Het noorderlicht

Het noorderlicht is zonder twijfel een van ’s werelds mooiste natuurverschijnselen. Het noorderlicht, ook wel poollicht of Aurora Borealis genoemd, verandert de hemel in een buitengewoon lichtspektakel. Dit natuurverschijnsel kun jij met eigen ogen bewonderen tijdens een camperreis door Finland

Het noorderlicht ontstaat door elektrische geladen deeltjes die, vanuit de zon, de ruimte in worden geslingerd. Deze elektrisch geladen deeltjes bereiken na zo’n 150 kilometer de aarde en zorgen voor een lichtfenomeen rondom de poolstreken. Het de ruimte in slingeren van elektrische geladen deeltjes vind het gehele jaar door plaats, maar enkel wanneer het donker genoeg is kan men het noorderlicht met blote ogen zien. De meeste kans om dit natuurverschijnsel te bewonderen heb je vanaf half augustus tot half april van 6 uur ’s avonds tot 1 uur ’s nachts. Je kunt hiervoor het beste terecht in het noorden van Finland, in Lapland. 

Het fotograferen van het noorderlicht is geen gemakkelijke taak. Ben jij vast besloten dit natuurschijnsel vast te leggen? Oefen voor de camperreis alvast met instellingen van de camera zodat je het noorderlicht op het moment suprême niet enkel door de lens van de camera ziet! 

 
Bijna niets in Finland is zo mysterieus en prachtig tegelijk als het Noorderlicht. Dit prachtige lichtfenomeen is in Lapland in de maanden februari, maart, september en oktober te zien tijdens heldere nachten. De hemel verandert dan in een buitengewoon lichtspektakel, waarbij een mysterieuze groene zweem de donkere sterrenhemel vult. De stand van de aarde zorgt er in de zomermaanden voor dat de zon niet ondergaat.

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties