Sammallahdenmäki

Vind jij de hunebedden in Drenthe bijzonder? Finland kent een begraafplaats uit de bronzen steentijd welke minstens zo bijzonder is! Samen met Suomenlinna behoort Sammallahdenmäki, de grootste begraafplaats uit de bronzen steentijd, tot de UNESCO Werelderfgoedlijst. Ben je in buurt rijdt dan met de camper deze bezienswaardigheid niet voorbij. 

Wie niet beter weet, zou denken dat op 36 hectare tientallen willekeurige steenhopen liggen. Echter niets is minder waar, deze 36 steenhopen maken onderdeel uit van een prehistorische begraafplaats en de oudste prehistorische archeologische bezienswaardigheid van Scandinavië. Het oudste graf stamt naar schatting af van 1300 tot 1000 jaar voor Christus en het jongste graf is waarschijnlijk van 170 jaar voor Christus tot 82 jaar na Christus. De graven verschillen in vorm en grote en zijn op basis hiervan onder te verdelen in verschillende groepen. Wist je dat op basis van divers onderzoek is gebleken dat degene die hier begraven lagen naar alle waarschijnlijkheid de zon vereerden?

Je kunt Sammallahdenmäki gemakkelijk met de camper bereiken. Diverse borden op de weg en snelweg wijzen je in de richting van de bezienswaardigheid. De camper kun je parkeren op de parkeerplaats waar zich tevens twee informatiepunten bevindt met informatie en brochures over de begraafplaats. In de maand juli kun je op weekdagen vanaf het zuidelijke informatiepunt een begeleide tour lopen voor een kleine prijs. Kom je buiten de maand juli naar Sammallahdenmäki, kun je op eigen houtje het gebied verkennen.  Wij raden aan om de uitgestippelde route van 1,5 te wandelen langs enkele van de graven. 

MET DE CAMPER NAAR SAMMALLAHDENMÄKI 

Sammallahdenmäki ligt op circa 20 kilometer van de charmante stad Rauma (en op enige afstand van Turku en Tampere). Een bezoek aan Sammallahdenmäki kun je uitstekend combineren met een bezoek aan Rauma. Na deze charmante stad en bezienswaardigheden bezocht te hebben, kun je de camperreis bijvoorbeeld vervolgen naar Turku of Tampere. Wij raden aan om in de omgeving van Rauma naar een geschikte camping te zoeken of op een mooie plek in de natuur te overnachten. 

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties