Campings Finse Sauna

Zoals de Romeinen in hun tijd het badhuis als ontmoetingsplaats hadden zo heeft in Finland de sauna ook een sociale functie. Een sauna nemen betekent niet alleen een heerlijke verzorging van het lichaam het is eveneens een reiniging van de geest. Net zoals Engeland voor thee staat staat Finland voor sauna. Zelfs in tijd van oorlog werden er kleine sauna’s gebouwd zodat de soldaten hier gebruik van konden. Wij raden u aan om zeker één van de ruim anderhalf miljoen Finse sauna’s te bezoeken. Na een bezoek aan de sauna zult u zich heerlijk ontspannen en uitgerust voelen zodat u helemaal klaar bent voor uw volgende excursie.


Campings Fort Suomenlinna

Fort Suomenlinna is gelegen op verschillende eilanden in de buurt van Helsinki. Het indrukwekkende fort is gebouwd in de 18e eeuw en moest de Finnen beschermen tegen aanvallen vanuit zee. Op de eilanden vindt u niet alleen de gebouwen zelf maar ook een interessant museum een bibliotheek en een marineschool. Dit bijzondere fort staat ook op de werelderfgoed lijst van UNESCO.


Campings Helsinki

De Finse hoofdstad Helsinki is een prachtige parel aan de Oostzee en wordt omringd door tientallen eilandjes die vanuit de haven te zien zijn. Helsinki staat bekend als één van de meest moderne en culturele steden van Europa. Omgeven door water vormt de stad het culturele en zakelijke centrum van Finland.
U kunt de diverse bezienswaardigheden in de stad prima te voet afleggen. Vanaf het centrale marktplein kunt u een rondvaart om de eilandjes maken. Vlakbij het marktplein bevindt zich het staatsplein. Hier vinden staatsbegrafenissen en officiële herdenkingen plaats. Naast het Senaatsgebouw en het Ridderhuis ligt ook de imposante witte domkerk aan het senaatsplein. Dit is hét handelsmerk van Helsinki en is dan ook al van verre afstand te zien. Andere trekpleisters zijn de rotskerk Temppeliaukio de botanische tuin het operagebouw het Sibiliuspark en de Finlandia-hal. De Alexanderstraat is één van de belangrijkste winkelstraten die eindigt bij het imposante Stockmann-warenhuis. Beleef het trendy Helsinki waar architectuur design parken stranden en een bruisend centrum elkaar ontmoeten. Aanschouw de kleurrijke marktpleinen bekijk de historische gebouwen bezoek een modern museum wandel langs de gezellige haven en geniet van de strelende zon in één van de mooie parken van Helsinki.


Campings Het noorderlicht

Bijna niets in Finland is zo mysterieus en prachtig tegelijk als het Noorderlicht. Dit prachtige lichtfenomeen is in Lapland in de maanden februari maart september en oktober te zien tijdens heldere nachten. De hemel verandert dan in een buitengewoon lichtspektakel waarbij een mysterieuze groene zweem de donkere sterrenhemel vult. De stand van de aarde zorgt er in de zomermaanden voor dat de zon niet ondergaat.


Campings Kemi

Hetgeen wat het stadje Kemi vooral bekend heeft gemaakt is het Lumilinna Snow Castle. Dit kasteel is werkelijk een streling voor het oog doordat het geheel uit ijs en sneeuw is gebouwd. Ook de sculpturen restaurants en speelplaats bestaat geheel uit ijs en sneeuw. Elk jaar wordt het kasteel opnieuw opgebouwd waardoor er ook een nieuw thema ontstaat. Omdat het kasteel seizoensgebonden is kunt u dit kasteel alleen in de wintermaanden bezoeken.
Naast het Lumilinna Snow Castle is het ook bijzonder leuk om in de winter vanuit Kemi met de ijsbreker Sampo mee te varen. Dit is de enige ijsbreker ter wereld die excursies verzorgd. Het is een unieke ervaring om mee te maken hoe deze ijsbreker het Arctische ijs van 8 meter dikte als een scheermes doorsnijdt. Het krakende ijs en de wit uitgestrekte vlakte zorgen voor een overweldigend gevoel.


Campings Kuopio

Kuopio is een echte schaatsstad. Het ijs van het meer Kallavesi, dringt zich iedere winter tot dicht in het stadshart. Elk jaar vindt hier de internationale Finland Ice Marathon plaats met aardig wat deelnemers.  Andere actieve mogelijkheden zijn bijvoorbeeld sneeuwscooteren, husky safari’s, abseilen, ijsvissen en ijszwemmen.
In Kuopio kunt u ook diverse interessante bezienswaardigheden bezoeken. Zo kunt u naar de uitkijktoren op de Puijo-heuvel gaan, die een prachtig uitzicht over de omgeving biedt. Daarnaast kunt u ook met een rondvaartboot de haven van Kuopio bekijken of de Fins orthodoxe kerk bezoeken.

Campings Kuusamo

Eén van de drie PanPark-certificaten in Europa is toegekend aan het Oulanka National Park net ten noorden van Kuusamo. Via de Karhunkierros-wandelroute kunt u optimaal genieten van de ongerepte natuur.
Kuusamo is een veelzijdige wintervakantiebestemming. In de winter wordt Kuusamo omgetoverd tot een stadje met bevroren meren waarbij de maan en het magische noorderlicht de wonderwitte wereld verlicht. U kunt er ook voor kiezen om het Oulanka National Park te bezoeken wat net ten noorden van Kuusamo ligt.


Campings Lapland

Finland bestaat voor ongeveer de helft uit het zogeheten Lapland. In Lapland vindt u snelstromende rivieren oneindige sneeuwvlaktes en een desolaat landschap dat bijna onaards aandoet. Wij raden u aan om met rendier- of hondensledes een prachtig stukje wildernis van Lapland te ontdekken. Het is namelijk een unieke ervaring om met deze mooie dieren over het glooiende sneeuwlandschap te rijden.
De poort naar Lapland is de provinciehoofdstad Rovaniemi. Dit is de grootste stad van Lapland en ligt op de Poolcirkel. In het nabijgelegen Santa Claus Village kunt u de Kerstman hoogstpersoonlijk ontmoeten. In de zomer gaat de zon in Lapland nooit onder en in het voor- en najaar maakt u veel kans om het spectaculaire Noorderlicht te zien.


Campings Merenstelsel Saimaa

In Finland wordt u overspoeld door de meest fantastische meren in alle soorten en maten. Het oosten bewijst dat nog eens dubbel en dwars en wordt dan ook niet voor niets wel "het land van de duizenden meren" genoemd. Als u deze regio bezoekt zult u versteld staan van het glinsterend labyrint van meren rivieren kanalen en eilanden afgewisseld door bossen en heuvels die zich over honderden kilometers uitstrekken. Het Saimaa-merensysteem is een immens netwerk van waterwegen. Indien u noordelijk langs de meren reist neemt u dan even de tijd voor de watervallen van de Vuoksirivier en later voor de beren- en wolvenroute.


Campings Midzomerfeest

Midzomer is een festival dat plaatsvindt tijdens de dagen waarop de zon in het zuiden nauwelijks ondergaat en in het noorden helemaal niet ondergaat. Midzomer, de feestdag van Johannes de Doper, wordt gevierd in het weekeinde dat het dichts bij 21 juni ligt. Tijdens dit festival worden er volop vreugdevuren ontstoken en in vele delen van Finland worden de ‘midzomerpalen’ versierd. Laat u meeslepen in de opzwepende muziek en de uitbundige feeststemming. Dit is uw kans om een stukje Finse cultuur te ervaren.

Campings Nationaal Park Lemmenjoki

Het Lemmenjoki Nationaal Park is het grootste park van Finland en ligt in het Noorden van het land. Als u een wandeling gaat maken door dit park voelt het soms aan alsof u door een oerwoud loopt. Zo komt u onderweg langs rivieren moerassen en waterrijke gebieden. Misschien ziet u zelfs tijdens uw wandeling een goudzoeker langs de rivier zitten die zijn geluk beproefd. U kunt het park niet alleen te voet verkennen maar ook per boot. U heeft namelijk de mogelijkheid om een boottocht te maken over de Lemmenjoki rivier.


Campings Rovaniemi

Rovaniemi is de stad van sneeuw en het Noorderlicht en wordt daarom ook wel het kerstdorp genoemd. Dit dorpje bruist het hele jaar door van de velen activiteiten. Zo herbergt de heuvel Ounasvaara in de zomer een prachtig fietsgebied en in de winter een walhalla voor skiërs en snowboarders. Ook kunt u over de twee grote rivieren bij Rovaniemi een boottocht maken en liefhebbers van rendieren kunnen een rendierfarm bezoeken. Laat u in de winter verleiden tot een trip op een sneeuwscooter een wandeling door winterwonderland of een sledetocht met rendieren.


Campings Saariselkä

Dit dorpje dat behoort tot de gemeente Inari is omgeven door hoogvlakten en de gevarieerde natuurgebieden van het Urho Kekkonen National Park. Saariselkä is een veelzijdig en levendig vakantiedorp. Het stadje is sneeuwzeker en biedt alle wintersportmogelijkheden die men zich kan wensen. Skiën vissen go-karten op ijs en een sneeuwsafari behoren tot de mogelijkheden.


Campings Sammallahdenmäki

Sammallahdenmäki is een bemoste heuvel in de gemeente Lappi in West-Finland waar 33 stenen graven liggen die komen uit de bronstijd. Dit erfgoed staat symbool voor de Scandinavische samenleving en begrafenisrituelen in de bronstijd en staat daarom al sinds 1999 op de UNESCO werelderfgoedlijst. De graven zijn zeer goed bewaard gebleven doordat ze op een afgelegen locatie liggen. Verwonder u over dit prachtig stukje Finse historie en waan u op dit plekje terug in de bronstijd.


Campings Tampere

Tampere is een echte industriestad. De stad leeft van de handel in de metaalindustrie en de elektrotechniek. In deze stad is de enige Finse kerk in neo-byzantijnse stijl te vinden. De kerk is helemaal opgebouwd uit baksteen omdat er in de omgeving geen gesteente gewonnen kon worden. Een andere bijzondere bezienswaardigheid in Tampere is het openluchttheater.


Campings Turku

Turku is de oudste stad van Finland en tevens de voormalige hoofdstad. Opvallend in Turku zijn het indrukwekkende kasteel en de kathedraal twee nationale symbolen. Verspreid in de omgeving liggen bijzondere musea herenhuizen boerderijen en ijzergieterijen. Traditionele handwerken bloeien hier volop en de restaurants serveren zeebanket en andere lokale lekkernijen. Niet ver van Turku af ligt Naantali met het themapark Moominworld. Dit themapark staat in de zomermaanden garant voor een heerlijk dagje uit met het hele gezin. Iets van de kust vandaan ligt een Finse archipel met meer dan 20.000 eilanden en eilandjes die gemakkelijk per veerboot te bereiken zijn.


Campings Urho Kekkonen National Park

Het Urho Kekkonen National Park is het op één na grootste natuurreservaat van Finland. Stap in de wildernis en aanschouw de rivieren valleien bergen en bossen. Het is een contrastrijk gebied waardoor het een erg fotogeniek stukje van Finland is. Er zijn twee bezoekerscentra waar vandaan u trektochten kunt maken. De bezoekerscentra hebben een blijvende tentoonstelling over het park: natuur geschiedenis en vrije tijdsbesteding komen hier aan bod. In elk centrum zijn er gidsen die je alle informatie verschaffen over het park.


Vind uw vakantie

U zocht op:

Alles wissen

Klanttevredenheid

Travelhome wordt door haar klanten beoordeeld met een 8.3

(Gebaseerd op 668 beoordelingen)