Magisch Finland

Op camperavontuur door het land van duizend meren

MAGISCH FINLAND
Op camperavontuur door het land van duizend meren

 

Finland is één van de Scandinavische landen en perfect per camper te ontdekken. Bepaal je eigen route en ga op avontuur in je eigen tempo of volg onze routesuggestie. Die leidt je langs uitgestrekte wouden, beboste heuvels en talloze wateren. Finland wordt niet voor niks het land van duizend meren genoemd!  

 

Jouw huurcamper staat klaar in Helsinki, één van de meest moderne en culturele steden van Europa. De stad kent een mix van Scandinavische en Russische invloeden en is een echte havenstad. Tijdens deze rondreis kom je langs historisch Porvoo en volg je de oudste reisroute van Finland, de ‘Via Karelia’. Ook bezoek je nationaal park Patvinsuo. Dit 105 km2 grote park kent uitgestrekte hoogvenen, oude sparrenbossen en talloze meren. De bekendste, het Suomenjärvi meer, wordt omgeven door een prachtig zandstrand. Kom hier heerlijk tot rust terwijl je je ogen openhoudt voor wildlife: nationaal park Patvinsuo staat bekend om de talloze vogels die er rondvliegen. Ook is het een van de beste plekken in Scandinavië om beren te spotten. 

 

Wie op zoek is naar een rustiek en authentiek Scandinavisch landschap, is in het Koli gebied aan het juiste adres. Dit overblijfsel van een oude bergketen werd zo'n 10.000 jaar geleden tijdens de laatste ijstijd gevormd tot zijn huidige schilderachtige aanzicht. Vergeet niet om te genieten van de Scandinavische vrijheid om rond te dwalen. Het Finse 'everyman’s right' geeft je de vrijheid om te overnachten midden in de natuur. 

 

Via het merengebied zet je koers terug naar de Finse hoofdstad. Geniet van levendige stadjes met verstopte boetiekjes, zandstranden en meren en bezoek een Middeleeuws kasteel in historisch Hämeenlinna. Op dag 8 van de reis moet je de camper weer inleveren en keer je terug naar Nederland.

VERTREKDAGEN & PRIJZEN

Op dit moment zijn er geen data voor deze reis beschikbaar, vraag vrijblijvend een offerte aan voor je specifieke reiswensen.
Offerte aanvragen