Niagara Falls

Op de grens van Canada en de Verenigde Staten liggen de spectaculaire en wereldberoemde Niagara watervallen. De Niagara Falls bestaan uit drie verschillende watervallen: de kleinere Bridal Veil Falls, de Horseshoe Falls en de American Falls. De watervallen staan niet zozeer bekend om de hoogte als wel om de breedte. Er gaat tijdens piekuren maar liefst 16800 kubieke meter water per minuut over de rand, dit maakt ze de meest krachtige watervallen in Noord Amerika. Tevens levert het veel elektriciteit voor de staten New York (VS) en Ontario (Canada).

BEZIENSWAARDIGHEDEN NIAGARA FALLS 

Een populaire manier om de watervallen te bekijken is met de Hornblower. In deze boot zie je de watervallen van onderaf en kom je erg dichtbij. Ook kun je bij Cave of the Winds met een lift naar de basis van de Bridal Veil Falls. Verder heb je een spectaculair uitzicht vanaf de observatietoren bij Prospect Point. Er is ook de mogelijkheid om áchter de watervallen te komen, met de tour "Journey behind the Falls", erg apart om te ervaren! Bekijk je liever de watervallen van bovenaf? Neem dan het Niagara SkyWheel of bezoek de Skylon Tower.

De Canadese stad die het dichtstbij de watervallen ligt is Toronto, gelegen op 72 mijl. Je kunt in de plaats Niagara Falls of in Niagara On The Lake overnachten, er zijn een camping en uiteraard verschillende hotels aanwezig.

's Avonds kun je een hapje eten in de Skylon Tower, een lift brengt u naar de top van deze draaiende toren. Je hebt vanaf hier een adembenemend uitzicht op de Niagara Falls. Ga eten bij het buffet of A La Carte en geniet van de prachtig verlichte Niagara Falls.

JOUW CAMPERREIS DOOR OOST-CANADA 

Wil je jouw camperreis beginnen bij de Niagara Falls? Haal je camper dan op in het nabij gelegen Toronto. Hierna kun je jouw reis door Oost-Canada vervolgen en bijvoorbeeld de bekende steden Ottawa en Montreal bezoeken. Je kunt een bezoek aan Niagara Falls ook combineren met een camperreis door Noordoost Amerika. Je start dan bijvoorbeeld in New York, Boston of Chicago.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties