Tampere

Tampere is een van de grootste steden van Finland. De stad ligt op ongeveer 2,5 uur rijden van de hoofdstad, Helsinki, en is groot geworden dankzij de textiel industrie. Van de textiel industrie hoeft Tampere het niet meer te hebben. In de stad liggen de algemene en technische universiteit en de vele studenten maken Tampere tot een levendige stad. Naast al het natuurschoon dat Finland te bieden heeft, is een bezoek aan deze stad een aangename afwisseling gedurende de camperreis door Finland

HART VAN DE STAD

De straat Hämmentkatu en het plein Keskustori vormen het hart van de stad. Aan de Hämmentkatu straat liggen diverse winkels en restaurants. Op het Keskustori plein vindt men verschillende imposante gebouwen waaronder het stadhuis, gebouwd in neorenaissancestijl. Op het plein staat ook het oudste resterende gebouw van de stad, de kerk, en het Tamperetheater. In de buurt van deze imposante gebouw staat de oude markthal. De klassieke houten stallen met etenswaren vormen samen een van de grootste markten van Scandinavië. Andere gebouwen welke de moeite waard zijn om te bezoeken zijn de kathedraal van Tampere en de orthodoxe kerk. De orthodoxe kerk gebouw wordt gezien als een van de mooiste gebouwen in Tampere. 

INDUSTRIESTAD

De voormalige textielfabriek Finlayson vormt nu het culturele centrum van de stad. In de fabriekshallen van het rode bakstenen gebouw bevinden zich verschillende musea, hippe cafés, ateliers en een bierbrouwerij. Deze hedendaagse invulling aan industriële gebouwen is erg typerend voor Tampere. In Tallipiha stalde de voormalige fabriekseigenaar zijn paarden en koetsen en in de houten huisjes woonde zijn stalknechten. De stallen en houtenhuisjes zijn gerenoveerd en verschillende winkels met ambachtelijke producten zijn hier gevestigd waaronder een winkel met handgemaakte chocolade. Naast de oude markthal, de voormalige textielfabriek én de houten huisjes van de stalknechten raden wij het marktplein Launkontori aan om een hapje te eten. In de zomer staan er op het marktplein diverse kraampjes waar je voor Finse begrippen goedkoop kunt eten. 

SAUNAS

Sauna’s zijn onlosmakelijk verbonden met de Finse cultuur. Wie zich wil overgeven aan de Finse cultuur, brengt tijdens zijn camperreis een bezoek aan een sauna. Er is geen betere stad om dit te doen dan in de sauna hoofdstad van de wereld: Tampere. Tampere heeft meer dan dertig publieke sauna’s in de regio en biedt dus voldoende mogelijkheden om een sauna te bezoeken. Rajaportti Sauna is gebouwd in 1906 en is de oudste publieke sauna in Finland welke nog in gebruik is. 
Wie met kinderen een camperreis door Finland maakt, kan overwegen om pretpark Särkänniemi Adventure Park te bezoeken. Het pretpark heeft circa 30 attracties, een aquarium en observatietoren. 

TAMPERE MET DE CAMPER

Tampere ligt op circa 2,5 uur rijden van Helsinki, waar je de camper kunt ophalen. Wij raden aan om 2 à 3 dagen door te brengen in Tampere. Overnachten kan op een camping in de buurt van Tampere of in de vrije natuur. Vanuit Tampere kun je gemakkelijk richting de oudste stad van Finland, Turku. Of je rijdt richting het oosten naar charmant Rauma en UNESCO Werelderfgoed Sammallahdenmäki

CAMPINGSUGGESTIE

Tampere Camping Härmälä

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties