Turku

Turku is de oudste stad en voormalige hoofdstad van Finland. Ten tijde van de Zweedse verovering was Turku de belangrijkste stad van het land. In 1812, ten tijde van de Russische verovering, werd de hedendaagse hoofdstad Helsinki benoemd tot belangrijkste stad van het land. Ondanks dat Turku de oudste stad is van Finland, is de stad met verschillende universiteiten en vele studenten alles behalve saai. Stap de camper in en rijd naar het zuidoosten van het land voor deze bruisende plek met rijke geschiedenis.

TURKU KATEDRAAL EN KASTEEL

Wie geïnteresseerd is in geschiedenis, is in Turku op de juiste plaats. Turku kent twee gebouwen welke je mee nemen naar de middeleeuwen: het Turku kasteel en de Turku kathedraal. Het kasteel is het grootste overgebleven gebouw uit de middeleeuwen in Finland. Het circa 700 jaar oude kasteel is een ware eyecatcher. Bewonder de buitenkant van het kasteel maar ontdek het kasteel ook van binnen! Je komt onder andere meer te weten over het fascinerende leven van voormalig bewoner hertog John. Het andere gebouw welke je mee terug in de tijd neemt is de kathedraal van Turku. 

Wij adviseren om een wandeling te maken van de kathedraal naar het kasteel langs de Aura rivier. Gedurende deze wandeling zie je de meeste bezienswaardigheden van Turku. Je kunt deze bezienswaardigheden ook vanaf het water bewonderen door een bootje te huren en over de Aura te varen. Ben je van plan in een korte tijd veel musea aan te doen? Je kunt in Turku een museumkaart kopen welke je toegang geeft tot 12 musea in de stad. 

Deze museumkaart geeft je onder ander toegang tot het ambachtsmuseum. Dit museum is gevestigd in een groep kleinere houten huisjes. Deze krakkemikkige huisjes behoorden voorheen tot minder bedeelde bezinnen en zijn als enige bespaard gebleven tijdens de grote brand in 1827, welke ¾ van de stad vernietigde. 

FLYING FINN

De naam Paavo Nurmi doet bij de meeste waarschijnlijk geen belletje ringen. De sporter Paavo Nurmi heeft negen maal een olympische medaille gewonnen op de atletiek baan voor Finland. Ter ere van de legendarische sporter, the Flying Finn, heeft men een standbeeld van hem geplaatst en een stadion naar hem vernoemd. Voor de 60e verjaardag van de Flying Finn zijn de Paavo Nurmi Games georganiseerd. Onderdeel van deze jaarlijkse sport festiviteiten zijn de Paavo Nurmi Marathon, Paavo’s Sports Day en de Paavo Nurmi Junior Games. 

Wie van heerlijk eten houdt is in Turku ook op de juiste plaats! Turku wordt door menig de culinaire hoofdstad van Finland genoemd. De hoeveelheid lokale producten, waaronder verse vis, die te verkrijgen zijn en de invloed van een nieuwe generatie koks zorgt dat je in deze stad heerlijk kunt eten. In Turku vind je relatief goedkope restaurants ten opzicht van andere Finse steden. De restaurants zijn in het algemeen kleinschaliger en minder luxueus, om gegarandeerd te zijn van een plekje is reserveren vaak noodzakelijk. 

TURKU MET DE CAMPER

Turku is niet erg groot en 2 à 3 dagen zijn voldoende om de stad te bezoeken. Er zijn enkele campings nabij Turku, de meeste campings bevinden zich aan de westkust. Je kunt vanzelfsprekend ook gebruik maken van het allemansrecht en in de natuur overnachten. 

Campingsuggestie Turku:

Camping Ruissalo 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties