30+ jaar
3.29.0.7@P-CD06 (201126 0855)

Finland

Travelhome | Camper huren Finland

EEN CAMPERREIS DOOR FINLAND

Finland is het land van de ongerepte natuur! Natuurliefhebbers kunnen in Finland hun hart ophalen want dit land telt maar liefst 40 nationale parken. Daarmee behoort Finland tot een van de Europese landen met de meeste nationale parken. De afstanden tussen de nationale parken kun je het beste met de camper overbruggen. Tevens geldt in Finland het allemansrecht. Dit geeft je het recht om overal van de natuur te genieten. Dit recht biedt je de mogelijkheid om met de camper op de mooiste plekken in de natuur te overnachten mits je de natuur respecteert. Indien het land waarop je wilt kamperen toebehoort aan iemand, dien je vanzelfsprekend toestemming aan de eigenaar te vragen alvorens je je camper parkeert. 

Finland is grofweg opgedeeld in vier gebieden: Helsinki, Lapland, merengebied, en kust en archipels. Lapland strekt zich uit over het gehele noorden van Finland. Het zuiden is verdeeld in de overige drie gebieden: Helsinki, merengebied en kust en archipels. Het merengebied, Lakeland, ligt in het zuidoosten van Finland en grenst aan Rusland. Kust en Archipels ligt in het zuidwesten en beslaat de grootste kust van Finland. Tot slot het gebied Helsinki is vanzelfsprekend rondom de levendige hoofdstad, Helsinki, in het uiterste zuiden van Finland. 

Wie goed naar de kaart van Finland kijkt én bezit over een sprankje inbeeldingsvermogen, ziet dat de contouren van Finland lijken op het hoofd van een rendier. Rendieren kom je tijdens een camperreis door Finland voldoende tegen, in het noorden van Finland leven zelfs meer rendieren dan mensen! In het noorden van Finland, nabij de Russische grens, heb je ook de meeste kans om de Europese bruine beer te spotten. Naast spontane ontmoetingen met rendieren of beren spotten, kun je tijdens een camperreis door Finland ook de Kerstman de hand schutten nabij Rovanimie. Wie dacht dat Kerstman in Groenland of op de Noordpool woonde heeft het mis, de kerstman is het gehele jaar te bezoeken in zijn kantoor in Santa Claus Village!