoedlijst èn culinaire stad Quebec, tot de spectaculaire Niagara watervallen. Werkelijk niets is onmogelijk.
Een rondreis per camper door Oost-Canada is meer dan de moeite waard en zal een aaneenschakeling zijn van hoogtepunten. Je kunt de camper ophalen en inleveren in de steden Toronto, Montreal en Halifax.

OP CAMPERREIS VANUIT TORONTO

Grenzend aan Lake Ontario is Toronto een zeer unieke bestemming. Toronto wordt door velen gezien als de meest moderne stad van Canada. Enigszins vergelijkbaar met steden als New York en Chicago, kan je je absoluut een aantal dagen goed  vermaken in Toronto.
Vanuit Toronto kun je met vrijwel alle grote(re) verhuurders op pad. Gezien de grootte, en de daarbij behorende drukte, van de stad kiezen de meeste verhuurders er voor om hun depot echt buiten de stad te vestigen. Zo ligt het verhuurstation van Fraserway in de stadswijk Cookstown, op een kleine 70 km van de luchthaven.
Het maakt het wegrijden met je camper, voor de meesten, vaak toch net even een stukje prettiger, wanneer je niet direct in de grootste drukte terecht komt.

EEN CAMPER HUREN IN MONTREAL

De stad Montreal heeft een grote Franse inslag en staat bekend om haar levendigheid: een ware metropool met veel sfeer en mooie bezienswaardigheden. Wanneer je de camper huurt vanuit Montreal is het belangrijk om te weten dat de meeste verhuurders het niet toestaan om met de camper de stad in te gaan. Een camping op zoeken aan de rand van het centrum of in een buitenwijk is dus het advies. Er is een goede verbinding via het openbaar vervoer.
De verhuurders Cruise Canada en Canadream hebben een verhuurlocatie in Montreal .

HAAL JE DE CAMPER IN HALIFAX OP?

Halifax, gelegen op het schiereiland Nova Scotia, is de gateway tot het Atlantische Canada.
De grote verhuurders zijn gevestigd in deze prachtige stad, waar je kunt ervaren dat een grote stad niet groot hoeft te zijn. Halifaxis een charmante stad met veel leuke bezienswaardigheden.
De meeste depots kun je vinden aan de westzijde van de stad, op een kleine 25 km van de luchthaven.
Bij rondreizen door de provincie Nova Scotia kun je denken aan vuurtorens, idyllische vissersdorpjes en prachtige bijzondere natuurverschijnselen zoals de Bay of Fundy.
Wanneer je de camper ophaalt in Halifax kun je op pad gaan door de geweldige afwisselende provincie Nova Scotia, met haar rijke historie en diversiteit. Maar ook een roadtrip door de provincie Prince Edward Island en New Brunswick behoort dan zeker tot de mogelijkheden? Of wat dacht je van een enkele reis? Haal de camper op in Halifax en rijdt via de verschillende provincies naar de metropool Toronto. Een perfecte combinatie tussen natuur en steden afgewisseld met unieke bezienswaardigheden.