Urho Kekkonen National Park

Urho Kekkonen National Park is het oudste en op één na grootste park van Finland. Om een van de laatste grote wildernisgebieden van Europa te beschermen is het gebied benoemd tot nationaal park. Het park is genoemd naar een voormalig president van Finland, welke zelf een fervent wandellaar was. Het gebied bestaat voornamelijk uit bos en er grazen naar schatting 20 duizend rendieren en schuilen enkele tientallen wilde dieren. Naast wilde dieren, kun in dit gebied ook arenden, haviken en uilen waarnemen. In het gebied woonden de Saami verspreid over vier Saami dorpen, zij hoedde hier hun rendieren. 

OUT ONTO THE FELLS/WILDERNESS TRAILS

Een groot gedeelte van het gebied is toegankelijk voor wandellaars en skiërs, afhankelijk van het seizoen. Je kunt een eendaagse wandeltocht maken of een meerdaagse wandeltocht en overnachten in een van circa 40 hutten. De wandelroutes zijn verdeeld in Out onto the Fell trails en Out onto the Wilderness trails. Out onto the Fell trails kent negen thematische eendaagse wandelroutes, welke beginnen bij Saariselkä of Kiilopää. Elke wandeltocht heeft zijn eigen symbool, waardoor kaartlezen overbodig is en je optimaal kunt genieten van de omgeving. De wandelroutes van Out onto the Wilderness zijn meerdaagse wandeltochten voor de meer ervaren wandellaar. Mocht je een meerdaagse wandeltocht ondernemen, adviseren wij ten alle tijden een kaart en kompas mee te nemen en vooraf een hut te reserveren. 

INARI

Inari telt ongeveer 1000 inwoners, waarvan een groot deel afkomstig is van de Saami. Inari is veruit de beste plek in Finland om je te verdiepen in de Saamicultuur en het vertrekpunt voor diverse tochten naar het uiterste noorden van Finland. Bij het Saami museum en bij natuurcentrum Siida kun je meer over de Samaaicultuur te weten komen. Het natuurcentrum toont verschillende woningen en hutten van de Saami waaronder de plaggenhut en de tent. 

Inari ligt aan het gelijknamige Iranimeer. Het Iranimeer is een van de meeste afgelegen en grootste meren van Finland. Je kunt per boot het kleine eiland Ukonkivi bezoeken, op deze voor de Samaai heilige plaats eerden zij de god van de donder. Ten westen van het Iranimeer, in het bos, bevindt zich de oudste kerk van de regio. Deze kerk is voor een lange periode de ontmoetingsplek voor de Samaai in de regio geweest tot er een nieuwere kerk werd gebouwd en deze in verval raakte.  

MET DE CAMPER URHO KEKKONEN NATIONAL PARK BEZOEKEN

Je kunt Urho Kekkonen National Park gemakkelijk bezoeken met de camper. Er zijn diverse startpunten waar je naar toe kunt rijden en nabij gelegen parkeer plaatsen waar je de camper kunt parkeren. Overnachten kan op een camping nabij de stad Inari of in de Finse natuur. Het allemansrecht geeft je namelijk de toestemming om, met respect van de natuur, te genieten van de natuur en te wild kamperen. 
 

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties