Lapland

In het noorden van Finland ligt (Fins) Lapland. ’s Winters kan men in Lapland onder andere het noorderlicht bewonderen, ijsvissen of huskytochten ondernemen. ’s Zomers, zonder een dikke laag sneeuw en gladde wegen, kan men hier prachtige wandeltochten maken door nationale parken, mountainbiken en kanoën. En wat dacht je van een bezoek aan de kerstman in Santa Claus Village? Men kan simpelweg geen camperreis in Finland hebben gemaakt, zonder door de grootste regio van Finland te hebben gereden. 

DE SAMI

Lapland is het gebied van de Lappen. Wellicht doet de naam Lappen geen belletje rinkelen. Lappen is een minder vriendelijke benaming voor het Sami volk. Dit nomadenvolk leeft in de noordelijkste regio van Europa en leeft voornamelijk van het behoud van de rendieren. Wist je dat in Lapland meer rendieren dan mensen leven? Overigens, het wordt als ongepast ervaren om aan iemand te vragen hoeveel rendieren hij onder zijn hoede heeft. Geniet tijdens jouw camperreis door het noorden van Finland van een stukje rendierenvlees (of van verse zalm)!

De Sami hebben geen officieel eigen land maar leven in  het uiterste noorden van Noorwegen, Zweden en Finland (en één Russisch schiereiland). In het Sidda Sámi Museum in Inari kun je meer te weten komen over dit nomadenvolk. In Finland wordt het gebied van de Sami daadwerkelijk Lapland genoemd en dit is de grootste van de vier regio’s van Finland. De hoofdstad van (Fins) Lapland is Rovaniemi. Rovaniemi is dan weer de woonplaats van de kerstman. In Santa Claus Village kun je de kerstman het gehele jaar bezoeken en je kerstkaarten op de post doen!

WINTER VERSUS ZOMER

In de winter leent Lapland zich uitstekend voor het beoefenen van diverse wintersporten, terwijl in de zomer de natuur van diverse nationale parken je versteld zullen doen staan. Neem bijvoorbeeld Uhro Kekkonen National Park of Lemmenjoki National Park. Van half augustus tot half april heb je de kans om het noorderlicht aan te schouwen. Ga je in de zomer op camperreis treur dan niet dat je het noorderlicht niet kunt aanschouwen, maar geniet van de avonden waar de zon niet tot nauwelijks onder gaat. Het eerste weekend na 21 juni vieren ze in Finland midzomer. Deze feestdag is erg belangrijk voor de Finnen en wil je mee maken! 

Het allemansrecht geeft jou in Finland als camperreiziger het recht om in de wilde natuur te overnachten met respect voor de natuur. Je kunt deze kans om in het wild te overnachten niet aan je voorbij laten gaan in schitterend Lapland. Het recht om te gaan en staan waar jij wilt is het ultieme gevoel van vrijheid. Het allemansrecht maakt dit relatief dure land voor vele camperreizigers aantrekkelijk! 
 

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties