Finland

Ontdek je met

Susanne

Travelhome | Camper huren Finland

EEN CAMPERREIS DOOR FINLAND

Finland is het land van de ongerepte natuur! Natuurliefhebbers kunnen in Finland hun hart ophalen want dit land telt maar liefst 40 nationale parken. Daarmee behoort Finland tot een van de Europese landen met de meeste nationale parken. De afstanden tussen de nationale parken kun je het beste met de camper overbruggen. Tevens geldt in Finland het allemansrecht. Dit geeft je het recht om overal van de natuur te genieten. Dit recht biedt je de mogelijkheid om met de camper op de mooiste plekken in de natuur te overnachten mits je de natuur respecteert. Indien het land waarop je wilt kamperen toebehoort aan iemand, dien je vanzelfsprekend toestemming aan de eigenaar te vragen alvorens je je camper parkeert. 

Finland is het land van de ongerepte natuur en het ideale land om met de camper te ontdekken! Natuurliefhebbers kunnen in Finland hun hart ophalen want dit land telt maar liefst 40 nationale parken, waaronder Koli National Park en Uhro Kekkonen National Park. Daarmee behoort Finland tot een van de Europese landen met de meeste nationale parken. Finland heeft naast nationale parken ook de meeste meren en eilandjes van Europa. Zodoende wordt Finland het land van de duizend meren genoemd en is het land van de duizend eilandjes ook een toepasselijk naam. Waar Finland deze naam aan heeft te danken, ontdek je in de regio’s Lakeland en Coast and Archipelago. Voor enige afwisseling bezoek je de grote en moderne steden Helsinki en Tampere. Of wandel je door de charmante straten van de oudere steden Porvoo of Turku. UNESCO Werelderfgoed vind je in Suomnelinna nabij Helsinki of Samallahdenmäki nabij Rauma

Wie goed naar de kaart van Finland kijkt en bezit over een sprankje inbeeldingsvermogen, ziet dat de contouren van Finland lijken op het hoofd van een rendier. Wist je dat in Lapland, meer rendieren dan mensen leven! In Lapland, nabij de Russische grens, heb je ook de meeste kans om de Europese bruine beer te spotten. Naast spontane ontmoetingen met rendieren of beren spotten, kun je tijdens een camperreis door Finland ook de Kerstman de hand schudden in Santa Claus Village in Rovaniemi. In de wintermaanden kun je o.a. in Rovaniemi het noorderlicht zien, terwijl in de zomer de zon in het noorden van Finland niet of nauwelijks onder gaat. Op de dag van de langste dag/kortste nacht vieren de Finnen Midzomer, deze op één na belangrijkste feestdag voor de Finnen wil jij mee gemaakt hebben tijdens een camperreis door Finland. 

Wist je dat je in Finland met de camper in de vrije natuur mag overnachten? Het allemansrecht geeft je in Finland het recht om overal van de natuur te genieten mits je de natuur respecteert en deze netjes achter laat. Betaal in Finland dus niet te veel geld voor een simpele camping maar, indien mogelijk, overnacht op de mooiste plekken in de natuur!

 

 

Reisexpert Susanne vertelt:

"Finland is bij uitstek geschikt voor mensen die op zoek zijn naar rust, ruimte en overweldigende natuur. Een land wat 10 x groter is dan Nederland met maar 5.5 miljoen inwoners en bestaat voor 75% uit bossen en duizenden meren, wie wil daar niet naartoe?"

Camperreis op maat

Laat onze reisexperts een camperreis op maat voor je samenstellen!
Je ontvangt binnen enkele dagen vrijblijvend een uitgebreide offerte.
Ja, stuur mij een gratis offerte!