Koli Nationaal Park

Koli National Park is een van de meest bezochte nationale parken van Finland. De schoonheid van dit nationale park is het best te bewonderen vanaf de hoogste punten van Koli National Park: Paha-Koli, Akka-Koli en Ukko-Koli. Degene die een woordje Fins spreken, zal het opvallen dat de bergtoppen bijzondere namen dragen. Paha betekent slecht in het Fins en Akka en Uko beteken oude man en oude vrouw

NATIONAAL UITZICHT

Vanaf de top van de rots Ukko-Koli heb je werkelijk een waanzinnig uitzicht op het nationale park. Het uitzicht over het Pielinenmeer, de vele eilandjes en de eindeloze bossen inspireerde menig Fins kunstenaar. Het uitzicht vanaf de Ukko-Koli wordt met enige regelmaat gebruikt om toerisme te promoten en heeft er mede voor gezorgd dat Koli National Park een van de meeste bezochten nationale parken van Finland is. Het uitzicht over het Pielinen meer, de eilandjes en oneindige bossen is tevens uitgeroepen tot nationaal landschap van Finland. 

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Koli National Park heeft meer te bieden dan het alom bekend uitzicht vanaf Ukko-Koli. De Uhrihalkeama en de Pirunkirkko bevinden zich ook in dit nationale park. Op het eerste gezicht is de Uhrihalkeama een gewone rots, echter niets is wat het lijkt. De rots is een offerplaats en de diepe scheur in het midden van de rots is gevuld met munten. Het verhaal gaat dat een meisje genaamd Annikki haar rijkdom aan de spirits van de natuur gaf in ruil voor haar geluk. Op de rots staan teven diverse handtekeningen van Finse kunstenaars, welke geïnspireerd waren bij de lokale kunstrichting Karealianism. Pirunkirkko is een 33 meter lange grot in de vorm van de letter Z. Pirunkirkko wordt ook wel de duivelskerk genoemd en er gaan diverse mysterieuze verhalen de ronde over deze grot. Op de muur van zogenaamde duivelskerk heeft de Finse artiest Eero Järnefelt een kort gedicht geschreven. 

WANDELEN 

Koli National Park heeft ongeveer 80 kilometer aan wandelpaden. De lengtes van wandelpaden variëren van 2 tot circa 60 kilometer. Favoriet is de Huippujen Kierros Trail (The Trail of The Tops) van 1,4 kilometer vanwege het spectaculaire uitzicht. Gedurende deze wandeltocht, welke ongeveer een half uur duurt, wandel of klim je langs alle drie de bergtoppen van Koli National Park. Een andere favoriet is de Satman Polku (The Harbour Trail) van 4,2 kilometer, dit pad is naar menig zeggen een van de oudste natuurpaden in Finland. Het steile en oude natuurpad lijd door het oude bos en over ski pistes naar Koli Nature Centre Ukko. De bekendste wandelpaden vind je niet in Koli National Park maar in Oulanka National Park waar je de grote en kleine beren route kunt wandelen.
 
Vlakbij ligt het Pielinen meer, het Pielinen meer is een van de grootste meren van Finland met circa 890 vierkante kilometer. De rivier Peilsjoki verbindt het Pielinen meer met de Saimaa meren. Op het Pielinen meer ervaar je de stilte van de natuur. Je kunt op dit meer kajakken, stand up paddling of in het meer vissen. 

KOLI NATIONAL PARK MET DE CAMPER

In de omgeving Koli National Park vind je diverse campings waar je de nacht kunt doorbrengen. Bij een bezoek aan Koli National Park kun je de camper op de parkeerplaats nabij de entree van het park parkeren. Vanuit hier kun je redelijk gemakkelijk met de camper richting de Samaari meren, de stad Kuopi of de middeleeuwse stad Hämeenlinna reizen.
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties