Helsinki

Helsinki is, in tegenstelling tot Turku (de voormalige hoofdstad van Finland), een erg jonge stad. Voordat de Russen in de 19e eeuw van Helsinki de hoofdstad maakte, was Helsinki slechts een onbeduidende kustplaats. Met name in de zomermaanden is het in Helsinki prima vertoeven. Het is geen slecht idee om met de camper Helsinki aan te doen. 

MARKT- EN SENAATSPLEIN

De stad vormt het culture en zakelijke centrum van Finland. Het Marktplein en Senaatsplein zijn de belangrijkste pleinen van de stad. Op het Senaatsplein vind je onder andere de Lutherse Domkerk. Men heeft meer dan 20 jaar aan deze majestueuze kerk gebouwd. Op zonnige dagen verzamelen mensen zich op de trappen voor de kerk om te genieten van het uitzicht en de zon. Andere gebouwen op het Senaatsplein zijn de universiteit van Helsinki en de nationale bibliotheek en het Senaatsgebouw. 

USPENSKI EN TEMPPELIAUKIO

De Russische invloed op deze Finse hoofdstad zie je voornamelijk terug in Uspenski kathedraal. De Russische-Orthodoxe kathedraal bevindt zich op een schiereiland nabij Helsinki en trekt met de gouden decoraties op de rode bakstenen torens de aandacht. Een andere kerk welke je niet mag overslaan tijdens een bezoek aan Helsinki met de camper is de Temppeliaukio kerk. Deze moderne kerk is bedacht door broers en uitgehouwen uit een rots. De rotswanden en koperen koepel zorgen voor een uitstekende akoestiek. Vanwege zijn uitstekende akoestiek fungeert deze kerk als 
concertlocatie. 

ARCHITECTUUR EN DESIGN 

Ben je een liefhebber van architectuur? Dan is de hoofdstad van Finland de placet to be. Deze stad staat vol met moderne architectuur. Ook liefhebbers van (duurzaam) design kunnen in Helsinki terecht. In het Design District tref je diverse leuke winkels maar verwacht hier geen koopjes. De Alexanderstraat is één van de belangrijkste winkelstraten die eindigt bij het imposante Stockmann-warenhuis.

Helsinki kent diverse museums welke absoluut het bezoeken waard zijn. Denk hierbij aan het Ateneum Art Museum of Kiasma Museum of Contempory Art voor de kunstliefhebbers. Wie meer van Finland te weten wil komen doet er goed aan het Finnish Museum of Naturaly History of het National Museum of Finland te bezoeken. Of wat dacht je van het Design Museum of Seurasaari Open-Air Museum. 

HELSINKI MET DE CAMPER

Reserveer een plekje op de stadscamping en ontdek vanuit daar Helsinki! Er bevindt zich een metrostation nabij de camping vanuit waar je je gemakkelijk naar het centrum van Helsinki verplaatst. In Helsinki kun je het meeste afstanden ter voet afleggen of je maakt gebruik van het uitstekende openbare vervoer. Mocht een stadscamping niet voor jou zijn, kun je gebruik maken van het allemansrecht en in de natuur overnachten. Desondanks raden wij aan in Helsinki voor de gemakken van een stadscamping te kiezen. 

Campingsuggestie:

Rastila Camping Helsinki
 

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties