Archipelago

Finland is niet enkel het Land van Duizend Meren, maar ook het land van duizend eilandjes. Finland heeft circa 180 duizend eilandje en de Turku Archipelago is de grootste archipel te wereld! Deze archipel is volgens velen tevens de mooiste archipel ter wereld. De archipel telt maar liefst 10 nationale parken én is UNESCO Werelderfgoed. Mocht je nog niet overtuigd zijn? Laat de wonderschone natuur en rust van deze regio van Finland je dan overtuigen. Je zult beslist geen spijt krijgen om de kust en archipel te bezoeken tijdens jouw camperreis door Finland

De regio kust en archipels is één van de vier regio’s van Finland. De kust strekt zich uit van de Gulf of Finland National Park (nabij Kotka) tot Bothnian Bay National Park en telt circa 180 duizend eilandjes. De archipel is dusdanig groot dat deze is onderverdeeld in verschillende regio’s waaronder Turku Archipelago, Ekenäs Archipelago en the Aland Islands. 

Het is niet geheel verassend dat de archipel volgens velen de mooiste archipel van de wereld is met maar liefst 10 nationale parken waaronder Archipelago National Park en Ekenäs Archipelago National Park. Naast de nationale parken zijn rode houten huisjes, stenen kerken en vuurtorens kenmerkend voor de archipel. De zonsopkomst en –ondergang en weerkaatsing op het water is werkelijk magisch! Samen met de ontspannen atmosfeer en rust zorgen ervoor dat je al jouw zorgen vergeet. 

Een aanrader is om de Archipelago Trail te rijden met de camper. De route is slechts 200 kilometer, 12 bruggen en 9 ferry’s lang en brengt je van eiland tot eiland. Gezien de lengte van de route is deze in één dag te berijden. Echter om niet de gehele dag in de camper te zitten of op de ferry te staan, adviseren wij om een of enkele nachten op de eilanden te overnachten. Tijdens zo’n overnachting kun je zonsopkomst of –ondergang aanschouwen en van de stilte genieten. Wanneer je de Archipelago Trail rijdt, houdt dan rekening met de vaarschema’s van de ferry’s. Enkele ferry’s opereren enkel in het hoogseizoen. 
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties