Rovaniemi

Rovaniemi is de hoofdstad van Fins Lapland. De stad wordt met name in de winter veel bezocht door reizigers maar ook in zomermaanden is er in Rovaniemi veel te beleven. Wil je de kerstman bezoeken in Santa Claus Village of wil je een bezoek brengen aan de meeste noordelijk gelegen dierentuin? Wil je in het Arktikum meer te weten komen over Fins Lapland of (de nabootsing van) het noorderlicht zien? Voeg Rovaniemi beslist toe aan jouw reisschema voor de ultieme camperreis door Finland

De stad Rovaniemi is aan het einde van de tweede wereldoorlog grotendeels verwoest door de Duitsers. Verwacht in deze stad geen historisch centrum en oude gebouwen. De architect Alvar Aalto leidde de wederopbouw van de stad en ontwierp diverse openbare gebouwen waaronder het stadshuis en het theater. Sinds de wederopbouw vormen de straten van de stad het hoofd van een rendier en enkele grote wegen het gewei van het rendier. 

DE KERSTMAN

Ongeveer 8 kilometer ten noorden van het centrum van Rovaniemi ligt Santa Claus Village, de woonplaats van de kerstman. Je kunt hier het gehele jaar de kerstman bezoeken en de magie van kerst ervaren! Santa Claus Village kent ook een postkantoor waar alle kerstkaarten aan de kerstman naar toe worden gestuurd. De kerstman ontvangt jaarlijks een half miljoen brieven van kinderen over de hele wereld. Wist je dat jij ook hier jouw eigen kerstkaarten op de post kun doen? Deze kaarten worden dan enkele weken tot dagen voor kerst voor jou verstuurd. 

HET NOORDERLICHT

Het noorderlicht is een natuurverschijnsel dat je eens in je leven gezien wilt hebben! De meeste kans om het noorderlicht te zien heb je op of boven de poolcirkel. Aangezien Rovaniemi op de poolcirkel ligt heb je in deze stad van half augustus tot half april kans om dit natuurverschijnsel te aan schouwen. Mocht je van half april tot half augustus door Finland reizen is het helaas niet donker genoeg om het noorderlicht te kunnen zien. Je kunt in het Arktikum museum terecht om een nabootsing van het noorderlicht te zien. In het Artikium kun je tevens terecht om meer over Fins Lapland te weten te komen en zijn oorspronkelijk bewoners, de Samaai. 

RAUNA WILDLIFE PARK EN OUNASVAARA

’s Werelds meest noordelijk gelegen dierentuin bevind zich in Rovaniemi. Rauna Wildlife Park is geen dierentuin zoals wij deze in Nederland kennen. Het is een wildlife park waar je wilde dieren zoals de bruine beer, lynxen, wolven of elanden kunt spotten. Ze bieden in dit wildlife park verschillende safari’s en trektochten aan. Het is een van de meeste bezochte bezienswaardigheden door reizigers in het noorden van Finland, dus dit wil je niet missen tijdens jouw camperreis door Finland.

Ousanvaara is het walhalla voor de wintersporter! In de winter ligt hier een dik pak sneeuw en kun je hier skiën, snowboarden, sleeën en langlaufen. In de zomer is deze plek ideaal voor hiking, zomer-bobsleeën en golf. Gaan de kinderen mee op camperreis door Finland? Brengt dan een bezoek aan het Angry Bird speelpark. De welbekende Angry Birds komen uit Finland en in Rovaniemi is er een thema speelpark. De toegang voor dit speelpark is gratis en houdt de kinderen enkele uren zoet. 

CAMPER HUREN IN ROVANIEMI

Jouw camperreis door Finland kun je beginnen in Rovaniemi door in deze stad de camper op te halen. Ook wanneer je jouw camper in Helsinki hebt opgehaald, kun je Rovaniemi bezoeken. In Rovaniemi is er veel te beleven dus bedenk goed wat jij wilt doen en hoeveel dagen je hiervoor nodig hebt. Je kunt in en nabij Rovaniemi op diverse campings overnachten.

Campingsuggesties

Napapiirin Saarituvat Camping
Ounaskoski Camping
Rauna ZOO Camping

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties